Okann40

Gelişen
Kan değerlerinize baktırıp herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Mesela atıyorum balık hiç yemiyorsanız Omega 3 takviyesi, güneşe fazla çıkmıyorsanız D3 takviyesi falan gibi şeyler kullanıyor musunuz?

O kadar şekeri tükettikten sonra vitamini alınca ne olacak?
Bilmem. tadı güzel, eminim ki vitamini vücudum doğru dürüst ememiyor. Ama yine de kan değerlerimde bir şey çıkmadı eksiklik falan, o yüzden şu anlık iyi gibi.

5 10 seneye karaciğer diyabet falan çıkarsa şaşırmam.

İyi bakalım, 5-10 seneye kalmaz bence ya yine de hayırlısı.
Bakarız ya en kötü 10 seneye çıkar. Zero falan içsek belki daha mantıklı olur ama supplement şeklinde alınan vitaminler ile multivitamin içeceklerin vitamin emilimi aynı mı değil mi hiç bir fikrim yok. Eminim ki farklılıkları vardır.

Kan değerlerinize baktırıp herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Mesela atıyorum balık hiç yemiyorsanız Omega 3 takviyesi, güneşe fazla çıkmıyorsanız D3 takviyesi falan gibi şeyler kullanıyor musunuz?
Düzenli olarak Omega 3- D3K2- Multivitamin ve ZMA kullanıyorum. Buna rağmen dün yaptırdığım testte D vitamini tam sınırda çıktı. Doktor D vitamini verecekti. Kullanıyorum dediğimde kullanmaya devam et dedi. Örneğin Üre miktarı Maksimum 45 olması gerekirken 60 çıktı. Doktor direkt spor yapıp yapmadığımı ve protein ağırlıklı beslenip beslenmediğimi sordu. Bende bu şekilde beslendiğimi onayladığımda su miktarını yüksek tutalım dedi. Zaten 5-6 Lt. içiyorum. Bunu söylediğimde de normal olarak daha fazla arttırmamı istemedi. Kan değerlerinden daha önemlisi kan değerlerini yorumlayan Doktor. Düzgün beslenince de eksiklik olabilir. Güneşe fazla çıktığında da eksiklik olabilir. Bunun tam bir doğrusu yok. Değerleri düzenli aralıklarla kontrol ettirmek lazım.

Düzenli şekilde krom polikinat, Magnezyum glisinat, Çinko, Omega 3 epa+dha 1240 mg ve D3K2 alıyorum Ocean'ın zeytinyağı ile olan damlasını alıyorum.