Eki Görüntüle 36709

Nova Ruslara ban yetkisi verilirse olacağı bu tabii ki. Sadede gelirsek, Valve'ın yaptığı tamamen dolandırıcılık. İnsanların ana hesaplarını banlayıp CS için 2. hesap açıp Prime almalarına zorluyor.
Overwatch sisteminin çalışma prensibi bu değildi. Bir sonuçta karara varılması için aynı şüpheliyi pek çok kişi izliyordu. Müfettişler de sadece yetenek gruplarına değil; rekabetçi galibiyetleri, rapor sayısı, oynama süresi, yaş gibi pek çok faktöre dikkat ediliyordu. Daha deneyimli müfettişlerin kararları da daha öncelikli tutuluyordu.
Birçok kişiyi de böyle haksız banlar ile mağdur etmişler, onlar yüzünden hesabımın değeri düştü ve onunla da kalmayıp envanterim çöp oldu. Açılan destek biletlerini yanıtsız sonlandırmak, ban nedenini söylememek Valve'ın yaptığı saçmalıklardan sadece 2'si. Ki yasaklama VAC bana da dönüşmedi, overwatch olarak kaldı. İnsanların ana hesaplarını banlayıp CS için 2. hesap açıp Prime almalarına zorluyor.
"Oyun Yasaklamaları" sadece hile yaptığınız durumlarda verilmez.
Oyunbozanlık, bot kullanımı, yetenek grubunu manipüle etmek gibi durumlarda da verilebiliyor.
VAC yasaklamaları ise oyuna müdahale eden yazılım tespit edildiğinde verilir. Yasaklamalar illa VAC'a dönüşecek diye bir durum yok.
Bir zamanlar hata sonucu (oyuna gelen güncelleme, AMD yazılımı) yüzünden hatalı VAC yasaklamaları verilmişti ancak hepsi birkaç saat içinde geri alındı.

Destek taleplerinin sonlandırılması da gayet doğal çünkü Steam Destek sizin yasaklamanıza müdahale edemez.
1713280302103.webp

Valve'ın yaptığı tamamen dolandırıcılık. İnsanların ana hesaplarını banlayıp CS için 2. hesap açıp Prime almalarına zorluyor. Bu olayı da diğer forumlarda anlattığımda dislike yağmuruna tutuluyorum :rofl:
Bu oldukça büyük bir iddia. Kanıt olmadan atıp tutmak maalesef yakışmıyor. Bu Valve gibi büyük bir firmanın yapacağı hata hiç değil. Bunu yapmak isteseler bile fark edilme korkusundan cesaret edemezler.

Ne yaşadığınızı bilmiyorum. O yüzden yasaklamanız hakkında bir yorumda bulunmayacağım. Hata payı çok az olsa bile bu sistemler kusursuz çalışmaz.
Geçmiş olsun.

Overwatch sisteminin çalışma prensibi bu değildi. Bir sonuçta karara varılması için aynı şüpheliyi pek çok kişi izliyordu. Müfettişler de sadece yetenek gruplarına değil; rekabetçi galibiyetleri, rapor sayısı, oynama süresi, yaş gibi pek çok faktöre dikkat ediliyordu. Daha deneyimli müfettişlerin kararları da daha öncelikli tutuluyordu.

"Oyun Yasaklamaları" sadece hile yaptığınız durumlarda verilmez.
Oyunbozanlık, bot kullanımı, yetenek grubunu manipüle etmek gibi durumlarda da verilebiliyor.
VAC yasaklamaları ise oyuna müdahale eden yazılım tespit edildiğinde verilir. Yasaklamalar illa VAC'a dönüşecek diye bir durum yok.
Bir zamanlar hata sonucu (oyuna gelen güncelleme, AMD yazılımı) yüzünden hatalı VAC yasaklamaları verilmişti ancak hepsi birkaç saat içinde geri alındı.
Destek taleplerinin sonlandırılması gayet doğal çünkü Steam Destek sizin yasaklamanıza müdahale edemez. Eki Görüntüle 36750

Bu oldukça büyük bir iddia. Kanıt olmadan atıp tutmak maalesef yakışmıyor. Bu Valve gibi büyük bir firmanın yapacağı hata hiç değil. Bunu yapmak isteseler bile fark edilme korkusundan cesaret edemezler.

Ne yaşadığınızı bilmiyorum. O yüzden yasaklamanız hakkında bir yorumda bulunmayacağım. Hata payı çok az olsa bile bu sistemler kusursuz çalışmaz.
Geçmiş olsun.
İşlediğim suçlar şöyle yer alıyormuş (güya):

1713280524008.webp

Sadece gülüyorum :rofl: Ban yediğim vakit CS2 çıkmak üzereydi ve Overwatch ban sistemi de herkese kapalıydı, nasıl Overwatch ban yedim bilmiyorum.

