Konu başlığına ithafen,

Konudaki bilgilerin tamamı yanlış. Doğrusunu yazalım:

İlk olarak Wattman arızası diye bir şey yoktur. Wattman, AMD ekran kartlarının sürücüsünün içinde bulunan ve kartın voltaj, frekans, fan tuning'ini ayarlayan otomatik bir yazılımdır. Wattman hatası veya arızası diye bir şeyin olmamasının sebebi, sorunun kendisinin Wattman olmayışıdır.

Sorun sistemdeki herhangi bir problemden kaynaklanabilir. Düzgünce yapılmamış bellek hız aşırtması, ekran kartına UV yapmak, güç kaynağından kaynaklı bir problem, herhangi bir sebepten yediğiniz mavi ekran, sürücü çökmesi, instabiliteler...

Bunlardan birisi olduğu zaman, sorunun ekran kartında olmasına gerek duymaksızın Wattman kendisini fabrika ayarlarına sıfırlar. Tıpkı sistemde bir problem olduğu zaman BIOS sıfırladığımız gibi.

Geçenlerde ses sürücümden kaynaklı olarak bir mavi ekran yedim. PC'yi açtığımda "Wattman kendisini fabrika ayarlarına döndürdü" uyarısını aldım. Sorunu çözdükten sonra da bir daha da sıfırlanmadı.

Yani sizlerin de bu hatayı aldığınızda yapmanız gereken şey sistemdeki sorunları tespit etmek, hepsini çözdüğünüze inandıktan sonra da hala almaya devam ediyorsanız da sorunun kart ile alakalı donanımsal bir problem olduğuna kanaat getirebilirsiniz.

Yanlış mı? :rofl:

İlk olarak Wattman arızası diye bir şey yoktur. Wattman, AMD ekran kartlarının sürücüsünün içinde bulunan ve kartın voltaj, frekans, fan tuning'ini ayarlayan otomatik bir yazılımdır. Wattman hatası veya arızası diye bir şeyin olmamasının sebebi, sorunun kendisinin Wattman olmayışıdır.

Konuya hakim olmamakla birlikte ilan açıklamasındaki Türkçenin arızası zaten güvenilirliği azaltmış iyice.

Geçenlerde ses sürücümden kaynaklı olarak bir mavi ekran yedim. PC'yi açtığımda "Wattman kendisini fabrika ayarlarına döndürdü" uyarısını aldım. Sorunu çözdükten sonra da bir daha da sıfırlanmadı.

"WattMan arızası" olduğu iddia edilen sorun buna benzer bir sorun olmalı yani, değil mi? WattMan'in uyarısı.

"WattMan arızası" olduğu iddia edilen sorun buna benzer bir sorun olmalı yani, değil mi? WattMan'in uyarısı.

Evet bunun gibi herhangi bir şey olabilir, hatanın ne olduğunun pek bir önemi yok. Sistemsel herhangi bir problemde Wattman fabrika ayarlarına sıfırlanır.

İlan zaten -10 güvenilirlikte falan. Kartın en ufak bir alınabilirliği yok.