Techmani

Üyecik
Valorant'ta rakibi görür görmez HS vurulmaktan bıktım. Oyunda tuhaf bir desync ağırlık sorunu var ama çözemedim. Forumda önerilen hemen hemen tüm ayarları bilgisayarıma uyguladım. Oyunda değerlerim; ping sabit 7, FPS 450-500 arası, bufferbloat A, Pingplotter'da jitter ve paket kaybı gözükmüyor. Latencymon sonuçları da normal görünüyor. Vodafone ev interneti kullanıyorum, kağıt üstünde her şey normal görünüyor ama atladığım bir yer var mı, fikirlerinizi bekliyorum.

Ekran Alıntısı.webp

Valorant'ta rakibi görür görmez HS vurulmaktan bıktım. Oyunda tuhaf bir desync ağırlık sorunu var ama çözemedim. Forumda önerilen hemen hemen tüm ayarları bilgisayarıma uyguladım. Oyunda değerlerim; ping sabit 7, FPS 450-500 arası, bufferbloat A, Pingplotter'da jitter ve paket kaybı gözükmüyor. LatencyMon sonuçları da normal görünüyor. Vodafone ev interneti kullanıyorum, kağıt üstünde her şey normal görünüyor ama atladığım bir yer var mı, fikirlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 283024

Oyunda ayarlara gir, genel ayarlar sekmesinin aşağısında ağ ara belleği seçeneği olacaktır.

Minimumda ise onu Ortalama'ya al.

Ortalamaya alırsan birkaç ms gecikme ekler ama karşındanin hareketlerini akıcılaştırır, Ferrari peek olayını keser.

Azami seçeneği 60+ ping aldığın durumlarda geçerlidir.

Sıkıntı şurada yatıyor. Sen 10 ms alıyorsun ve asgaride ağ ara belleğin, adam 30-40 ms alıyor ama onun peeki sunucuya gider gitmez sana daha hızlı geldiği için (çünkü senin bağlantın daha hızlı) o sebeplen Ferrari peek yiyorsun. Bu ağ ara belleği olayı desync sorunlarını çözmek için kullanılıyor.

Mesela senin pingin 10, adamın pingi de 10, senin ara bellek ortada ama onunkisi asgaride ise o daha avantajlıdır.

Karşındaki oyuncuların pinglerine bak, çoğunluğu senden yüksek ise ağ ara belleğini ortalamaya al.

Frankfurt sunucusunda takılıyorsan ortalama arabellek kullanman şarttır, bazen araplar geliyor 60-100 ping arası onlarla başa çıkmak için azamiye almak gerekebiliyor.

Son düzenleme:
Valorant'ta rakibi görür görmez HS vurulmaktan bıktım. Oyunda tuhaf bir desync ağırlık sorunu var ama çözemedim. Forumda önerilen hemen hemen tüm ayarları bilgisayarıma uyguladım. Oyunda değerlerim; ping sabit 7, FPS 450-500 arası, bufferbloat A, Pingplotter'da jitter ve paket kaybı gözükmüyor. LatencyMon sonuçları da normal görünüyor. Vodafone ev interneti kullanıyorum, kağıt üstünde her şey normal görünüyor ama atladığım bir yer var mı, fikirlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 283024

Desync ağırlık sorunu dediğin için ben bunun internetten değil OS'ten kaynaklandığını düşünüyorum. Farklı OS'ler deneyebilirsin: Custom OS'ler, FoxOS, FSOSX. Misal ben Custom'da daha kötü performans alıyordum. Bu kişiden kişiye değişir; kendin deneyip görmen daha iyi. Test falan boş iş FPS oyunlarında. Ben daha yüksek FPS testi alırken CS2'de, orijinal OS ile biraz daha düşük ama daha akıcı hissediyordum. Yani testlere göre iyi mi kötü mü bıraktım ben o işi uzun zamandır. FPS 600 de olsa oyun ağır olup akıcı olmayabilir. Windows'u çok kurcalamak, debloat etmek de oyun performansındaki o akıcılığı bozuyor; bundan da eminim.

Desync ağırlık sorunu dediğin için ben bunun internetten değil OS'ten kaynaklandığını düşünüyorum. Farklı OS'ler deneyebilirsin: Custom OS'ler, FoxOS, FSOSX. Misal ben Custom'da daha kötü performans alıyordum. Bu kişiden kişiye değişir; kendin deneyip görmen daha iyi. Test falan boş iş FPS oyunlarında. Ben daha yüksek FPS testi alırken CS2'de, orijinal OS ile biraz daha düşük ama daha akıcı hissediyordum. Yani testlere göre iyi mi kötü mü bıraktım ben o işi uzun zamandır. FPS 600 de olsa oyun ağır olup akıcı olmayabilir. Windows'u çok kurcalamak, debloat etmek de oyun performansındaki o akıcılığı bozuyor; bundan da eminim.
Desync konusu network/netcode tarafı ile ilgilidir. Performans-FPS ise ayrı bir kalem.

Performanstan yana bir sıkıntı yazmamış konu sahibi, geriye network kalıyor ve maalesef bu arabellek ayarı çok ciddi etki ediyor oyuna.

Desync konusu network/netcode tarafı ile ilgilidir. Performans-FPS ise ayrı bir kalem.

Performanstan yana bir sıkıntı yazmamış konu sahibi, geriye network kalıyor ve maalesef bu arabellek ayarı çok ciddi etki ediyor oyuna.
Hocam internetle alakalıda olabilir tabi, ama ben donanımında etkisi olduğunu düşünüyorum.

Hocam internetle alakalıda olabilir tabi, ama ben donanımında etkisi olduğunu düşünüyorum.
2x32 CL26 6200Mhz Corsair Dominator Ram'ler, 9950x3D'nin x3D'de çalışan Valorant'ı(Çekirdek atamalı), 5080 ekran kartı ile sıfır performans sorunu olmasına rağmen bu desync gerçekten saç baş yolduruyor. Performanstan bağımsız olarak bu muhabbet yüzünden oyundan soğuyan bir sürü insan var. Çözümü aslında basit ama keşke daha ince ayar çekebilme imkanımız olsaydı böyle asgari-orta-yüksek diye 3 tane ayar olacağına çünkü maç içi paketler UDP olarak gönderiliyor.