Vücut geliştirme için diyet nasıl yazılır?

Alex Mason

Yetkin

Merhaba,

Vücut bilgilerim attığım görselde mevcut. Diyetisyene iki kere gittim; biri hastanedeki, diğeri ise özel olan. Özel diyetisyene gittiğimde biraz fayda gördüm. Nasıl yemem gerektiğini biraz öğrendim fakat diyetisyenlerin olmazsa olmazı supplementlere karşıyım.

Beslenmem şu şekilde:

Kahvaltı:
  • 2 haşlanmış yumurta veya 100 gr proteinli Pınar süzme peynir
  • Salatalık, domates ve marullu salata (1 yemek kaşığı zeytinyağlı)
  • 30-40 gr yulaf ezmesi
  • 1 bardak yeşil çay

Spor öncesi:
  • 150-160 gr lapa pilav ya da pirinç pilavı
  • 90 gr tavuk göğüs eti
  • 100 gr sebze yemeği (genellikle kabak veya brokoli)
  • İdmandan önce 5 gr kreatin (1 kreatin ölçeği)

Spor sonrası:
  • 150 gr tavuk göğüs eti
  • 90 gr lapa pilav veya pirinç pilavı
  • Salatalık, domates ve marullu salata (1 yemek kaşığı zeytinyağlı)
65 kilo civarındayken bu diyeti uyguluyordum ve hala uyguluyorum (şu an 71.9 kiloyum). Fakat yağlanmam biraz arttı, özellikle karın bölgesinde ve günlük protein ihtiyacım arttığı için protein tozu kullanmalıyım.

Sanırım kilomun iki katı kadar protein almalıyım.

Bana gerekirse supplementli, çok pahalıya kaçmayacak şekilde 1600 kalorilik diyet önerebilir misiniz? Ne kadar protein, karbonhidrat vs. almam gerektiğini nasıl hesaplayacağımı anlatabilir misiniz? Ve bunu 1600 kaloriyle nasıl eşleştireceğimi de anlatabilir misiniz? Sanırım korkunç derecede matematiksel işlemler kullanacağım. FatSecret kullanmama rağmen tam hesaplayamadım.

1600 kalori?

İsmin Ceyda olsa hadi neyse ama ismin Ceyhun, erkeksin.

Hem erkek olup hem de üstüne spor yapıp bir de 1600 kalori mi alacaksın?

Benim antrenman ile birlikte definisyon için 2400-2600 kalori ile devam ediyorum.

1600 kalori ile kilo almana şaşırdım.

İfadeler: Leo
Dostum sana bu beslenmeyi birisi mi yazdı? Eğer birisi yazdıysa lütfen ondan uzak dur. Pirinç ile tavuk oranı aynı, genel anlamda da proteini peynirden almanı istemiş, güldüm.

Sana direkt kendi definasyon programımdan bahsedeyim:

Sabah:
  • 3 yumurta.
  • 2 salatalık.
  • 1 domates.
  • Ekstra olarak eğer kahve seven biriysen, filtre kahve içmeni öneririm. Zira yağ yakıcı etkisi bulunuyor.
Öğlen:
  • 50 gram pirinç.
  • 200 gram tavuk göğsü.
  • Kutu ayran.
  • Ekstra olarak yanına da o günkü yeşilliklerden bir şeyler serpiştiriyorum.
Spor öncesi:
  • Bir tane muz.
Spor sonrası (akşam):
  • 50 gram pirinç.
  • 100-200 gram tavuk göğsü.

Ben günlük bu şekilde beslenmeyi definasyonda uygun görüyorum. 1600 kalori gibi hem az hem de yanlış bir besin değeri ile beslenirsen, öncelikle gün boyu kendini bitkin hissedersin. Uzun vadede gücünün hızlıca düştüğünü ve kas kaybı yaşadığını da görebilirsin.

171 CM boy, 71 KG musunuz? Yoksa mü? 71 ise ve daha 17 yaşındaysanız eğer yarışmacı olma, profesyonel vücut geliştirme yapma hayaliniz de yoksa hayatı kendinize zehir etmeyi bırakınız. İşlenmemiş gıdalardan orantılı olarak yemeye özen gösteriniz ve sporunuzu (ilk başta kardiyo ile başlayarak) sakin kalarak yapmaya devam ediniz zaten yeterli olur. Supplement işine de erkenden girmenizi gerektirecek bir şey yok. Eğer beslenme konusunda yiyemiyor ya da alım gücü sorunu yaşıyorsanız o zaman vitamin takviyesi düşünülebilir ama onun için de tahlil lazım. Gerçi sizin beklentiniz tam olarak nedir?

Karnonhidrat az olup protein odaklı yani definasyoj dediğiniz gibi. İşime yarayabilir teşekkür ederim cevabınız için.

Benim antrenman ile birlikte definisyon için 2400-2600 kalori ile devam ediyorum.

1600 kalori?

İsmin Ceyda olsa hadi neyse ama ismin Ceyhun, erkeksin.

Hem erkek olup hem de üstüne spor yapıp bir de 1600 kalori mi alacaksın?
Kusuruma bakmayın belirtmeyi unutmuşum. Hocanın dediğine göre 1600 kalori şu an için yani bugünden itibaren almam gereken kalori. 1600 kalori ile kilo almadım mantıken daha fazlasıyla aldım. Öncesinde diyete pek uyamamıştım, yani bir süre abur cubur falan yemiştim. O da kaloriyi arttırıp kilo almama sebep olmuştur.

Depresif olduğumda tutku bisküvi yiyordum. 1 paketi 500 kalori o yağlandırdığını düşünüyorum. Ama spora ilk başladığımda zayıftım o zamanda karın bölgem çok yağlıydı.

Yağ yakmak.

AğırSağlam uygulaması üzerinden kalori ihtiyacım 2400 kcal civarı çıktı. Kalori açığı oluşturup yağ yakmam için 500 civarı kalori açığı oluşturmam mı gerek yani 1900 kalori almam mı gerek günde? Besin değerler vücudumla eşleşecek şekilde.

Son düzenleme:
Bu vücut ölçümünü nerede alabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…