Haklı buluyorum. Çok zararlı, çok saçma, çok O2 israfı insanların olduğu bir platformdu.

Evet, özgürlük cart curt açısından doğru olmayabilir ama pragmatik açıdan oldukça iyi buldum kararı.

Saçma sapan ergenlerin saçma sapan kötü, cool, kızlara hor gözle bakan erkek tasvirleri... Ayy böyle deyince bile midem bulandı.

Yine o tarz şeyler var ama daha kaliteli kitlesi (eser bakımından) ve Türk yayın evleri ile anlaşması bulunan, sosyal ve yarışma bakımından daha aktif olan ve Türk bir girişim olan Çizgi Studio var. Ona bakabilirsiniz. Ben de orada yazmaya başladım.
İhvan hükümetinde bir insan Vahabi değilse otoriterleşmenin bu şekilde yanında olmamalı.

Yasaklayıcı zihniyeti savunanlara söylüyorum: Bugün Wattpad, yarın bir gün de sizin kullandığınız site yasaklanır. Sizin kullandığınız site yasaklanırsa da burada niye yasaklandı demeyin ama :D Zamanında yasakçı zihniyete destek verip de kendi kullandığınız site yasaklanınca da bir zahmet demezsiniz onu artık.

Yasaklayıcı zihniyeti savunanlara söylüyorum: Bugün Wattpad, yarın bir gün de sizin kullandığınız site yasaklanır. Sizin kullandığınız site yasaklanırsa da burada niye yasaklandı demeyin ama :D Zamanında yasakçı zihniyete destek verip de kendi kullandığınız site yasaklanınca da bir zahmet demezsiniz onu artık.

Zaten kullandığımız site yasak. Ama en azından VPN ile girebiliyoruz. Sağ ol Opera VPN.

1722596944851.webp

Yasakçı zihniyete sahip olan bir kurumdan beklentim falan yoktu ama ani olarak Wattpad'i, sonra da Instagram'ı yasaklamaları beni şaşırttı. Bir de bu yasakları haklı gören bir zihniyet var. Arkadaşlar bu kurum, İnternetime Dokunma yürüyüşünün başlamasına neden olan bir kurum. Zamanında "dezenformasyon" diye habire bir şeyleri yasaklayıp insanların özgürlüklerini alıkoyan bir kurumdan bahsediyoruz. Ha bu yasaklar 2-3 sonra açılır, orası ayrı mesele.

Konuları "hortlatmak" ceza sebebi olabilir, ancak gereksiz bir şekilde "hortlatmak" yazıyor. Bu son dönemin yasaklar dizisinin ilk konusunu tekrar "hortlatmam" sorun teşkil etmez umarım.

Wattpad'den beri görüşleriniz değişti mi/nasıl değişti arkadaşlar? Instagram açılmayacak dendi, bence ileride açılacak, o kadar vergi geliri var ama neyse. Şimdi Roblox da yasaklanıyor!

Enes Batur şehri gibi şaheserler harici elimi sürmediğim bir platform, ve eminim ki benimle kümeleri kesişen yani diğer elini sürmeyen insanların en azından bir kısmı; sırf kendisini ilgilendirmeyen bir karar olduğu için "oh iyi olmuş." demeye devam edecek.

8 yaşındaki çocuğun oyun oynamak için VPN kullandığı mistik bir distopyaya doğru gidiyoruz. İletişim özgürlüğü gün geçtikçe kısıtlanmaya devam ediyor.

Tek güvencemiz Resmi Gazete'de yer alan AYM kararı, neler olacağını göreceğiz.