Remus Lupin

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Merhaba, UE5 güncellemesinden 2 ay önce RAM'ler bozulduğu için yenilerini aldım; FPS 200 ile 180 arası dolaşırken yeni RAM'ler ile beraber 200 ile 250'ye çıktı. UE5 güncellemesinden sonra ise tüm haritalarda FPS, farklı yerlerde 100–200 arasında değişmeye başladı. Güncellemeden önce böyle bir sorun yoktu; FPS sadece 200–250 arasında oynuyordu, artık 250'ye bile çıkmıyor. Ayrıca sadece Valorant için 180 Hz monitör kullanacağım, FPS dalgalanması yüzünden sorun çıkarır mı?

Monitör ile Valorant arasında bir alaka yok. Yapmadıysanız BIOS'tan RAM'in MHz değerini en çok kaçı destekliyorsa onu seçin sonra FPS'e tekrar bakın. 40 FPS'ten 50'ye yükseldim, normalde Unreal Engine 5 ile optimizasyonu daha da iyileştirdiler bazı buglar harici.

Monitör ile Valorant arasında bir alaka yok. Yapmadıysanız BIOS'tan RAM'in MHz değerini en çok kaçı destekliyorsa onu seçin sonra FPS'e tekrar bakın. 40 FPS'ten 50'ye yükseldim, normalde Unreal Engine 5 ile optimizasyonu daha da iyileştirdiler bazı buglar harici.

En yüksek MHz de çalışıyor hocam zaten.