Advanted Configuration altında SATA Configuration seçeneğinde.
Detaylar
Kim cevapladı?İfakat
Başarılı
Peki ne işe yarıyor bu AHCI mod? Yani neden açmak gerekiyor?AHCI modda kurun. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.
Kusura bakmayın çok soru soruyorum. Ben bilgisayar, internet ve teknolojiye meraklı biri olduğumdan öğrenmek için soruyorum. Başınızı ağrıtıyorsam lütfen söyleyin
AHCI modu, SATA disklerindeki çalışırken değiştirme ve Yerel Komut Kuyruğu (NCQ) gibi gelişmiş özelliklerin kullanılmasını sağlar. AHCI ayrıca bir sabit diskin IDE modundan daha yüksek hızlarda çalışmasını sağlıyor.
İfakat
Başarılı
Şu an ki bilgisayarlar IDE mi kullanıyor yoksa SATA mı? Ben SATA çok eski bilgisayarların kullandığı bir disk türü diye biliyorum. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin bu arada.AHCI modu, SATA disklerindeki çalışırken değiştirme ve Yerel Komut Kuyruğu (NCQ) gibi gelişmiş özelliklerin kullanılmasını sağlar. AHCI ayrıca bir sabit diskin IDE modundan daha yüksek hızlarda çalışmasını sağlıyor.
AHCI mod açınca windows mavi ekran veriyormuş doğru mudur hocam bir video da gördüm de.AHCI modda kurun. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.
Son düzenleme:
Physic
Üstün
Bilgisayarınız çok eski değilse, zaten AHCI modundadır. IDE'den AHCI'ye geçerseniz ve mevcut işletim sistemini başlatmaya çalışırsanız, mavi ekran hatası almanız normaldir. AHCI modunu kurulum sırasında etkinleştirmeniz gerekir.AHCI mod açınca windows mavi ekran veriyormuş doğru mudur hocam bir video da gördüm de.
İfakat
Başarılı
Bilgisayarınız çok eski değilse, zaten AHCI modundadır. IDE'den AHCI'ye geçerseniz ve mevcut işletim sistemini başlatmaya çalışırsanız, mavi ekran hatası almanız normaldir. AHCI modunu kurulum sırasında etkinleştirmeniz gerekir.
Şu an kullandığım laptop'um bu.
Ben ne olur ne olmaz kontrol edeyim bios'tan riske atmayayim yani bakayim AHCI modunda mı diye ama dediğiniz gibi laptop yeni sistem olduğu için açıktır ben sadece bir sorun ile karşılaşmamak için kontrol edeyim. Bu arada tüm yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum Allah Razı Olsun. Başınızı ağrıttıysam özür dilerim.Bilgisayarınız çok eski değilse, zaten AHCI modundadır. IDE'den AHCI'ye geçerseniz ve mevcut işletim sistemini başlatmaya çalışırsanız, mavi ekran hatası almanız normaldir. AHCI modunu kurulum sırasında etkinleştirmeniz gerekir.
Hocam HP laptop'umda bios'a girdim storage kısmı yoktu o yüzden bakamadım AHCI açık mı diye. Tüm sekmelere baktım storage ile ilgili bir yer bulamadım.Bilgisayarınız çok eski değilse, zaten AHCI modundadır. IDE'den AHCI'ye geçerseniz ve mevcut işletim sistemini başlatmaya çalışırsanız, mavi ekran hatası almanız normaldir. AHCI modunu kurulum sırasında etkinleştirmeniz gerekir.
Son düzenleme:
Physic
Üstün
Victus kullanıyorum. Açık geliyor.Hocam HP laptop'umda bios'a girdim storage kısmı yoktu o yüzden bakamadım AHCI açık mı diye. Tüm sekmelere baktım storage ile ilgili bir yer bulamadım.
İfakat
Başarılı
Ha tamamdır o zaman hiç bios'a girip bakmama gerek yok. Başka da yapmam gerek bir şey yok ben USB hazırladıktan sonra kurulum aşamasına geçeyim İnşaAllah. Kurulum başarılı bir şekilde gerçekleşince sizi haberdar ederim İnşaAllah. Deneyimlerimi de söylerim. Birde Windows Insider'dan çıkmak için sıfırlamak gerekiyordu ya, sıfırlarken dosyalarımı sakla desem olur dimi? Yine windows sıfırlanmış olcak sonuçta.
Physic
Üstün
LTSC'ye geçince çıkıyor.Windows Insider'dan çıkmak için sıfırlamak gerekiyordu ya, sıfırlarken dosyalarımı sakla desem olur dimi? Yine windows sıfırlanmış olcak sonuçta.
İfakat
Başarılı
Tamamdır. Çok teşekkür ederim. Hakkınıızı Helal Edin.
Merhabalar hocam. Ben bilgisayarıma format atacağım da Windows insider'dan çıkmak istiyorum ancak aşağıda kırmızı ile gösterdiğim yere tıklıyorum bir şey olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?
Son düzenleme:
Yeni konular
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-