Aklımda bir web sitesi fikri var. Siteyi yapay zekaya yaptırmayı düşünüyorum. Bundan sonraki sorun, yapılan siteyi nasıl internet ortamına yüklerim? Bu siteden nasıl gelir elde ederim? Sitenin patentini nasıl alabilirim, fikrimin çalınmasını nasıl engelleyebilirim?
Bir domain ve hosting alacaksınız (genelde hosting alırken domain de verirler) ve siteyi bu hostinge yükleyeceksiniz. Node JS üzerinde React vb. frameworkler ile çalışıyorsanız buna uygun Linux bir hosting almanız lazım, eski usul PHP bir site yapacaksanız (yapay zekaya yaptıracaksanız genelde Node JS kullanır) herhangi bir hosting almanız yeterli olur. Youtubeda vesaire bunlarla ilgili binbir türlü rehberi bulabilirsiniz, chatgpt de size yardımcı olacaktır. Sitenin ve fikrinizin çalınmasını önlemek için de öncelikle marka tescili yapmanız gerekli. Bu gibi şeyler için bir avukattan yardım almanız daha iyi olur.

Paylaşımlı hostinglerde linux alırsan genelde nodejs kullanamıyorsun vps alırsan içerisine kendin nodejs kurabilirsin. Paylaşımlı hostingde nodejs desteği yoksa backend için php kullanımı gerekiyor. Linux değil de windows alırsan c# ile backend oluşturabilirsin. React build'i paylaşımlı olması farketmeksizin hem linux hem windows'da çalışır. Sitenin kapsamına göre sunucu tercihi yapmalısın açıkçası. Backend olacak mı, backend hangi dilde yazılacak, frontend kısmı vanilla mı olacak yoksa next.js gibi frameworkler mi kullanacaksın gibi sorulara cevap bulmak lazım. Ben framework kullanacağım ve bu da next.js olacak dersen vercel'e deploy etmen mantıklı olabilir. Birçok yolu var anlayacağın.