creazy

Başarılı
Merhaba, Valorant’ın neden ‘bitmediğini’ merak ediyorum. Bildiğim kadarıyla oyuncu kitlesinin bir kısmı artık oyunu sevmiyor; nefret eden, bırakın, toxicity’den şikâyet eden çok kişi var. Oyuncuların uzun süredir konuştuğu birçok sorun hâlâ çözülmedi: toksik ortam azalmıyor, hile ve smurf sorunu bitmiyor, rank sistemi tartışmalı, geri bildirimler çoğu zaman dikkate alınmıyor vb.
Buna ek olarak skin fiyatlarının aşırı pahalı olması, VP'nin sürekli zamlanması ve oyun içi ekonominin ağırlaşması da oyuncuları yoruyor. Bir de skin’i zaten pahalıya aldıktan sonra geliştirmek için bile ekstra RP harcamak zorunda kalmak oyuncularda ciddi bir memnuniyetsizlik yaratıyor.
Ayrıca oyun modu çeşitliliğinin çok yetersiz olması, yıllardır aynı modların dönmesi, kalıcı ve yenilikçi modların gelmemesi de birçok oyuncunun oyundan sıkılmasına yol açıyor. Riot birkaç etkinlik modu getiriyor ama çoğu geçici oluyor; kalıcı içerik anlamında oyuncu beklentisini karşılamıyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Valorant hâlâ ayakta. Oyuncu kaybetse bile tamamen batacak gibi görünmüyor. Hatta nefret ve bırakma oranı ileride daha da artsa bile oyunun varlığını sürdüreceğini düşünüyorum.
Sizce bunun sebebi nedir?
Neyi doğru yapıyorlar veya hangi etken bu kadar eleştiriye rağmen oyunun düşmesini engelliyor?
Teşekkürler, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1765013413238.webp

Ailesiyle konuşmuşlar, babası beni aradı şikayetçi olmadım.

Toxicliği nasıl abarttı hocam? Nasıl bulduklarını da merak ettim. Çünkü Valorant'ta çoğunluk zaten küfrediyor; muhtemelen siz toxic davranmamışsınızdır, saygılı davranmışsınızdır. Gerçi Valorant'ta herkes birbirine sövdüğü için insanlar çoğu zaman birbirini şikâyet bile etmiyor.