En gelişmiş anticheat ama hile açmak isteyen kişi Arduino ile de açabilir. Tek önemli olan şey legit oynamak.

Arduino'ları son 1 yıldır çok sağlam yakalıyor. Bootloader'i modifiye edip bayağı bir descriptor spoof'laman lazım. 5-10 rapor ye dia+ eloda nasıl banı basıyor izle gör. Arduino undetected değil.

asc 1. Arduino takılı iken (2 hafta içerisinde).
1706236639746.webp

Zaten user yetkilerine sahip bir anti-cheat programı ile de sağlanabiliyor.
Sorun bu değil ki. Sorun Vanguard'ın işi olmasa bile 7/24 bilgisayarda çalışması. Hiç bir çekirdek anti cheat programı 7/24 sistemde çalışmıyor. Sadece oyun açılınca çalışıyor. Bu yüzden Vanguard çok şüpheli. Diyeceksin 7/24 çalışıyor çünkü hileleri engellemek için ama alakası yok. Hileler hala kullanılıyor. Yeni hileleri zor engelliyorlar zaten.Üstüne dediğim gibi sistem kapanana kadar sistemde çalışan başka bir anti cheat programı yok.Diğer hepsi sadece oyun açılınca açılıyor.

Sorun Vanguard'ın işi olmasa bile 7/24 bilgisayarda çalışması. Hiçbir çekirdek anti cheat programı 7/24 sistemde çalışmıyor. Sadece oyun açılınca çalışıyor. Bu yüzden Vanguard çok şüpheli. Diyeceksin 7/24 çalışıyor çünkü hileleri engellemek için ama alakası yok. Hileler hala kullanılıyor. Yeni hileleri zor engelliyorlar zaten. Üstüne dediğim gibi sistem kapanana kadar sistemde çalışan başka bir anti cheat programı yok. Diğer hepsi sadece oyun açılınca açılıyor.

Önceki sayfada gerekli açıklamayı yaptım diye düşünüyorum, "7/24" çalışan tek şey Kernel sürücüsünün stant-by modu. Asıl tarama işlemlerini yapan modül (VGC - Vanguard Client), sadece oyun ile birlikte çalışıyor. Kernel driver'ının buradaki işi de bu VGC ve Valorant işlemlerine erişimi önlemek.

Eğer kernel Driver'ını istediğin zaman kapatıp istediğin zaman açabiliyor olsaydın Windows'un start-up'ı sırasında Vanguard'ın yaptığı integrity kontrollerini tamamen bypass edip Vanguard'ı "güvenli" bir şekilde başladığına ikna etmek daha kolay olurdu. Bütün boot işlemini baştan sonra bir zincir gibi tek tek kontrol etmek zorunda Vanguard. Yoksa boot sırasında birkaç patch yaparak oyunun içinden geçmek mümkün olurdu.

Son düzenleme:
Son 1 ayda ben ve bir arkadaşım Vanguard yüzünden mavi ekran hatasıyla karşılaştık, problemli olduğu bariz.

Arduino'ları son 1 yıldır çok sağlam yakalıyor. Bootloader'i modifiye edip bayağı bir descriptor spoof'laman lazım. 5-10 rapor ye dia+ eloda nasıl banı basıyor izle gör. Arduino undetected değil.

Asc 1. Arduino takılı iken (2 hafta içerisinde).
Eki Görüntüle 13403

Ben undetected demedim ESP ile safe oynarsan ban yemen uzun sürer. ESP ile safe oynayıp yücelik eloya kadar çıkan arkadaşım var.

Son 1 ayda ben ve bir arkadaşım Vanguard yüzünden mavi ekran hatasıyla karşılaştık, problemli olduğu bariz.

Ben ayda en az 2 kere oyundan çıktığım gibi yiyorum. Sıkıntılı gerçekten.

ESP ile safe oynarsan ban yemen uzun sürer. ESP ile safe oynayıp yücelik eloya kadar çıkan arkadaşım var.

"Ban yemen uzun sürer" çünkü Valorant delay ban atıyor.
Özellikle ESP gibi onlarca detection Vector'u olan hileleri kullanıp da Vanguard'ın bunu zaten tespit etmiyor olması mümkün değil. Sadece otomatik ban atmıyor diye sen "safe" oynamanın bir işe yaradığını düşünüyorsun. Halbuki ekrana oyuncu iskeleti çizdirmek için hooklayacağın API'lerden tut, RAM'deki oyuncu pozisyonlarını almak için kullandığın metoda kadar her şeyi flag'liyor VG.

Ooo Vanguard konusu alırım bir dal.
Vanguard, "vgk" ve "vgc" olmak üzere iki modülden oluşuyor.
VGK = Vanguard KERNEL driver.
VGC = Vanguard Client process.

Eki Görüntüle 13399

İnsanların korktuğu şey "vgk" olan kernel sürücüsü. Sonuçta daha Windows başlarken boot sırasında initialize ediliyor ve Windows kapanana kadar sürekli çalışıyor.

Bu kernel sürücüsünün asıl amacı, oyun başladığı zaman oyun işleminin ("VALORANT-Win64-Shipping.exe") RAM üzerinde yerleştirildiği RAM sayfalarını okuma/yazma işlemine kapatmak (Bunu Windows Kernel'inden yapıyor). Bu sayede oyuna DLL inject edemiyorsunuz, oyun içine handle alamıyorsunuz, herhangi bir şekilde RAM üzerinde tutulan değerleri user mode tarafından değiştiremiyorsunuz.

VGC (Client) işlemi ise user-mode'da çalışan sıradan bir .EXE dosyası. Aynı okuma/yazma kapatma işlemi ve yetkilendirme işlemini VGK Kernel tarafından bu VGC.EXE üzerine uyguluyor. Anti Cheat'in asıl kısmı VGC (Client) modülü üzerinde gerçekleşiyor diyebiliriz.

VGK'nin 2 amacı daha var, sistem başlarken kendisinden daha yetkili olabilecek ve bilinmeyen diğer kernel sürücülerinin yüklenmesinin önüne geçmek. (Bu sayede user-mode'da olan okuma/yazma engelini basit bir Kernel sürücüsü yazıp bypass edemiyorsunuz. Genelde "Secure Boot"un açık olduğunu kontrol etmek yeterli oluyor).

Diğer amacı ise "Hardware ID"leri almak.

Bu HWID'ler şunlardan oluşuyor:
  • Anakart üreticisi ve anakart seri numarası.
  • Hard disk / SSD seri numarası.
  • TPM 2.0 çipi üzerine üretim sırasında basılmış eK denilen "endorsement key" imzası. (spoof'u mümkün olmayan bir şey. Aşırı kanser).
  • (SM)BIOS seri numarası.
  • Disk üzerinde kurulu Windows'a ait seri numaraları.
  • nic/mac/arp (<- %100 emin değilim, direkt gözlemleyemedim)
  • Secure boot konfigurasyonu, DMA Protection konfigurasyonu vb... (sadece bazı anakartlarda var)

Ayrıca VGC'nin de topladığı bazı bilgiler var:
  • Oyun sırasında takılı olan Mouse sayısı, Mouse seri numaraları ve ProductID (pid) & VendorID (VID) gibi numaralar.
  • Takılı olan klavye bilgisi, vid&pid numaraları ve seri numarası.
  • Sistem konfigürasyonu, arkada açık diğer uygulamaların isimleri, başlıkları ("title"), çalışma yolları, imzaları ve Hash'leri. (Bilinen hile programlarını yakalamak için (?))
  • USB COM Port'larını incelemek. (Bu biraz sorun olabilir, USB port'larında gelip giden veriyi inceleyebiliyor VGC.)
  • Bilgisayara takılı olan her şey. Ethernet kablosundan tut kulaklığa kadar her şey.
  • Arkada açık olan ve oyunun ekranını yakalayan ekran kaydedici, OBS, discord gibi programlar.
  • Oyunun üzerine "overlay" basan programlar. (pop-out window, discord overlay, nvidia geforce şeyisi).

Bunar sizin mahreminiz ise Vanguard'ı silmekte fayda var.

Ayrıca, Vanguard'da "manuel inceleme" denilen bir olay var. Yüksek Elo'larda (Yüce, Immortal+) yediğiniz "hile" raporları, çok çabuk moderatörlere ulaşır. Eğer bunlar (özellikle yüksek elo'larda) belirli bir sayıyı geçerse bir Riot çalışanı, bayağı sizin mouse'ınızı oyun sırasında interrupt sinyali yollayarak "unplug" ediyor. (Bunu yapmalarındaki asıl amaç, Arduino Aimbot'larını falan yakalamak, çünkü en zor tespit edilen hile genelde Arduino pixelbotları oluyor. Unplug edince bootloader state'ine geçiyor ve boom! Exposed).

Moderatör sizin oyununuzu baştan sona izleyebilir, stat'larınızı ve geçmiş maçlarınızı analiz edebilir (ama genelde bunlara gerek kalmıyor. Vanguard tarafından zaten "flag"lenmiş oluyorsunuz). Chat'i ve Voice Chat'leri dinleyebilir.

Manuel inceleme sırasında Vanguard farklı davranabilir, ve RAM üzerinde string aratmaya kadar gidebilir bu olay. Benim denk geldiğim şey farenin unplug edilmesiydi (Arduino'mu yakaladı :(). O yüzden eğer paranoyak birisi iseniz Valorant açıkken arkada gizli işler yapmayın :)

İyi tarafından bakacak olursak oyun açık değilken "VGC" inaktif durumda oluyor. Kernel Driver'ı da "standby" moduna geçiyor. Bilgisayarda ne yaptığınızı aktif olarak izlemiyor yani. Sadece Valorant açıkken bu olay var. Aksini iddia eden de çıkarıp bunu yapan kod parçasını göstermediği sürece yalancıdır.

Vanguardın teknik kısmı çok derin, kendi başına bir rehberi hak ediyor o yüzden daha fazla detaya girmeyeceğim.
Vanguard ekibi
Eki Görüntüle 13402

Uzun uzun açıkladığın için teşekkür ederim. Şahsen tehlikeli olarak bulduğum iki şey var:
  • Kernel sürücüsünde bug vs. gibi bir problem olması mavi ekran ya da işletim sisteminin bozulmasına sebep olabilir
  • Daha önce olduğu gibi kaynak kodunun sızdırılması durumunda olası bir sıfırıncı gün açığı normalden çok daha büyük bir tehlikeye sebep olabilir.