RAM kullanımı ne durumda? Açıkçası Windows 11 mi yoksa hizmetler mi bu kadar RAM harcıyor merak ediyorum.
Boşta 2.2 GB kullanıyor.

1716745792614.webp

Geçilir mi hocam?
Ve hocam ayrı olarak soracağım benim sistemimde anakarta gömülü OEM key var LTSC sürümüne geçersem gider mi?
Geçilir fakat Türkçe dili yok haberiniz olsun, muhtemelen sonradan bir şekilde ekleniyordur ben normalde de İngilizce kullandığım için uğraşmadım.
Microsoft Store da yok, muhtemelen o da ekleniyor ve ona uğraşacağım çünkü Game Pass için lazım.

Ve evet lisans gider. Ben Microsoft Activation Script ile HWID aktivasyon yaptım işe yaradı.
(İllegal :cool:, LTSC lisansı düzgün fiyatlara satılsa alırdım. Korsan önermiyorum.)

"Windows IoT Enterprise LTSC, işlevselliğin ve özelliklerin cihazın ömrü boyunca sabit kaldığı özel cihazlar ve kullanım durumları için tasarlanmıştır. Örnekler arasında düzenleyici sertifikasyon gerektiren cihazlar veya birkaç yıl boyunca aynı işletim sistemi sürümünü kullanarak kritik bir iş işlevi gerçekleştiren cihazlar yer alır. Bu cihazlar genellikle bankacılık, sağlık hizmetleri, konaklama, üretim ve perakende dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere sektörlerde bulunur.

Windows IoT Enterprise LTSC'yi bu kullanım örneklerini göz önünde bulundurarak tasarladık. Her Windows IoT Enterprise LTSC sürümünü 10 yıl boyunca destekliyoruz ve özelliklerin ve işlevlerin bu 10 yıllık yaşam döngüsü boyunca değişmemesini sağlıyoruz.

Her yeni Windows sürümüyle birlikte heyecan verici yeni özellikler ve yetenekler geliyor; Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 de farklı değil. Bu makale, bu sürümdeki cihaz üreticilerinin ve BT uzmanlarının ilgisini çeken önemli güncellemelere üst düzey bir genel bakış sağlar."

Eki Görüntüle 50591

11.1 GB yer kaplıyor.

Eki Görüntüle 50584

Windows güvenliği uygulaması yok! Windows Defender kendisi var ama Windows Security uygulaması bu sürümde yer almıyor! Windows server 2025 sürümünde bu hata yok.

Not: OEM'lere yakın zamanda yayınlanan Full sürümde bu sorun çözülmüş.

Eki Görüntüle 50586Eki Görüntüle 50587

Microsoft Edge'i silebiliyorsunuz! Yaşasın be!

Eki Görüntüle 50588

Eğer Parallels Desktop ile bu sürümü kurarsanız, parallels Tools kurmanız durumunda Microsoft Store da otomatik olarak kuruluyor. wsreset.exe yanlışlıkla tetikleniyor olabilir mi? 🤔

Eki Görüntüle 50589

Resmi sistem gereksinimleri :)

Bonus:

Kaynak:

Yüklemek için Secure Boot ve TPM 2.0 lazim mi?