Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fthkynr

Başarılı
Benim babam bir sene önce vefat etti. Ben öldükten sonra bazı bankalara sordum hepsine gidemedim tabii ama genel öne çıkan bankalara gittim. Bu bankalarda herhangi bir varlığı yoktu. O zamanlar e-Devlet üzerinden kontrol etmek aklıma gelmedi. Şimdi ise e-Devlet kapandı ve oradan bakamıyorum. Herhangi bir şekilde mal varlığını öğrenmek mümkün mü bileniniz var mı? CİMER'e yazmak istiyorum ama nereye nasıl yazacağımı bilmiyorum. CİMER mantıklı geldi ama bilemiyorum yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Merhaba,

Öncelikle yukarıda da söylendiğin gibi bir mirasçılık belgesi çıkarttırmalısınız. Bunu sulh hukuk mahkemelerinden veya noterlerden yapabilirsiniz. Ben mahkemeden yapmanızı tavsiye ederim.

Devamında mirasçılık belgesini kullanarak dilediğiniz bankaya, tapu müdürlüğüne, trafik tescil şube müdürlüğüne giderek mal varlığı araştırması yapabilirsiniz. Unutmayın ki kendiniz doğrudan bu yolları izlediğinizde, yani bir nevi kapı kapı dolaştığınızda, örneğin hangi tapu müdürlüğünden sorgulama yaparsanız orada kayıtlı olan malvarlığını öğrenmiş olursunuz.

Ayrıca CİMER'e başvurmanızın herhangi bir anlamı yok. CİMER doğru bir yol değil. Mal varlığı araştırmasına yönelik de bir dava türümüz var. Sulh hukuk mahkemelerinde terekenin tespiti davası açabilirsiniz. Böylece mahkeme aracılığıyla babanızın bildiğiniz ve/veya bilmediğiniz bütün mal varlığını araştırıp öğrenebilirsiniz.

Nihayetinde bu konular için bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alabilirsiniz.
Sulh hukuk mahkemesi veya notere başvurursanız bütün mâl varlığını uğraşmadan öğrenebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Veraset ilamı çıkartmanız gerekli. Ardından vergi dairesine giderek herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Başınız sağ olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelikle yukarıda da söylendiğin gibi bir mirasçılık belgesi çıkarttırmalısınız. Bunu sulh hukuk mahkemelerinden veya noterlerden yapabilirsiniz. Ben mahkemeden yapmanızı tavsiye ederim.

Devamında mirasçılık belgesini kullanarak dilediğiniz bankaya, tapu müdürlüğüne, trafik tescil şube müdürlüğüne giderek mal varlığı araştırması yapabilirsiniz. Unutmayın ki kendiniz doğrudan bu yolları izlediğinizde, yani bir nevi kapı kapı dolaştığınızda, örneğin hangi tapu müdürlüğünden sorgulama yaparsanız orada kayıtlı olan malvarlığını öğrenmiş olursunuz.

Ayrıca CİMER'e başvurmanızın herhangi bir anlamı yok. CİMER doğru bir yol değil. Mal varlığı araştırmasına yönelik de bir dava türümüz var. Sulh hukuk mahkemelerinde terekenin tespiti davası açabilirsiniz. Böylece mahkeme aracılığıyla babanızın bildiğiniz ve/veya bilmediğiniz bütün mal varlığını araştırıp öğrenebilirsiniz.

Nihayetinde bu konular için bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alabilirsiniz.

Çözüm