Salonda yapmak için istiyorum. Hocaya sorsam olur da uğraşmak istemiyorum, GPT takvime kadar oluşturdu. Tabii hocaya da danışırım.

Amacım yağ yakarken kas yapmak ilk amaçta. Böyle hayal pazarlamayan düzgün spor kanalı önerileriniz var mıdır?

Henüz salona da başlamadım. Gayet önerilen bir salon. Büyük ihtimal hocalarda yardımcı olacaktır ama yine de GPT nasıl olur diye düşündüm.
Peki yağ kütlemi vesaire nasıl ölçebilirim? Spor konularında biraz cahilim kusura bakmayın.
Hocam gecmiste cok spor yaptim fakat yaglari yakmayi basaramadim. Yaglari yakmak icin kardiyo şart sadece kardiyo ile erir yaglar. Beyaz ekmek ve şekeri tamamen kes. Beyaz unlu mamullerin hic birini agzina koyma. Makarna gibi mesela. Şuan icin benim imkanim olsa sadece kaliteli gidalarla beslencem zayiflicam fakat makarna yemekten kilo almaya basladim acikcasi. 😅

"Hoca"lar da oradan buradan ezberlediğini söylüyor, yapay zeka da. Tırnak içinde hoca kaynıyor ortalık, program yaptırma merakı yerine hareketleri Athlean-X'ten öğrenip hangisi işine geliyorsa deneyerek ve sonuçlarını gözlemleyerek çok daha güvenli ve verimli bir yol izleyebilirsin.

Bana da öyle geldi, hoca olmanın koşulu tam olarak ne acaba? Ne bileyim bir okulu kursu falan var mı bu işin? Dövüş sanatlarında antrenör olabiliyorsunuz belgesiyle birlikte ama vücut geliştirme işi nasıl oluyor bilmiyorum.

Hocam gecmiste cok spor yaptim fakat yaglari yakmayi basaramadim. Yaglari yakmak icin kardiyo şart sadece kardiyo ile erir yaglar. Beyaz ekmek ve şekeri tamamen kes. Beyaz unlu mamullerin hic birini agzina koyma. Makarna gibi mesela. Şuan icin benim imkanim olsa sadece kaliteli gidalarla beslencem zayiflicam fakat makarna yemekten kilo almaya basladim acikcasi. 😅
Hocam internette fit yemek diye bir kanal bir videosunda 200 cal açık oluşturarak ve düzgün spor yaparak yağları kasa çevirebileceğimizi söylüyordu. Benim amacım zaten Arnold abi(Şu terminatördeki adam işte soyadını yazamıyorum :D) gibi olmak değil. Düzgün bir vücut olsun yeter.

Fitness sektöründe internetteki 2 bilginin 1'i kolpa olduğu için ChatGPT'nin yüzde yüz doğru bilgi vermesi çok zor, hem program kişiseldir.

Kişiye özgü olmasının sebebi de zevkleriniz ve imkanlarınız. Yoksa yağ oranına göre program falan değişmiyor yani, aynı kas, aynı büyüme hormonu, aynı sıklık, aynı volume...

Kendiniz oluşturun, ya da hazır programlara bakın global ve yerli güvenilir kaynaklardan. Dikkat etmeniz gereken şey de overtrain olmamanız, setlerinizin kaliteli olması, setlerinizin fazla olmaması.

Fitness sektöründe internetteki 2 bilginin 1'i kolpa olduğu için ChatGPT'nin yüzde yüz doğru bilgi vermesi çok zor, hem program kişiseldir.

Kişiye özgü olmasının sebebi de zevkleriniz ve imkanlarınız. Yoksa yağ oranına göre program falan değişmiyor yani, aynı kas, aynı büyüme hormonu, aynı sıklık, aynı volume...

Kendiniz oluşturun, ya da hazır programlara bakın global ve yerli güvenilir kaynaklardan. Dikkat etmeniz gereken şey de overtrain olmamanız, setlerinizin kaliteli olması, setlerinizin fazla olmaması.
Kendim nasıl oluşturabilirim, bir kaynak falan var mıdır? Ben gerçekten kendimi geliştirmek istiyorum.

Hocalara sor demişler de salonlardaki hocalar antrenman bilimiyle alakası olmayan adamlar. Pek bir şey değişmeyecek.

Kendim nasıl oluşturabilirim, bir kaynak falan var mıdır? Ben gerçekten kendimi geliştirmek istiyorum.
Kaynak mı? Yani, kaynak senin yeterliliklerin aslında. Atıyorum dumbellin vardır ama ağır değildir, incline press yapamazsın. Zart zurt... Ne mümkünse ona göre hazır programları şekillendir ya da baştan yaz.

Önemli olan, kaliteli tükeniş setlerin. Bunların sayısı. Yoksa ha cable yapmışsın ha fly yapmışsın, pek önem arz eden şeyler değil.

Son düzenleyen: Moderatör: