Mert Cin

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • Ekran Kartı: GTX 1070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 10

DDU İle güvenli modda driverı silip tekrar güncelini kurdum fakat hata hala devam ediyor. YouTube'dan video izlerken ses ve görüntü kasıyor. Bilgisayarı yeni topladım sayılır, Windows'u da temiz formatladım. Sorunu çözemedim, yardımcı olacak varsa güzel olur.

Minidump dosyası: 031425-4640-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
FurMark ile mi test edeyim? God of War: Ragnarok oynarken hiçbir sıkıntı yok, cayır cayır saatlerce oynadım fakat video izlerken mavi ekran hatası alıyorum genelde.

resim_2025-03-14_201716879.webp

FurMark testim neden düşük FPS bilmiyorum. Power Supply olarak da Frisby 650W kullanıyorum. Dediğim gibi God of War'ı 60FPS civarı oynatıyor.

resim_2025-03-14_202119754.webp

• Anakart: Gigabyte B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • Ekran Kartı: GTX 1070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 10

DDU İle güvenli modda driverı silip tekrar güncelini kurdum fakat hata hala devam ediyor. YouTube'dan video izlerken ses ve görüntü kasıyor. Bilgisayarı yeni topladım sayılır, Windows'u da temiz formatladım. Sorunu çözemedim, yardımcı olacak varsa güzel olur.

Minidump dosyası: 031425-4640-01.dmp
0x116 hatası genelde donanımsal arızaya işaret eder ama burada API'yi tamamlamak için yeterli sistem kaynağı yok mesajı vermiş. Donanımsal olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası.

Herhangi bir OC, BIOS ayarı vs. bir şeyler kurcaladın mı? DirectX, OpenGL gibi API'ler güncel mi? DDU ile sürücüyü sildiğin zaman NVIDIA'nın sitesinden en güncel sürücüyü yüklediğin halde böyle sorun mu yaşıyorsun? Windows Update üzerinden WHQL bir sürücü almak da sorunu çözebilir belki. Neticede GTX 1070 Ti artık eski bir kart. Yeni çıkan sürücüler hep son modellerin iyileştirilmesi yönünde uygulanıyor. Zaten bu aralar NVIDIA sürücülerinde de problem olduğu gerçeği var.

0x116 hatası genelde donanımsal arızaya işaret eder ama burada API'yi tamamlamak için yeterli sistem kaynağı yok mesajı vermiş. Donanımsal olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası.

Herhangi bir OC, BIOS ayarı vs. bir şeyler kurcaladın mı? DirectX, OpenGL gibi API'ler güncel mi? DDU ile sürücüyü sildiğin zaman NVIDIA'nın sitesinden en güncel sürücüyü yüklediğin halde böyle sorun mu yaşıyorsun? Windows Update üzerinden WHQL bir sürücü almak da sorunu çözebilir belki. Neticede GTX 1070 Ti artık eski bir kart. Yeni çıkan sürücüler hep son modellerin iyileştirilmesi yönünde uygulanıyor. Zaten bu aralar NVIDIA sürücülerinde de problem olduğu
BIOS'tan hiçbir ayar yapmadım, sadece güncelledim. API güncellemesi yapmadım. DDU ile sildikten sonra manuel aramadan 1070 Ti sürücüsünün en güncelinin indirdim ve Windows Update üzerinden de tüm güncellemeleri indirdim.

Güç planını dengeliye alın. Sürekli yüksek performansta durmasına gerek yok. Windows oyuna geçince zaten ona göre ayar yapıyor. Yüksek performans seçiliyken daha çok güç tüketir, oyuna girmeden boşta daha çok ısınır. Yani hiç gerek yok.

Nvidia'nın 50K ile gelen sürücüleri aşırı sorunlu. Bağlantıda gösterdiğim şekilde 566.36 sürücüsüne geri dönün.

BIOS'tan XMP, Resizebar açmayı da unutmayın. Video AM5 için ama siz AM4 olan ayarları uygulayın.

Artı -1 Eksi
BIOS'tan hiçbir ayar yapmadım, sadece güncelledim. API güncellemesi yapmadım. DDU ile sildikten sonra manuel aramadan 1070 Ti sürücüsünün en güncelinin indirdim ve Windows Update üzerinden de tüm güncellemeleri indirdim.
Sen dediğim gibi DDU ile güvenli modda sürücüyü sil, arkadaşın da dediği gibi ve benim de dediğim gibi eski bir sürücüye dön.

DirectX güncelle. Linkini veriyorum.

Ek olarak Furmark'tan ekran kartı testi yapılmaz. Furmark tamamen gereksiz bir uygulama.

572.42 sürücü sürümü, 1660 Super ile sorunsuz kullanıyorum şu an.

Artı -1 Eksi