Çözüm Valorant VAN9005 hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bicy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 491
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bicy

Mavi Ekran Destek
Teknik Destek Ekibi
Makaleler
13
Yer
IAD
Bugün eski bir bilgisayar üzerinden Valorant açmaya çalıştığımda görseldeki hatayı aldım.

mceclip0.webp

Gel gör ki bilgisayar Windows 10 ve TPM desteği de yok. Yani bakındığım çok konu yardımcı olamadı.

Çözüme gelecek olursak:

Windows+R tuşlarına basıp açılan ekrana ya da Windows arama kısmına msinfo32 yazarak sistem bilgisi kısmına ulaşıyoruz, burada bakınmamız gereken ayar VIRTUALIZATION-BASED SECURITY Yani Sanallaştırma tabanlı güvenlik ayarı. Bu ayar, oyunun açılmasına engel oluyor ve bu hataya sebep yaratıyor.

Ekran görüntüsü 2023-12-17 200328.webp

CMD komut satırını yönetici olarak çalıştırıyor ve bcdedit /set hypervisorlaunchtype off komutunu girip bilgisayara reset atıyoruz. Bu komut bahsi geçen ayarı kapatacak ve oyunun açılmasının önündeki engeli kaldıracaktır.

Son düzenleme:
Sadece bu tek başına yeterli değil diye biliyorum. Hatada da yazdığı üzere kişi TPM ve Secure Boot açmalı?

Merhaba hocam, TPM ve Secure Boot ayarlarına bakındım ama onlar da bir cevap olmadılar bana. Hatta Lenovo forumunda TPM desteği olmadığını da gördüm.

Windows 10 için Secure Boot ayarı açma gibi şeylere de baktım ama nafile.

Bu yöntem ile sonuca ulaştım. Konudaki görsel de temsili olarak orda duruyor.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt