Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

11100

Becerikli
Merhaba, daha önceden farklı internet tarayıcıları denemiştim. Ama içlerinden flashpeak Slimjet illet gibi bir sorun çıkardı başıma. Takıntım olabiliyor bazen bazı konularda. Ayarlardan varsayılan uygulamalar kısmında internet tarayıcısı bölümüne bastığımda ekran ortasında açılan minik pencerede öneriler kısmında sistemin neresinde gördüysem sildiğim flashpeak Slimjet uygulaması var. Ne yaptıysam oradan çıkaramadım. Kayıt defterinden flashpeak veya Slimjet dosyalarının hepsini sildim, Revo Uninstaller ile silmeyi denedim (Slimjet veya flashpeak yoktu), sistem artıklarını temizledim yeniden başlattım ama yok hala orada duruyor. Bu sorunumu nasıl çözerim?

Ekran görüntüsü 2025-04-12 175642.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Slimjet'i tekrar indirip kurdum. Sonra bcuninstaller uygulamasını kurdum. Bcu ile Slimjet'i kayıt defteri dahil sildim(kayıt defteri silme kısmında tamamını seçmeye çalışınca sistem için tehlikeli olabilir tarzı bir uyarı vermişti anladığım kadarıyla bende orasına dokunmadım).Sonra o pencereyi açtım ama sonuç yine aynı illet bırakmıyor yakamı.

Edit: Arkadaşlar an itibarıyla sorunumu çözmüş bulunuyorum. Bcu ile kaldırmayı denediğimde olmamıştı. Kayıt defterinden barış hocamın anlattığı yöntem değil birazcık daha farklı bir yöntemle çözmeyi başardım sorunu. Regedit'i çalıştır kısmından açıp Slimjet, flashpeak Slimjet, flashpeak, sjsetup gibi Slimjet ile alakası olan adan Z ye bütün dosyaları sildim ta ki bu komutların hepsinden sonra kayıt defteri araması tamamlandı bildirimi gelene kadar. Sonra varsayılan tarayıcı penceresinden kontrol ettim ve sorunum çözülmüş oldu. Ne olur ne olmaz belki yeniden başlatınca sorun tekrar çıkar deyip yeniden başlattım ama tamamen çözülmüş sorunum. Yardımlarınız için minnettarım. Attığım SS te göründüğü üzere Slimjet illeti silinmiş önerilenler kısmından. Nefret ediyorum bu tarz sorunlar çıkaran uygulamalardan.

Ekran görüntüsü 2025-04-12 233033.webp
Slimjet tekrar yükleyip, kaldırırken BC Uninstaller kullanmayı deneyebilirsiniz. Chromium olduğundan güvenilmeyen öğeler veya işaretlenmemiş kayıt girdilerinde Slimjet ait girdiler olabilir. Ama bunları eğer Chromium başka tarayıcılar var diye işaretini kaldırabilir veya gizleyebilir.

Bu forumun yavaşlığı tilt etti. Çözüm sağlamazsa belirtin. Yabancı kaynaklarda varsayılan uygulamalar kısmının kayıt girdilerini bulmayı denerim.

Regedit'te gözüküyor ise oradan silmeyi deneyin.
  1. Başlat > Çalıştır > Regedit
  2. Regedit'te ise Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.htm konumuna gidin.
  3. Burada da OpenWishList klasörüne tıklayıp sağdaki değerleri kontrol edin.
  4. Örneğin "a" değerinin verisi bende firefox.exe, "b" değeri chrome.exe şeklinde değişiyor. Orada a, b, c veya herhangi bir değerde slimjet vb. bir veri var ise o değeri silin.
  5. Daha sonra isterseniz sistemi yeniden başlatın isterseniz Windows Gezgini'ni.

Sunduğunuz çözüm yollarını en kısa zamanda müsait olunca deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.

Regedit'te gözüküyor ise oradan silmeyi deneyin.
  1. Başlat > çalıştır > Regedit.
  2. Regedit'te ise Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.htm konumuna gidin.
  3. Burada da openwishlist klasörüne tıklayıp sağdaki değerleri kontrol edin.
  4. Örneğin "a" değerinin verisi bende firefox.exe, "b" değeri chrome.exe şeklinde değişiyor. Orada A, B, C veya herhangi bir değerde Slimjet vb. bir veri var ise o değeri silin.
  5. Daha sonra isterseniz sistemi yeniden başlatın isterseniz Windows Gezgini'ni.
Böyle hocam.

Ekran görüntüsü 2025-04-12 224009.webp

Slimjet'i tekrar indirip kurdum. Sonra bcuninstaller uygulamasını kurdum. Bcu ile Slimjet'i kayıt defteri dahil sildim(kayıt defteri silme kısmında tamamını seçmeye çalışınca sistem için tehlikeli olabilir tarzı bir uyarı vermişti anladığım kadarıyla bende orasına dokunmadım).Sonra o pencereyi açtım ama sonuç yine aynı illet bırakmıyor yakamı.

Edit: Arkadaşlar an itibarıyla sorunumu çözmüş bulunuyorum. Bcu ile kaldırmayı denediğimde olmamıştı. Kayıt defterinden barış hocamın anlattığı yöntem değil birazcık daha farklı bir yöntemle çözmeyi başardım sorunu. Regedit'i çalıştır kısmından açıp Slimjet, flashpeak Slimjet, flashpeak, sjsetup gibi Slimjet ile alakası olan adan Z ye bütün dosyaları sildim ta ki bu komutların hepsinden sonra kayıt defteri araması tamamlandı bildirimi gelene kadar. Sonra varsayılan tarayıcı penceresinden kontrol ettim ve sorunum çözülmüş oldu. Ne olur ne olmaz belki yeniden başlatınca sorun tekrar çıkar deyip yeniden başlattım ama tamamen çözülmüş sorunum. Yardımlarınız için minnettarım. Attığım SS te göründüğü üzere Slimjet illeti silinmiş önerilenler kısmından. Nefret ediyorum bu tarz sorunlar çıkaran uygulamalardan.

Ekran görüntüsü 2025-04-12 233033.webp

Çözüm
Benzer sorunu yaşayıp bir yolla çözmüştüm. Simetri hastalığı artık ne deniyorsa benzer şey bende de var. Bir yerde bildirim, gereksiz şey göreyim düzeltiyorum. E-posta, tarayıcıdaki sekmeler(atıyorum bir videoyu sonra izleyeceksen daha sonra izle yerine sekmede gruba atıyorum falan) ve sık kullanılanlar. Hepsinin kendine göre bir düzeni var.

Ben de denemek amaçlı Slimjet yükledim ve BC Uninstaller ile tüm kayıt girdilerini de işaretleyip kaldırdım ama artığı kaldı.

Sonra düz mantık kayıt defterinde slimjet arattım. Çıkan seçeneklerden 3-4 tane sildim ve sonra tekrar kontrol ettim. Varsayılan uygulamalardaki öneri kalkmış. Kısaca kayıt defterini açın, sonrasında CTRL+F kısayolu ile slimjet ile ilgili girdileri bulun ve silin. Hepsini silmeniz şart değil 1-2 tane silince gidiyor.

2025-04-12_23-31.webp

Gerçi ben bunu denerken siz çoktan yapmışsınız. Bu sorunu yaşayıp bakan olursa, sonradan sorun yaşamamak adına sadece yanında HTM yazanları silmeniz bu öneriler için yetiyor.