Mert Cin

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • Ekran Kartı: GTX 1070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 10

DDU İle güvenli modda driverı silip tekrar güncelini kurdum fakat hata hala devam ediyor. YouTube'dan video izlerken ses ve görüntü kasıyor. Bilgisayarı yeni topladım sayılır, Windows'u da temiz formatladım. Sorunu çözemedim, yardımcı olacak varsa güzel olur.

Minidump dosyası: 031425-4640-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi, 1660 Super var bende de, dün zevkine açtım güncelledim. 572.70 sürümü. Hiçbir sorun yok.
Tamam işte. Sizde problem yok fakat 4080 Super'de vardı. Ondan revertledim eski sürüme zaten. 5090 Suprim geldi, şu an 572.75'inci sürümdeyim. Bu sürümde de problem yok. Karttan karta değişiyor. NVIDIA gene yaptı bir şeyler :D

Dediğim gibi, 1660 Super var bende de, dün zevkine açtım güncelledim. 572.70 sürümü. Hiçbir sorun yok.
Ben 572.70 önceki tüm sürücüleri yükledim ama 572.70 yükleyince monitörümün en üstünde titreme(parlama da denilebilir) görsel bozulmalar yaşanınca eski sürücüye döndüm. Şu anlık sorun yok.

Hotfix sürücüsü çıktı ama içerisinde benim sorunuma ait bir çözüm yazmıyor.

Tamam işte. Sizde problem yok fakat 4080 Super'de vardı. Ondan revertledim eski sürüme zaten. 5090 Suprim geldi, şu an 572.75'inci sürümdeyim. Bu sürümde de problem yok. Karttan karta değişiyor. NVIDIA gene yaptı bir şeyler :D
Aynen aynen, ben genelde sorun yaşamıyorum zaten ama yaşayanlar bayağı var sanırım.

Intel gibi NVIDIA da -Neyi dağıttığını anlarsınız- dağıttı sanırım. AMD Radeon'la kanka olmak istedi ellam.

ddddxxxxxgggg.webp

Windows'un Update'den kurduğu driver bu. Biraz da bunda deneyeceğim. Güvenli modda ve driver kurulu değilken sorunsuz çalışıyor. (YouTube vs.) Yine sorun olursa güncelleme yapacağım.

Düzenleme: Video kasma sorunu devam ediyor; hem YouTube tarafında hem anime izlediğim siteler tarafında.
Ayrıca mouse bazen hareket ettirirken kasıyor.

Tekrardan düzenleme: monitörümü 60 Hz'e çekince kasma donma sorunları düzeliyor?

Kullandığın mouse nedir? İşlemcin için ağır gelen Hz oranı falan mı seçili acaba? Veya donanım sorunundan dolayı, sistemde sorun oluşturuyor da olabilir. Elinde ofis tipi dandik klavye ve fare varsa dener misin?

Ek olarak Latencymon biraz çalıştırıp, bağlantıda gösterilen sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.

Latencymon açtıktan sonra sol yukarıda yeşil bir play düğmesi var. Ona tıklayın, sonrasında sorun yaşadığınız video izleme vb. işlemleri uygulayın.

Kullandığın mouse nedir? İşlemcin için ağır gelen Hz oranı falan mı seçili acaba? Veya donanım sorunundan dolayı, sistemde sorun oluşturuyor da olabilir. Elinde ofis tipi dandik klavye ve fare varsa dener misin?

Ek olarak LatencyMon biraz çalıştırıp, bağlantıda gösterilen sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.

LatencyMon açtıktan sonra sol yukarıda yeşil bir play düğmesi var. Ona tıklayın, sonrasında sorun yaşadığınız video izleme vb. işlemleri uygulayın.

10000Hz'ye kadar çıkyor ama 800Hz kullanıyorum. Ayrıca eski PC'mde hiç sorun yaşamıyordum. Video kasmasıyla beraber oluyor genelde bu takılma.

sssss.webp

asdasdasdsadasd.webp

Monitörümü 60Hz kullanırken test ettim; donma, kasma olmadı test sırasında.

