Bende aynı durumdayım şu an 2 aydır monitör seçemedim gitti. Attığın monitör çok güzel ama FPS kaybı yaşamamak için 2K monitörlerden uzak duruyorum.
Eğer ki sistem olarak ortalamanın üstünde bir sistemdeysen kesinlikle öneririm. Ben 4070'li Laptop kullanıyorum iki ekranım da 2K hiçbir sorun yaşamıyorum rekabetçi oyunlarda.

4070'li sistemin var mış yeni gördüm kusura bakma. Laptop kullanmama rağmen asla problem yaşamadım.

R25F-30 modeli monitör sorunlu arkadaşlar. Kullanıcı yorumları iç açıcı değil ondan da vazgeçtim.

İşlemcim Ryzen 7 7700 ekran kartım RTX 4070 hocam.
Daha önce 1080pden yukarı ekran kullandın mı bilmiyorum ancak fark ediyor. İleride yeni gpu falan için de yatırım olur. 1080de darboğaz yapabilir.

Okuduğum yorumlar şu şekilde:
1- 280 Hz modu sadece 30dk kullanılıyor ve otomatik bir şekilde kapanıyor.

2-renkler 0.5 ms modunda soluk ve parlaklığı oldukça düşürüyor.

3- ghosting durumu aşırı var mış ve bu durumun önüne geçilmiyor.

4- genel renk kalitesi oldukça düşük.

Kaliteli bir VA alıp yoluna bak, örneğin 25G3zm, R25F-30.

Hocam elimde şu an tam 18k var monitöre ayırdım. MSI G274qpx alacaktım ama bütün satıcıları İncehesap olduğu için vazgeçtim. Dell Alienware AW2723DF almayı düşünüyorum tam 18k o da. Almışken iyisini mi almış olurum hakkını verir mi? 10 senedir TN 75Hz 1080 monitördeyim. Sadece aklımı karıştıran Samsung G65b 32'lik bir model var ama VA panel olmasına karşı iyiymiş diyorlar. Ama bir o kadar da sorun yaşayan olmuş. Sizce aw 2723df üzer mi değer mi?

Okuduğum yorumlar şu şekilde:
1- 280 Hz modu sadece 30dk kullanılıyor ve otomatik bir şekilde kapanıyor.
Bu bir sorun degil, zaten Lenovo belirtiyor bu durumu OSD'den aktif ederken. Zaten fabrika cikisli 280 Hz olmadigi surece bu her zaman kullaniciya birakilir ama Lenovo bunu 30 dakikayla sinirlayarak monitore zarar gelmesini onluyor. Diger markalarda aktif ettiginde sen kapatana kadar oyle calisiyor, overclock monitore uzun vadede zarar verebilen bir durum.
2-renkler 0.5 ms modunda soluk ve parlaklığı oldukça düşürüyor.
0.5ms modu acmak sacma cunku MPRT zaten bu monitorde kotu calisiyor. Aktif etmedigin durumda da bir eksisi yok cunku 15K'ye kadar iyi bir MPRT sunan monitor yok XG2431 haric.
3- ghosting durumu aşırı var mış ve bu durumun önüne geçilmiyor.
Overdrive Level 3'te oldukca dusuk ghosting ve black smearing sunuyor.
4- genel renk kalitesi oldukça düşük.
Kiyaslanilan modellere gore degisir. Gidip de ust seviye bir IPS ile kiyaslarsan tabii ki renkler iyi gelmeyebilir ama kendi butcesinde gayet iyi renkler sunuyor. Ayrica bu fiyata daha iyi renk sunan bir IPS monitorun hem kontrast bakimindan kotu olacagini hem de 180 Hz olacagini da goz onunde bulundur.

@lillyvuh, Odyssey G6'da tek sorun scanline problemi cikabiliyor olmasi lakin bu da herkeste cikmiyor, kronik bir sorun da degil zaten.

InceHesap'tan almak istememe sebebin nedir? Kotu bir satici degil. AW2723DF'nin alinabilirligi ise fiyatina bagli zira cok iyi bir kontrast ve HDR performansi sunmuyor dolayisiyla cok para bayilmamak gerek.

Bu bir sorun degil, zaten Lenovo belirtiyor bu durumu OSD'den aktif ederken. Zaten fabrika cikisli 280 Hz olmadigi surece bu her zaman kullaniciya birakilir ama Lenovo bunu 30 dakikayla sinirlayarak monitore zarar gelmesini onluyor. Diger markalarda aktif ettiginde sen kapatana kadar oyle calisiyor, overclock monitore uzun vadede zarar verebilen bir durum.

0.5ms modu acmak saçma cunku MPRT zaten bu monitorde kotu calisiyor. Aktif etmedigin durumda da bir eksisi yok cunku 15K'ye kadar iyi bir MPRT sunan monitor yok XG2431 haric.

OverDrive level 3'te oldukca dusuk ghosting ve Black smearing sunuyor.

Kiyaslanilan modellere gore degisir. Gidip de ust seviye bir IPS ile kiyaslarsan tabii ki renkler iyi gelmeyebilir ama kendi butcesinde gayet iyi renkler sunuyor. Ayrica bu fiyata daha iyi renk sunan bir IPS monitorun hem kontrast bakimindan kotu olacagini hem de 180 Hz olacagini da goz onunde bulundur.

@lillyvuh, Odyssey g6'da tek sorun scanline problemi cikabiliyor olmasi lakin bu da herkeste cikmiyor, kronik bir sorun da degil zaten.

İncehesap'tan almak istememe sebebin nedir? Kotu bir satici degil. AW2723DF'nin alinabilirligi ise fiyatina bagli zira cok iyi bir kontrast ve HDR performansi sunmuyor dolayisiyla cok para bayilmamak gerek.

Hocam Amazon üzerinde çok fazla olumsuz yorumu var ve birkaç arkadaş da ince hesabı hiç önermedi. Zaten 18k monitöre ayırdım yani AW2723DF fiyati da 18k şu an. 14 15k başka modele verdiğim zaman cebimde 3K kalıyor benim için öyle aman aman önemli bir işe yaramayacak çünkü başta monitör için ayırdım 18knın tamamını.

Hocam şöyle sonradan düzenliyorum mesela MSI MAG 274qrfw model iyi midir? Eğer böyle bir model onerirseniz 11-12K ya bunu alıp geri kalana da oyuncu koltuğu alabilirim kendime, bana şu an lazım olan 2.şey. Ya da diyorsanız bu kadar paraları vermişken şunu bunu al boş ver koltuğu öyle de olur.

Son düzenleme: