AHCI modu, SATA disklerindeki çalışırken değiştirme ve Yerel Komut Kuyruğu (NCQ) gibi gelişmiş özelliklerin kullanılmasını sağlar. AHCI ayrıca bir sabit diskin IDE modundan daha yüksek hızlarda çalışmasını sağlıyor.
Şu an ki bilgisayarlar IDE mi kullanıyor yoksa SATA mı? Ben SATA çok eski bilgisayarların kullandığı bir disk türü diye biliyorum. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin bu arada.

AHCI modda kurun. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.
AHCI mod açınca windows mavi ekran veriyormuş doğru mudur hocam bir video da gördüm de.

Son düzenleme:
AHCI mod açınca windows mavi ekran veriyormuş doğru mudur hocam bir video da gördüm de.
Bilgisayarınız çok eski değilse, zaten AHCI modundadır. IDE'den AHCI'ye geçerseniz ve mevcut işletim sistemini başlatmaya çalışırsanız, mavi ekran hatası almanız normaldir. AHCI modunu kurulum sırasında etkinleştirmeniz gerekir.

Bilgisayarınız çok eski değilse, zaten AHCI modundadır. IDE'den AHCI'ye geçerseniz ve mevcut işletim sistemini başlatmaya çalışırsanız, mavi ekran hatası almanız normaldir. AHCI modunu kurulum sırasında etkinleştirmeniz gerekir.
1718703844046.webp

Şu an kullandığım laptop'um bu.

Ben ne olur ne olmaz kontrol edeyim bios'tan riske atmayayim yani bakayim AHCI modunda mı diye ama dediğiniz gibi laptop yeni sistem olduğu için açıktır ben sadece bir sorun ile karşılaşmamak için kontrol edeyim. Bu arada tüm yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum Allah Razı Olsun. Başınızı ağrıttıysam özür dilerim.

Hocam HP laptop'umda bios'a girdim storage kısmı yoktu o yüzden bakamadım AHCI açık mı diye. Tüm sekmelere baktım storage ile ilgili bir yer bulamadım.

Son düzenleme:
Victus kullanıyorum. Açık geliyor.
Ha tamamdır o zaman hiç bios'a girip bakmama gerek yok. Başka da yapmam gerek bir şey yok ben USB hazırladıktan sonra kurulum aşamasına geçeyim İnşaAllah. Kurulum başarılı bir şekilde gerçekleşince sizi haberdar ederim İnşaAllah. Deneyimlerimi de söylerim. Birde Windows Insider'dan çıkmak için sıfırlamak gerekiyordu ya, sıfırlarken dosyalarımı sakla desem olur dimi? Yine windows sıfırlanmış olcak sonuçta.

Son düzenleme: