Ben şahsen Windows 11'i ilk Beta Channel yapısından beri kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim: Windows 11'in Ryzen işlemciler ile olan optimizasyonu epey kötü, en azından 24H2'ye kadar. 23H2'ye KB5041587 güncellemesini kurmadığınız zaman kurduğunuz bir Windows'ta 240 FPS alırken aynı ISO ve USB ile kurulmuş başka bir Windows'ta 210 FPS alıyorsunuz. İşin en saçma yanı, KB5041587 güncellemesini (24H2'deki Ryzen optimizasyonlarını 23H2'ye backport eden güncelleme) yüklediğiniz zaman 210 FPS veren kurulum da 250 FPS'e çıkıyor, 240 FPS veren kurulum da 250 FPS'e çıkıyor.

Windows 11 gerçekten çok aptal bir işletim sistemi. Yaptığınız Windows kurulumu sonrasında çok düşük FPS alıyorsunuz, bir kere daha aynı ISO ve aynı USB ile aynı SSD'ye Windows kuruyorsunuz ve FPS düzeliyor. Böyle bir saçmalık daha hayatımda görmedim. Arch Linux'ta kurulum tamamen kullanıcıya bırakılmıştır. Kolay bir kurulum aracı Archinstall dışında yoktur. Fakat yine de yaptığınız iki Arch Linux kurulumu da neredeyse aynı performansı veriyor. Keza Windows 10 da kurulumlar arası stabil performans veriyor.

Fakat Windows 11'de iki Windows kurulumundan biri kötü performans veriyor. 24H2'de bu nihayet düzeltildiği için birçok kaynakta sanki 24H2 ile FPS değeri 180'den 250'ye çıkmış gibi gösteriliyor. Halbuki gerçek sorun yapılan 23H2 kurulumunun Windows'un aptallığından dolayı normalden kötü performans göstermesi.

Windows 11 ilk çıktığında da Ryzen işlemciler ile L3 önbellek gecikme ve hız sorunu vardı, bu da performansı kötü etkiliyordu. Sonradan güncelleme ile çözüldü.

@Max Caulfield bana FPS değil gelen güncelleme ile sorun olmaması. Sorun olunca FPS isterse 250 değil 300 olsun. Bu bilgisayarı günlük olarakta kullanıyoruz. Bugün konu açtım 24H2 animasyonlar falan iyileşmiş hızlanmış, fakat oyunlarda CS2 ve sürekli oynadığım Online ETS2'de FPS farkı hissetmedim. Oyunlarda çok şükür sorun yaşamıyorum ama günlük kullanımı etkileyecek video takılmalar, Windows ayarlar yersiz yöre çölüp kapanması gibi sorunlar yaşıyorum. Herkes farklı problem yaşıyor. Bende olan sorun onda yok, onda olan sorun bende yok bu da ne kadar kötü optimizasyon olduğu açık ara bellidir.

Günlük kullanımda nasıldı hocam 23H2'ye nazaran? Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen Windows 10'da aldığım verimi asla alamadım ben kullandığımda.

Windows 11 balonu desek daha doğru olmaz mı? Windows 10 hala daha başarılı gibi geliyor.

Görev çubuğunu sola yapıştırınca hiçbir farkı kalmıyor biraz alışkanlık durumu var biliyosunuz 7'den 10a geçmemek için kendini yakan arkadaşlar vardı :D deneyim durumu önemli şahsen ben sorunsuz stabil kullanıyorum.