Mert Cin

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • Ekran Kartı: GTX 1070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 10

DDU İle güvenli modda driverı silip tekrar güncelini kurdum fakat hata hala devam ediyor. YouTube'dan video izlerken ses ve görüntü kasıyor. Bilgisayarı yeni topladım sayılır, Windows'u da temiz formatladım. Sorunu çözemedim, yardımcı olacak varsa güzel olur.

Minidump dosyası: 031425-4640-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile güvenli modda sildim ve güvenli modda kurdum sürücüyü. Sonraki ekranda ayarlar yapmıştım. Seçmeden devam edip deneyeyim.
Sürücüyü yüklerken güvenli modda olmanıza gerek yok. Sadece silerken geçmenizi öneriyor. Ben genelde güvenli mod olmadan siliyorum. Belki o bozuyor olabilir.

Sürücüyü yüklerken güvenli modda olmanıza gerek yok. Sadece silerken geçmenizi öneriyor. Ben genelde güvenli mod olmadan siliyorum. Belki o bozuyor olabilir.
dxxdiagg.webp

Güvenli modda silip normal Windows'tan kurdum dediğin gibi. Şu an çökme yok ama tabii birkaç saatlik kullanımda daha net belli olur. Biraz kullanıp dönüş yapacağım.

Anakartın PCI slotundan fazla voltaj veriyor, elinde başka PSU var mı acaba?
Maalesef yok. 300W bir PSU var eski bilgisayarımdan ama o da yetersiz kalır.

Sorunum düzelmedi maalesef. Bilgisayarı yeniden başlattığımda yine çöktü. Kapatıp açınca bazen çökmüyor, bazen çöküyor.
Minidump dosyası: 031425-4890-01.dmp

@845 GPU voltajı ile alakalı başka ne yapabiliriz?

Sen benim dediğimi bir yapsan da baksak bir de?

Güvenli Moddan DDU ile sürücüyü sil, Windows Update üzerinden bırak ekran kartı sürücüsünü kendisi kursun, sen hiçbir şeye dokunma. İnternete bağlı bırak, bir müddet sonra zaten sen istemesen de otomatik olarak kuracak. Ayrıca DirectX güncelle. Bir de öyle dene bakalım. Hatta sürücü kurulmadan evvel YouTube'dan bir şeyler izlemeyi dene bakalım bir şey olacak mı?

Ayrıca minidump dosyası bozuk.

Sorunum düzelmedi maalesef. Bilgisayarı yeniden başlattığımda yine çöktü. Kapatıp açınca bazen çökmüyor, bazen çöküyor.
Minidump dosyası: 031425-4890-01.dmp

Sen benim dediğimi bir yapsan da baksak bir de?

Güvenli Moddan DDU ile sürücüyü sil, Windows Update üzerinden bırak ekran kartı sürücüsünü kendisi kursun, sen hiçbir şeye dokunma. İnternete bağlı bırak, bir müddet sonra zaten sen istemesen de otomatik olarak kuracak. Ayrıca DirectX güncelle. Bir de öyle dene bakalım. Hatta sürücü kurulmadan evvel YouTube'dan bir şeyler izlemeyi dene bakalım bir şey olacak mı?

Ayrıca minidump dosyası bozuk.
Attığın linki kurdum zaten. Güvenli modda video kasması olmuyor. Yarın dediğin gibi silip Windows'a bırakacağım bakalım, yazarım.

Sen dediğim gibi DDU ile güvenli modda sürücüyü sil, arkadaşın da dediği gibi ve benim de dediğim gibi eski bir sürücüye dön.

DirectX güncelle. Linkini veriyorum.

Ek olarak Furmark'tan ekran kartı testi yapılmaz. Furmark tamamen gereksiz bir uygulama.

572.42 sürücü sürümü, 1660 Super ile sorunsuz kullanıyorum şu an.
@Mert Cin Gariptir ki, yapılan son 3 driver güncellemesi benim 4080 Super ekran kartımda da aynı problemi yaşattı. VIDEO_TDR_FAILURE 116.
Sadece uyku modundan uyandırınca oluyordu bu arada. Fakat her zaman oluyordu. Sadece uyku modu değil, uyku modunu kapatıp ekranı kapat seçeneğini açtığımda, ekran kapandıktan 1 dakika sonra uyandırınca çöküyordu. 572.16 sürümüne döndüm hiçbir problem kalmadı. DDU ile driveri silip 572.16 sürümünü yükle, problem düzelir.
5090 Suprim yolda, bakalım onda bu problem olacak mı son driverlar ile...

@Mert Cin Gariptir ki, yapılan son 3 driver güncellemesi benim 4080 Super ekran kartımda da aynı problemi yaşattı. VIDEO_TDR_FAILURE 116.
Sadece uyku modundan uyandırınca oluyordu bu arada. Fakat her zaman oluyordu. Sadece uyku modu değil, uyku modunu kapatıp ekranı kapat seçeneğini açtığımda, ekran kapandıktan 1 dakika sonra uyandırınca çöküyordu. 572.16 sürümüne döndüm hiçbir problem kalmadı. DDU ile driveri silip 572.16 sürümünü yükle, problem düzelir.
5090 Suprim yolda, bakalım onda bu problem olacak mı son driverlar ile...
Dediğim gibi, 1660 Super var bende de, dün zevkine açtım güncelledim. 572.70 sürümü. Hiçbir sorun yok.