Al hocam linux uyumlu cihaz.

Destek olursun değil mi bu projeyi yapmakta bilgim yok ne dersen ona göre hareket ederim hal edebilirim.

Wi-Fi'de kulanılabilir olur değil mi sürec nasıl ilerler tam bilgim yokta ondan bu kadar fazla soru soruyorım.

Wi-Fi işini elindeki modemi PC'ye bağlayıp oradan hem Ethernet ile bağlanmanı hem de Wi-Fi ile interneti yaymanı sağlamamız lazım elindeki modemin modeli nedir?

Ayrıca bu PCI-e aparatını PC'ye takmadan proxmox kurulumunu yapma.

Son düzenleme:
Al hocam Linux uyumlu cihaz.

Wi-Fi işini elindeki modemi PC'ye bağlayıp oradan hem Ethernet ile bağlanmanı hem de Wi-Fi ile interneti yaymanı sağlamamız lazım elindeki modemin modeli nedir?

Ayrıca bu PCI-e aparatını PC'ye takmadan proxmox kurulumunu yapma.

Nokia modem.

@Ayhan Dönmez hocam ilgi alanınız değil ama fikirleriniz benim için önemli var mı bir öneriniz.

Nokia modem.

@Ayhan Dönmez hocam ilgi alanınız değil ama fikirleriniz benim için önemli var mı bir öneriniz.

@NYTMARE hocam Nokia modem kullanmaktayım sonuçlarım ekte ara yüzde böyle bir şey var bu ayarları kurcalar isek bir şeyler değiştirebilir miyiz?

@Liguori hocam yardımcı olabilir misiniz router seçme konusunda Xiaomi AX3000t ve TP-Link AX23 yorumunuzu görmüştüm akıcı bir oyun deneyimi için ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• 1767280827923.webp
    1767280827923.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 41
  • 1767280881556.webp
    1767280881556.webp
    102,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
@Liguori hocam yardımcı olabilir misiniz router seçme konusunda Xiaomi AX3000t ve TP-Link AX23 yorumunuzu görmüştüm akıcı bir oyun deneyimi için ne önerirsiniz?

@NYTMARE arkadadaşın dediği gibi bir PC veya mini PC'ye OpenWRT x86 kur. İstersen direkt PC'ye kur (benim tavsiyem, çok daha kolay), istersen proxmox gibi çözümler ile sanal olarak kur. Bu cihaza ekstra LAN için ethernet kartı al. TP-Link TX201 tavsiye ederim. Bu artık senin router olacak.

Ondan sonra herhangi bir WiFi cihazını kullanabilirsin. TP-Link AX23 tavsiye etmem. Xiaomi'yi bilmiyorum. WiFi olarak Keenetic Challenger KN-3910 tavsiye ediyorum.

Keenetic Challenger (KN-3910) - 3349 TL
TP-Link TX201 - 928.80 TL

PC sana kalmış. Önemli olan işlemcinin tek çekirdek gücü. En az dört çekirdekli olsun. Anakarttaki ethernet portunu WAN portu olarak kullanacaksın. TX201 ise LAN portu olacak ve Challenger'a bağlanacak. Challenger WiFi dağıtacak.

Eğer birden fazla kablolu cihaza ihtiyacın varsa araya switch koy. Switch üzerinden bağlan her şeye. Örnek:

image.webp

Modem/Gateway yazan şeyi ONT olarak düşün.

@NYTMARE arkadadaşın dediği gibi bir PC veya mini PC'ye OpenWrt X86 kur. İstersen direkt PC'ye kur (benim tavsiyem, çok daha kolay), istersen proxmox gibi çözümler ile sanal olarak kur. Bu cihaza ekstra lan için Ethernet kartı al. TP-Link TX201 tavsiye ederim. Bu artık senin router olacak.

Ondan sonra herhangi bir Wi-Fi cihazını kullanabilirsin. TP-Link AX23 tavsiye etmem. Xiaomi'yi bilmiyorum. Wi-Fi olarak Keenetic Challenger KN-3910 tavsiye ediyorum.

Keenetic Challenger (KN-3910) - 3349 TL
TP-Link TX201 - 928.80 TL

PC sana kalmış. Önemli olan işlemcinin tek çekirdek gücü. En az dört çekirdekli olsun. Anakarttaki Ethernet portunu WAN portu olarak kullanacaksın. TX201 ise lan portu olacak ve Challenger'a bağlanacak. Challenger Wi-Fi dağıtacak.

Eğer birden fazla kablolu cihaza ihtiyacın varsa araya Switch koy. Switch üzerinden bağlan her şeye. Örnek:

Eki Görüntüle 215147

Modem/Gateway yazan şeyi ONT olarak düşün.

Wi-Fi önemli değil sadece tek kablo kulanan benim evde tek bir ürün olarak bir router alsam ayarlasam akıcı bir oyun deneyimim olur mu PC düşünüyorumda hiçbir bilgim yok işin içinden çıkamam diye tedirginim Keenetic Challenger (KN-3910) bunu satın alıp direk bağlasam daha iyi olur mu?

Bu altaki ürünü aldımda attıgınız linkten baska model yazıyor aynı ürünler mi bunlar @NYTMARE @SF26

Dosya Ekleri

• IMG_6659.webp
    IMG_6659.webp
    143,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
https://www.akakce.com/router/en-ucuz-keenetic-kn-3811-3000-mbps-fiyati,907286655.html bu ürün bütçeme uygun paket kaybı olmayacak ve gecikmeleri düşürecek şekilde ayarlabilir miyiz pek anlamam bu konulardan yardımcı olabilir misiniz?
Routeri alınca IntelliQoS özelliğini bileşenlerde yükleyin edin. Oraya girip IntelliQoS u aktif edin. Sıralamada oyunu en üste, download u en alta alın ve sayfanın altında download ve upload hızınızın %90 ını yazın. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok.