Böyle rezil bir işletim sistemi görmedim. Windows 11 hem donuyor hem de 2 dakikada kapanıyor.
Bu işletim sisteminin sorunu değil, sisteminizde bir sorun var gibi. 2 dakikada kapanmasını işletim sistemine bağlamanız çok saçma. Minidump dosyalarını ve görev zamanlayıcısı bu kontrol edin.

Bir sorun yok. Donanımsal olarak bir problem yaşıyorsun. Sıcaklıkları SS olarak gönder inceleyelim.

Bu işletim sisteminin sorunu değil, sisteminizde bir sorun var gibi. 2 dakikada kapanmasını işletim sistemine bağlamanız çok saçma. Minidump dosyalarını ve görev zamanlayıcısı bu kontrol edin.
windows 10 da böyle bir sıkıntı yaşamıyordum ama

Bir sorun yok. Donanımsal olarak bir problem yaşıyorsun. Sıcaklıkları SS olarak gönder inceleyelim.
sıcaklıklar pilde boştayken 25 derece prizdeyken 35 derece

ses pil ya da ağ simgesine tıklamaya çalıştığımda 3 saniye boyunca fare donuyor ama video falan izlemey devam ediyorum onlar donmuyor

windows 10 da böyle bir sıkıntı yaşamıyordum ama

sıcaklıklar pilde boştayken 25 derece prizdeyken 35 derece

ses pil ya da ağ simgesine tıklamaya çalıştığımda 3 saniye boyunca fare donuyor ama video falan izlemey devam ediyorum onlar donmuyor
Sistem bilgilerini, BIOS sürümünü ve kurduğun Windows 11 sürümünü atabilir misin?

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow
bu ikiv komutu yaz Cmd ye sırayla işlemler bitince yeniden başlat

Son düzenleme:
Sistem bilgilerini, BIOS sürümünü ve kurduğun Windows 11 sürümünü atabilir misin?

Resim atamıyorum ama yazayım.
İşlemci: Ryzen 5 7535HS ekran kartı: RTX 4050 RAM: 1*16
BIOS sürümü:1.25
Windows 11 23H2 kullanıyorum.

Ve bir de film seyrederken bir şey açtığımda seste saniyelik cıırt sesi oluşuyor.

Resim atamıyorum ama yazayım.
İşlemci: Ryzen 5 7535HS ekran kartı: RTX 4050 RAM: 1*16
BIOS sürümü:1.25
Windows 11 23H2 kullanıyorum.

Ve bir de film seyrederken bir şey açtığımda seste saniyelik cıırt sesi oluşuyor.
BIOS yüksek ihtimalle güncel değil, 23H2 yerine 24H2 kurmak çok daha iyi olurdu. Eğer bilgisayardan dediğin gibi ses geliyorsa bir uzmana kontrol ettirmen lazım.

BIOS yüksek ihtimalle güncel değil, 23H2 yerine 24H2 kurmak çok daha iyi olurdu. Eğer bilgisayardan dediğin gibi ses geliyorsa bir uzmana kontrol ettirmen lazım.
acerin sitesine baktığımda en son sürüm kullanıyorum

Anlamadığım açılıştı sıkıntı yok hızlı açılıyor ama kapatma ya da yeniden başlatma olsun 1 dakikaya yakın sürüyor hele ki NitroSense yükledikten sonra bu süre 2 dakikaya çıktı

acerin sitesine baktığımda en son sürüm kullanıyorum

Anlamadığım açılıştı sıkıntı yok hızlı açılıyor ama kapatma ya da yeniden başlatma olsun 1 dakikaya yakın sürüyor hele ki NitroSense yükledikten sonra bu süre 2 dakikaya çıktı
Nitrosense sürekli yüksek modda çalışıyor ise bu normal, kendim de yaşamıştım. Arada otomatiğe alın. Ses çıkma sorununu hala anlamadım maalesef.