144

Üstün
Makaleler
1
Merhabalar, iki farklı Valve sunucularına WinMTR üzerinden traceroute yaptım ve sonuçlar aşağıdaki gibidir, yapma nedenim Counter-Strike 2'de rubberbanding yaşamamdır.

5222.webp

İlki budur.

1743422433535.webp

İkincisi bu.

Neden oluyor?

Modemim: ZyXEL VMG3313-B10A.

Merhabalar, iki farklı Valve sunucularına WinMTR üzerinden traceroute yaptım ve sonuçlar aşağıdaki gibidir, yapma nedenim Counter-Strike 2'de rubberbanding yaşamamdır.

Eki Görüntüle 136552
İlki budur.

Eki Görüntüle 136561
İkincisi bu.

Neden oluyor?

Modemim: ZyXEL VMG3313-B10A.
Valve sunucularına olan bağlantı sorunları için aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Modemi Yeniden Başlatın​

- Modeminizi kapatın, birkaç dakika bekleyin ve yeniden açın. Bu, olası küçük hataları düzeltebilir.

Adım 2: Ağ Bağlantısını Kontrol Edin​

• Ağ kablolarının düzgün takılı olduğundan emin olun.
  • Eğer Wi-Fi kullanıyorsanız, sinyal kalitesini kontrol edin. Mümkünse kablolu bağlantıyı deneyin.

Adım 3: Ağ Geçidi ve DNS Ayarlarını Kontrol Edin​

- Modem ayarlarına girin ve DNS ayarlarının otomatik veya Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) olarak ayarlandığından emin olun.

Adım 4: Gecikme ve Paket Kaybını Analiz Edin​

- MTR çıktınıza bakarak hangi noktada paket kaybı yaşandığını tespit edebilirsiniz.
- İlk iki satır (192.168.1.1 ve 100.118.0.1) normal görünüyor.
- 35-... ve alttaki birkaç sıralamada (%10-100 arası paket kaybı) sorun var. İnternet sağlayıcınıza başvurun.

Adım 5: Firewall ve Antivirüs Kontrolü​

- Firewall veya antivirüs yazılımının Valve sunucularıyla olan bağlantınızı engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

Adım 6: Sunucu ve Oyun Ayarlarını Gözden Geçirin​

- Oyun içi ayarları kontrol edin. Sunucu seçiminde, ping sürelerine göre uygun sunucuyu seçmeye özen gösterin.

Adım 7: Internet Sağlayıcınıza Danışın​

- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, internet sağlayıcınızla iletişime geçin ve yaşadığınız bağlantı sorununu bildirin. Onlar, ağları üzerinde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edebilir.

Bu adımları izledikten sonra durumunuza dair bir gelişme olup olmadığını kontrol edin.