İşlediğim suçlar şöyle yer alıyormuş (güya):

Eki Görüntüle 36755

Sadece gülüyorum :rofl: Ban yediğim vakit CS2 çıkmak üzereydi ve Overwatch ban sistemi de herkese kapalıydı, nasıl Overwatch ban yedim bilmiyorum.
Evet, siz müfettişlerin kararıyla yasaklama almışsınız. Overwatch sistemi ne zaman devre dışı bırakıldı hatırlamıyorum ancak cezanızın alınan karardan sonra gecikmeli gelmiş olması mümkün. Bu sistem, oyun kurallarını ihlâl edenlerin bulunmasını hızlandırıyordu ancak hata payı biraz daha yüksekti. Kaldırılmış olması iyi bir hamleydi. Oyun yasaklaması türü VAC yasaklamasının türüyle birlikte hâlâ daha devam etmekte ancak artık oyuncuların elinde değil.

Hatalı olduğu fark edilseydi bu zamana kadar çoktan kalkardı. Maalesef yasaklamanız için yapılacak bir şey yok. 6 yıl sonra profilinizdeki yasaklama aldığını belirten yazı kaybolacak ancak aldığınız yasaklama ebedi.
Tekrardan geçmiş olsun.

Eki Görüntüle 36709

Nova Ruslara ban yetkisi verilirse olacağı bu tabii ki.

Ne yaptınız bilmiyorum ama Valve oyunları dışında 3. parti oyunlarda, developerlara Steam ban yetkisi verilmemeli diye düşünüyorum.

Örnek vermem gerekirse; Dead by Daylight oyununda kalıcı ban yerseniz profilinizde game ban olarak gözükebiliyor. 3 geçici bandan sonra 4. ban kalıcı oluyor ve Steam profilinizde görünüyor. İlk ban 48 saat, ikinci ban 1 hafta, üçüncü ban ise 1 ay süreyle olmak üzere 4. ban perma ban oluyor.

Ben 2019'da 48 saatlik geçici ban yemiştim oyun içi bir mekaniğin glitchini oyuncuların %99'unun kullandığı gibi. O dönem toplu geçici ban atmışlardı. Kendi yaptıkları hata yüzünden "bu açığı neden kullanıyorsunuz? Şimdi banlanacaksınız" diyerek herkese 48 saatlik ban vermişlerdi. Böyle bir şirketin bu politikasını devam ettirerek ikinci ve üçüncü banlarını vermeyecekleri hiç bir şekilde garanti edilemez. Üstelik ban sebebi 3. parti bir yazılım ile hile yapmak filan bile değil. Oyun içi bir glitch mekaniğini kullanmak. Kendi hataları, oyunda yer alıyor, çoktan patch edilmesi gerekirdi. 48 saatlik geçici ban Steam profiline game ban olarak yansımıyor ama 2 kez daha geçici ban yerseniz bir sonrakinde kalıcı game ban yiyeceğinizden profilinizde game ban olarak görünecektir.

Sadede gelirsek 3. parti şirketlere Steam game ban izni verilmemeli. Kendi oyun içi banlarını yapsınlar, fakat Valve oyunu değilse, bilhassa yüzlerce, binlerce ve yahut milyonlarca oyuncunun oynadığı rekabetçi bir oyun değilse hiç bir şekilde Steam game ban izni verilmemeli diye düşünüyorum Valve oyunu olmayan oyunlara...

Evet, siz müfettişlerin kararıyla yasaklama almışsınız. Overwatch sistemi ne zaman devre dışı bırakıldı hatırlamıyorum ancak cezanızın alınan karardan sonra gecikmeli gelmiş olması mümkün. Bu sistem, oyun kurallarını ihlâl edenlerin bulunmasını hızlandırıyordu ancak hata payı biraz daha yüksekti. Kaldırılmış olması iyi bir hamleydi. Oyun yasaklaması türü VAC yasaklamasının türüyle birlikte hâlâ daha devam etmekte ancak artık oyuncuların elinde değil.

Hatalı olduğu fark edilseydi bu zamana kadar çoktan kalkardı. Maalesef yasaklamanız için yapılacak bir şey yok. 6 yıl sonra profilinizdeki yasaklama aldığını belirten yazı kaybolacak ancak aldığınız yasaklama ebedi.
Tekrardan geçmiş olsun.
O günden 20 30 gün önce falan kapatılmıştı Overwatch. 20 30 günlük gecikme olmaz bence, tuhaf.

Aynı olay Valorant'ta başıma geldi. Hile açmamama rağmen 3 aylık cihaz banı + sınırsız ban yedim. 600 TL yatırdıktan 1 hafta sonra yedim parada çöpe gitti. Sonra oyunu bıraktım zaten.