144.webp

144hhzz.webp

Bu da 144Hz kullanırken olan test sonuçları; donma, takılma oldu.

Düzenleme: 10 dakika kadardır 60Hz kullanıyorum da hala donmalar devam ediyormuş, sadece azalmış. Sorun Hz değildir muhtemelen.

10000Hz'ye kadar çıkyor ama 800Hz kullanıyorum. Ayrıca eski PC'mde hiç sorun yaşamıyordum. Video kasmasıyla beraber oluyor genelde bu takılma.

Eki Görüntüle 133080
Eki Görüntüle 133079

Monitörümü 60Hz kullanırken test ettim; donma, kasma olmadı test sırasında.

Eki Görüntüle 133083
Eki Görüntüle 133081

Bu da 144Hz kullanırken olan test sonuçları; donma, takılma oldu.

Düzenleme: 10 dakika kadardır 60Hz kullanıyorum da hala donmalar devam ediyormuş, sadece azalmış. Sorun Hz değildir muhtemelen.
Windows'un sürücüsünde mavi ekran yedin mi?

BIOS güncel değilse bağlantıdan indirip videoya göre güncellemeyi yapın.

BIOS güncellemesinden sonra ayarları yapmayı unutmayın. Resizebar ve XMP açın.

Bağlantıdan Chipset güncelleyin.

Güncellemediğiniz Audio ve LAN sürücülerini anakart sitesinden yükleyin.

Ayrıca ekran kartı sürücüsünü de yine 566.36 yükselt. Kendim kullanıyorum, LatencyMon ile 165 Hz test yaptım. Herhangi bir gecikme yaşamıyorum. Varsayılan yüklediği sürücü eski kaldığından hata verebilir.

Sistemi yeniden başlatın ve sonra testi tekrar yapın.

BIOS güncel değilse bağlantıdan indirip videoya göre güncellemeyi yapın.

BIOS güncellemesinden sonra ayarları yapmayı unutmayın. ReSize BAR ve XMP açın.

Bağlantıdan Chipset güncelleyin.

Güncellemediğiniz Audio ve LAN sürücülerini anakart sitesinden yükleyin.

Ayrıca ekran kartı sürücüsünü de yine 566.36 yükselt. Kendim kullanıyorum, LatencyMon ile 165 Hz test yaptım. Herhangi bir gecikme yaşamıyorum. Varsayılan yüklediği sürücü eski kaldığından hata verebilir.

Sistemi yeniden başlatın ve sonra testi tekrar yapın.

Dostum, Windows kurduğumda hepsini kurmuştum zaten ama tekrar kurayım senin için. Aynı sorun işte: Videolarda kasma.

Yok, henüz yemedim ama pek kullanma vaktim olmadı. Bugün kullanacağım ve böyle tekrar mavi ekran yersem minidump atacağım.

@Mert Cin Gariptir ki, yapılan son 3 driver güncellemesi benim 4080 Super ekran kartımda da aynı problemi yaşattı. VIDEO_TDR_FAILURE 116.
Sadece uyku modundan uyandırınca oluyordu bu arada. Fakat her zaman oluyordu. Sadece uyku modu değil, uyku modunu kapatıp ekranı kapat seçeneğini açtığımda, ekran kapandıktan 1 dakika sonra uyandırınca çöküyordu. 572.16 sürümüne döndüm hiçbir problem kalmadı. DDU ile driveri silip 572.16 sürümünü yükle, problem düzelir.
5090 Suprim yolda, bakalım onda bu problem olacak mı son driverlar ile...
Bunu da deneyeceğim tekrar mavi ekran yersem.

Windows'un kendi kurduğu sürücüde de mavi ekran yedim
Minidump: 031625-9703-01.dmp

Arkadaşlar sorunun donanımsal olma şansı kaçtır? Veya bunu nasıl anlarız: Hangi parçadan vb.?

Eski ekran kartımı taktım, (GTX 1050 Ti) video izlerken ses takılması ekran takılması gibi sorunlar devam ediyor hala. Anakartta mı acaba sorun?