Merhaba, dün eski bir modemi router olarak kurdum. Modem normalde çok güzel çalışıyorken, router olarak kurduğumda beri sıkıntılar yaşıyorum. Kablosuz bağlantıyı sağlandıktan sonra her şeyi çok güzel kullanıyorum fakat kullandığım cihazın ekranını kapatıp daha sonra tekrar elime aldığımda Wi-Fi işaretinin yanına ünlem geliyor yani bağlantı gidiyor. Eğer bağlantıyı kesip tekrar bağlarsam kullanmaya devam edebiliyorum ama her telefonu elime aldığımda yeniden Wi-Fi aç kapat yapmak zorunda kalıyorum.
Sorun telefonumda değil çünkü kablosuz bağlantı yapabilen tüm cihazlarda aynı sıkıntı oluyor bu modemi router olarak kurduğumdan beri.
1.
Modem ve Router Yapılandırmasını Gözden Geçirin:
- Modeminizin admin paneline girin. genellikle tarayıcınızda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazarak ulaşabilirsiniz.
- Giriş yaptıktan sonra, 'WAN' veya 'Internet' ayarlarını kontrol edin. Doğru bağlantı türü (PPPoE, Dynamic IP vb.) seçildiğinden emin olun.
2.
DHCP Ayarlarını Kontrol Edin:
- DHCP sunucusunun aktif olduğunu kontrol edin. Bu, cihazlarınıza otomatik IP ataması sağlar.
- DHCP aralığını genişletin, özellikle çok sayıda cihaz bağlanıyorsa.
3.
Wi-Fi Güvenlik Ayarlarını Kontrol Edin:
- Wi-Fi güvenlik türünü WPA2-PSK (AES) olarak ayarlayın. Diğer türler bazen uyumsuzluk yaratabilir.
- Wi-Fi şifresini yenileyin, bu bazen bağlantı sorunlarını çözebilir.
4.
Kanal Ayarlarını Değiştirin:
- Kullanılan Wi-Fi kanalını değiştirin. Genellikle 1, 6 veya 11 kanallarını kullanmak daha iyidir. Diğer kanallarda parazit nedeniyle bağlantı kopmaları yaşanabilir.
- Modem arayüzünden Wi-Fi ayarlarınıza gidin ve kanalı manuel olarak değiştirin.
5.
Firmware Güncellemesi Yapın:
- Modeminizin veya router'ınızın yazılımını güncelleyin. Güncellemeler bazen bağlantı sorunlarını giderebilir.
6.
Enerji Tasarrufu Ayarlarını Kontrol Edin:
- Cihazlarınızın enerji tasarrufu ayarlarını kontrol edin. Çoğu zaman, cihazlar uyku moduna geçtiğinde Wi-Fi bağlantıları kopar.
- Mobil cihazlarınızdan Wi-Fi bağlantısını sürekli açık tutacak şekilde ayar yapın.
7.
MTU Değerini Ayarlayın:
- MTU (Maximum Transmission Unit) değerini 1400 veya 1458 olarak ayarlamayı deneyin. Bu, bağlantı stabilitesini artırabilir.
8.
Tekrar Test Edin:
- Değişiklikleri yaptıktan sonra modem veya router'ınızı yeniden başlatın.
- Bağlantınızı test edin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
Eğer sorun devam ederse, modem modelinizin teknik özelliklerini paylaşmanızı isteyebilirim.