Video izlerken ve sistem boştayken VIDEO_TDR_FAILURE (116) mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert Cin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    hata

Mert Cin

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • Ekran Kartı: GTX 1070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 10

DDU İle güvenli modda driverı silip tekrar güncelini kurdum fakat hata hala devam ediyor. YouTube'dan video izlerken ses ve görüntü kasıyor. Bilgisayarı yeni topladım sayılır, Windows'u da temiz formatladım. Sorunu çözemedim, yardımcı olacak varsa güzel olur.

Minidump dosyası: 031425-4640-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi ekran kartıyla test yaparken hata aldın? 1070 Ti mi 1050 Ti mi?

Artı -1 Eksi
1070 Ti ile yaptım testleri.
O zaman 2 ihtimal kalıyor: Ya anakart ya güç kaynağı.

Güç kaynağını değiştirme şansın var mı?

Kayıt Defteri Düzenleyicisi üzerinden bir yol var ama çözmeyebilir. Ayrıca ben güç kaynağından daha çok şüpheliyim.

Artı -1 Eksi
Aldığım dükkandan değiştirebilirim ama anakart olmadığını doğrulamamız gerek.

Power testini 1050 Ti ile tekrardan yaparsam ve test esnasında tekrardan çökerse anakart, çökmezse Power sorunu diyebilir miyiz?

Aldığım dükkandan değiştirebilirim ama anakart olmadığını doğrulamamız gerek.

Power testini 1050 Ti ile tekrardan yaparsam ve test esnasında çökerse anakart, çökmezse Power sorunu diyebilir miyiz?
Bir de şöyle bir şey var: PC, Windows'ta oyun açarken veya Windows açılırken daha çok çöküyor. Oyundayken veya yük altındayken değil.

Artı -1 Eksi
Oyun oynarken çöküyorsa Power yetmiyordur. Sen yine de aldığın yere kasanı götür de adam yanında farklı PSU ile denesin. Beraber test etmiş olursunuz.
Her an her dakika çökme olmuyor ki... Adamın yanında 10 dakika test ettik ve çökmedi diyelim; eve gelince tekrar çökerse ne yapacağım?

Artı -1 Eksi
Power testini başlattığım anda çöktü PC.
Minidump: 031625-4843-01.dmp
Aynı testi aynı ortam şartlarında tekrar yapın. Bakalım kaç dakika sonra PC çökecek.

Elde yedek parçalar olmadığı için arıza tespiti yapamıyoruz. Mecbur bir dükkana uğramalı bu kasa bana göre.

Artı -1 Eksi
Her Power testinde çökmüyor ki dostum. Bir kere çöktü ve birkaç defa denedim ama işlemcim aşırı ısındığı için 20-30 saniye açık tutabildim.

Her Power testinde çökmüyor ki dostum. Bir kere çöktü ve birkaç defa denedim ama işlemcim aşırı ısındığı için 20-30 saniye açık tutabildim.
100 derece sınır. 90' ı geçince durdur dememin sebebi kaş yaparken göz çıkarmamak. 90 da kritik bir sıcaklık.

Buradan kesin sorun şurada diyemeyiz çünkü mesaj yazarak bir yere varamayız. Birebir doğrudan cihazla ilgilenip gereken bütün tetkikleri yapmamız gerekiyor. Deneme-yanılmayla. Gerekirse parça değiştirerek.

O yüzden de madem öyle, bilgisayarcıya götür güç kaynağı değiştirsin, test yapsın. Yine hata çıkarsa bu sefer suçlu anakart olacak.

Başka ihtimal kalmadı.

Arkadaşlar bilgisayarı hala götüremedim ama video izlerken kasma olduğunda ekran kartı mV ve MHz bir anda artıyor bunun sebebi ve çözümü nedir? Belki bütün sorun budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…