Whey protein ve kreatin önerisi

keireL

Yetkin
Yer
Vice City
İyi sosyaller hocalarım. Spor salonuna yazılıyorum ve disiplinimi koruyacağıma inanıyorum. Yazılmadan önce programımı ve beslenme düzenimi de hallettim. Zaten çoğunlukla günlük protein ihtiyacımı karşılıyor olacağım ancak karşılayamadığım günlerde destek olması için whey protein tozu almak istiyorum. Spor salonunda alacağım verimi arttırmak için de kreatin almak istiyorum. Günlerdir araştırma yapıyorum ve şu an aklımda bu iki supplement var:

Whey protein tozu: Bigjoy | Sporcu Takviye Ürünleri ve Sporcu Gıdaları

Kreatin Monohidrat: Kingsize Nutrition Creatine Powder 1000 Gr Aromasız - Kreatin Monohidrat

Önerileriniz beni çok mutlu eder. Şimdiden teşekkür ederim.

Naçizane tavsiyem daha sporun başındaysan ilk birkaç ay whey ve kreatine çok takılma derim. Düzenli antrenman, uyku ve beslenme oturduğunda alacağın verim, çoğu takviyeden daha fazla oluyor. Eğer günlük protein ihtiyacını et, tavuk, yumurta, süt ürünleri gibi besinlerle büyük ölçüde karşılayabiliyorsan whey şart değil.

Kreatin ise biraz farklı. Sporcu takviyeleri arasında etkisi en fazla araştırılmış ürünlerden biri. Düzenli kullanıldığında kas içi fosfokreatin depolarını artırarak kısa süreli yüksek şiddetli performansa katkı sağlayabiliyor. Güç artışı, antrenman hacmi ve uzun vadede kas gelişimi konusunda da bilimsel çalışmalarla desteklenen bir takviye. Bu yüzden ikisi arasında öncelik verecek olsam kreatini öne koyarım.

İlk başta kesin olarak devam edeceğini düşünene kadar bence biraz daha alt segment ürünler tercih et, Proteinocn gibi

Hemen hemen çoğu aromasını denedim, merak ettiğin var ise sorabilirsin.

Bigjoy | Sporcu Takviye Ürünleri ve Sporcu Gıdaları Antrenmandan 30 dakika önce bunu içersen daha verimli ve daha kuvvetli geçer.

Ben hemen hemen sadece bu üçünü kullanıyorum: kreatini sabah aç karnına, protein tozunu spordan hemen sonra, karnitini de dediğim gibi spordan 30 dakika önce kullanabilirsin. Buna ek olarak katı bir beslenme yapacaksan vitamin kullanmanı kesinlikle öneririm.

Vitaminler.

İstediğin bir B12
D3K2 veya D3 vitamini.

Son düzenleme:
Hocam yeni başlayan biri için bu kadar takviye çok gereksiz gibi şu anlık sadece kreatin bile alsa bu arkadaşa yeter. Bu takviyeler biraz daha ilerledikten sonra düşünülür.

Hocam yeni başlayan biri için bu kadar takviye çok gereksiz gibi şu anlık sadece kreatin bile alsa bu arkadaşa yeter. Bu takviyeler biraz daha ilerledikten sonra düşünülür.

Hiçbirinin kötü bir etkisi yok ki zaten hocam, protein tozunu veya vitaminleri herhangi bir spor yapmayan biri de kullanabilir. Ek olarak ben bunlarla başladım, belki karnitini tercih etmeyebilir o kadar. Ama diğerlerinde herhangi bir sorun çıkmaz.

Yok hocam zaten dediğin gibi hiçbirisi problem yapmaz ama biraz salona adapte olup disipline girdikten sonra alması daha mantıklı. Çünkü farklı durumlar olduğunda maksat harcanan para boşa gitmesin.

Yok hocam zaten dediğin gibi hiçbirisi problem yapmaz ama biraz salona adapte olup disipline girdikten sonra alması daha mantıklı. Çünkü farklı durumlar olduğunda maksat harcanan para boşa gitmesin.

Doğru haklısın o konuda ama bundan sonrası onda artık ben sadece önerdim ne zaman başlamak isterse. Ama bu tarz ürünleri aldıkça uyku kalitesi hayat kalitesi 1-2 hafta içinde yerine oturunca daha çok zevk alıp daha çok spora yönelmek isteyecek. Bir bakıma daha mantıklıda olabilir şimdiden alması.

Ben disiplinli olacağımı düşünüyorum. 130 kilodan dengeli beslenme ve yürüyüşlerle 111 kiloya indim. Artık spor salonuna yazılma vaktimin geldiğini düşünüyorum. Hatta belki de geç bile kaldım.

Diyet yapmaya ilk başladığımda "Ömrüm boyunca dengeli besleneceğim." düşüncesiyle başladım ve hala aynı şeyi düşünüyorum. Abur cubur gibi alışkanlıklarım olmadığı için diyet yapmak çok kolay geliyor bana.

Hevesli olduğum kadar disiplinli de olduğumu düşünüyorum. Keyfim yerinde olduğu zaman da yürüyordum, canım sıkkınken de yürüyordum. Ayrıca hayallerim var ve onlara sıkıca bağlıyım. Bu yüzden spor salonuna gidip devam ettireceğimden emin olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…