Mert Cin

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450M-H
  • İşlemci: Ryzen 5 5500
  • Ekran Kartı: GTX 1070 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 10

DDU İle güvenli modda driverı silip tekrar güncelini kurdum fakat hata hala devam ediyor. YouTube'dan video izlerken ses ve görüntü kasıyor. Bilgisayarı yeni topladım sayılır, Windows'u da temiz formatladım. Sorunu çözemedim, yardımcı olacak varsa güzel olur.

Minidump dosyası: 031425-4640-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un kendi kurduğu sürücüde de mavi ekran yedim
Minidump: 031625-9703-01.dmp

Arkadaşlar sorunun donanımsal olma şansı kaçtır? Veya bunu nasıl anlarız: Hangi parçadan vb.?
Minidump yine bozuk.

Minidump yine bozuk olduğuna göre sorunun RAM, anakart veya işlemci olma ihtimalini de düşünebiliriz.

Eski ekran kartımı taktım, (GTX 1050 Ti) video izlerken ses takılması ekran takılması gibi sorunlar devam ediyor hala. Anakartta mı acaba sorun?
Anakart olabilir (PCIe yani ekran kartı slotu veya işlemci yuvası), PSU olabilir, RAM çok düşük bir ihtimal, veya işlemci.

Artı -1 Eksi
İnşallah anakarttır, en ucuz parça o sistemdeki.
RAM'ler için Memtest yapsın bakalım sonuç ne olacak. İşlemci kolay bozulmaz aslında da anakart, RAM, PSU da olabilir bunlardan biri. Güç girişi olmayan Onboard bir ekran kartı var mı?
Onu sormadık evet de 1050 Ti'de ek güç yok diye biliyorum.

Artı -1 Eksi
RAM'ler için Memtest yapsın bakalım sonuç ne olacak. İşlemci kolay bozulmaz aslında da anakart, RAM, PSU da olabilir bunlardan biri. Güç girişi olmayan Onboard bir ekran kartı var mı?
Onboard yok fakat 1050 Ti'da güç girişi yok zaten. Anakarttan çekiyor gücü.

Sıfır almanın hiçbir önemi yok dostum. Ben sana temizinden OCCT öneriyorum. Önce işlemciye bak, sonra Memtest86 yaparsın.
OCCT testi rehberi falan var mı? yapayım, problem değil.

Artı -1 Eksi
Onboard yok fakat 1050 Ti'da güç girişi yok zaten. Anakarttan çekiyor gücü.

OCCT testi rehberi falan var mı? yapayım, problem değil.

İşlemciden, ekran kartından, güç kaynağından artık her neyse, testlerin birinden muhtemelen bir yerde mavi ekranı yiyeceksin.

İşlemci sıcaklığın 90 dereceyi geçmeye çalışırsa acilen testi durdur.

Rehberi incele: 2. madde OCCT Nasıl Kullanılır? Senin işin burayla.

Artı -1 Eksi

İşlemciden, ekran kartından, güç kaynağından artık her neyse, testlerin birinden muhtemelen bir yerde mavi ekranı yiyeceksin.

İşlemci sıcaklığın 90 dereceyi geçmeye çalışırsa acilen testi durdur.

Rehberi incele: 2. madde OCCT Nasıl Kullanılır? Senin işin burayla.
ooooccct.webp

1 saat boyunca bırakayım mı? Yoksa kısa kısa testler yeterli mi?

Kalsın 1 saat sorun yok. Genelde ilk 5-10 dakikada olan oluyor ayrı mesele.

CPU+RAM bitince sırayla CPU, 3D Standart, Adaptive, VRAM en son Power yaparsın.
CPU+RAM yaptım, 3D standart yaptım, CPU yaptım, VRAM yaptım hiçbirinde 10 dakika boyunca kapanmadı. Power yapmaya çalıştım fakat 92 dereceyi gördü işlemci, bundan dolayı durdurdum testi. Yani, sonuç olarak mavi ekran yemedim.

Power testini başlattığım anda çöktü PC. Bu sefer minidump dosyası bozuk değil sanırım.
Minidump: 031625-4843-01.dmp