BingoLive

Gelişen
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Windows 11 kullanıcısıyım. Secure Boot'u aktif edemediğim için oyuna girdikten birkaç dakika sonra hata alıyorum.

Windows 10'a geçsem oyuna girebilir miyim? Eğer girebilirsem sistemimi UEFI mi legacy mi kurmam gerek?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar herkese merhaba,

Windows 11 kullanıcısıyım. Secure Boot'u aktif edemediğim için oyuna girdikten birkaç dakika sonra hata alıyorum.

Windows 10'a geçsem oyuna girebilir miyim? Eğer girebilirsem sistemimi UEFI mi Legacy mi kurmam gerek?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Neden hocam 11 kullanıyorum Secure Boot aktif.

Evet Windows 10'da oynayabilirsiniz UEFI veya Legacy fark etmez. Sisteminiz yeniyse anakart markasını öğrenip ona yönelik Secure Boot aktifleştirme rehberlerine bakabilirsiniz.

Yanlış bilgi: Valorant Windows 11'de TPM 2.0 desteği isteyen bir oyundur.
Windows 11 kullandığınıza göre sisteminizin güncel olduğunu varsayıyorum. Secure Boot her türlü açılır en azından oyun TPM istemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstatlarım ilginiz için çok teşekkür ederim.
Secure Boot'u aktif edemiyorum.
Yaklaşık 2 haftadır uygulamadığım yöntem kalmadı. Açıkçası bir bilgisayarcıya gidecek param da yok şuan
Secure Boot'u aktif etmem için CSM'yi kapatmam gerekiyormuş. Fakat CSM'yi kapatıp rest attığımda bios ekranı gelemden direk açılış ekranına geçiyor. Biosa giremediğimden de Secure Boot'u açamıyorum.

Anakartım: asrock b450m-hdv r4.0
Ekran Kartım: asus rog strix rx 580 8gb

Yaklaşık 2 haftadır uygulamadığım yöntem kalmadı. Açıkçası bir bilgisayarcıya gidecek param da yok şuan
Secure Boot'u aktif etmem için CSM'yi kapatmam gerekiyormuş. Fakat CSM'yi kapatıp rest attığımda bios ekranı gelemden direk açılış ekranına geçiyor. Biosa giremediğimden de Secure Boot'u açamıyorum.

Anakartım: asrock b450m-hdv r4.0
Ekran Kartım: asus rog strix rx 580 8gb
CSM'i zaten kapatman lazım, artık kullanılmayan bir özellik. Onu kapatıp işletim sistemini yeniden kurman lazım. İşletim sistemi CSM'in açık olup olmamasına göre kendini kuruyor çünkü. Windows 10'a dönmek yerine CSM kapatıp Secure Boot ve TPM 2.0'ı aktif et sonra Windows 11'i temiz kur.

Yaklaşık 2 haftadır uygulamadığım yöntem kalmadı. Açıkçası bir bilgisayarcıya gidecek param da yok şu an
Secure Boot'u aktif etmem için CSM'yi kapatmam gerekiyormuş. Fakat CSM'yi kapatıp rest attığımda BIOS ekranı gelemden direk açılış ekranına geçiyor. BIOS'a giremediğimden de Secure Boot'u açamıyorum.

Anakartım: ASRock B450M-HDV r4.0
Ekran Kartım: ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB

Eğer BIOS'a yetişemiyorsan Windows 11'de Shift tuşuna basılı halde Restart'a bas. Bu sayede orada "UEFI donanım ve yazılm ayarlarını değiştir" yerini bul ve ona bas. BIOS açılmalı. CSM'yi kapat ve sıfır Windows 11 kur.