RAM sıkıntı. Özellikle ekonomik güçlük çeken ve RAM yükseltmeyi bilmeyen kişiler var. Kaldıkı 8 GB RAM'la geliyor çoğu PC. Ben W12 için en düşük 6 GB RAM ihtiyacı tahmin ediyorum. Windows 11.1 gibi şeyler düşünüyorum ya da apayrı yeni bir kernel ile yazılmış bir işletim sistemi. Zaman gösterecek ama Windows 11'e hiç ama hiç ısınmadım. Rakiplerini (macOS) taklit ederek bu olaylarda başarısız olurlar bence. Kendileri özgün ve geleneksellikle bir gelişmiş bir işletim sistemi yapmalı.

Windows'u oyun oynayan kullanır. Uyumluluk gibi bir durum kalksa ve her işletim sisteminde aynı paket yöneticisi olduğu bir senoryada kimsenin Windows'ya da Linux seçeceğini düşünmüyorum.
Ben mesela sadece office, bankacılık veya mail işleri için falan laptop alacağım diyelim. Ben yine Windows seçerdim herhalde ya. Çünkü MacBook hiç kullanmadım. Mesela buna antivirüs programı falan da yüklenemiyor galiba yanlış anlamadıysam.

Windows kullanıp, bütün güncelleştirmeleri düzenli yapıp bir de yanına Bitdefender-ESET tarzı bir antivirüs kurmak bana daha iyi gibime geliyor. Ama çok anlamıyorum bu MacBook ve Windows farkından öyle çok araştırmadım.

Windows 12 yakın bir zamanda çıkmayacak gibi görünüyor, fakat eğer ki çıkarsa 8 GB RAM gerektirebilir ki zira 8 GB RAM normal kullanıcı için yeterlidir.

Ben Windows 12 çıkarsa kaç RAM ister bilemem ama bence artık 32GB RAM kullanmak lazım yani oyun da oynuyorsanız zaten en az bir 32GB RAM bulundurmak lazım bence.
Windows 12'nin çıkış tarihi bence çok uzun süre sonra olacaktır. Şu aşamada rahat 2030'u geçer herhalde. Ama Microsoft 8.1'de yaptığı gibi Windows 11.1'i çıkarabilir belki yakın zamanda. 2021 yılında piyasa sürülmesine rağmen Windows 11, halen daha kullanıcıların tercihi değil çünkü.

Windows 12'nin de artık kernel/çekirdek değişimiyle birlikte gelmesini istiyorum. Böyle olursa kesinlikle bizim için daha performanslı ve optimize sistem olmuş olacak. Pentium döneminden kalma arkadaşlar da malesef artık güncellemeleri gerecek. Evet, herkesin maddi imkanı yetmeyebilir ancak günümüz şartlarında güncel bir bilgisayar şart.
Ben Windows 12 çıkarsa kaç RAM ister bilemem ama bence artık 32GB RAM kullanmak lazım yani oyun da oynuyorsanız zaten en az bir 32GB RAM bulundurmak lazım bence.
Halihazırda Windows 10-11'i kullanmak için zaten 8 GB RAM rahatlıkla yeterli. Windows 12 de taş çatlasa minimum 8 GB ister gibi geliyor ama büyük konuşmak da istemiyorum. Oyun konusuna gelince, bunun Windows ile bir alakası yok ki. Yani gidip NFS Most Wanted gibi oyunlar oynuyorsan 8 GB RAM ile de paşa paşa oynarsın. Yok AAA oyunu oynarım diyorsan o zaman 16 GB RAM lazım. Yani oyunla alakalı bir şey tamamen. Windows 7 de olsa böyle, Windows X de olsa. Şu anda 16 GB RAM oyunlar için yeterli ama önümüzdeki senelerde bu sınırı da aşmamız oldukça muhtemel. En kötü arka planda da bir şeyler açabilmek için 20 - 24 GB gerekecek ama öyle parça parça alınacağına RAM'i direkt 32 alırız kurtuluruz. Zaten şu anda bile yüksek bütçeli oyun bilgisayarı toplayan kimse -örneğin RTX 5080 + R7 işlemci- 16 GB RAM ile yetinmiyor, 32 koyuyor.

Windows 12'nin çıkış tarihi bence çok uzun süre sonra olacaktır. Şu aşamada rahat 2030'u geçer herhalde. Ama Microsoft 8.1'de yaptığı gibi Windows 11.1'i çıkarabilir belki yakın zamanda. 2021 yılında piyasa sürülmesine rağmen Windows 11, halen daha kullanıcıların tercihi değil çünkü.

Windows 12'nin de artık kernel/çekirdek değişimiyle birlikte gelmesini istiyorum. Böyle olursa kesinlikle bizim için daha performanslı ve optimize sistem olmuş olacak. Pentium döneminden kalma arkadaşlar da malesef artık güncellemeleri gerecek. Evet, herkesin maddi imkanı yetmeyebilir ancak günümüz şartlarında güncel bir bilgisayar şart.
Yüzde yüz katılıyorum fresh start lazım Windows'a. Acayip şişti Windows.

windows 10 hiç tutmadı görsel olarak çok geride kaldı ama windows 11 bu eksikliği tamamladı windows 11 şu anda microsoftun çıkardığı tek düzgün sistem diyebiliriz 12 çıkmayabilir 11 geliştirilse daha iyi gibi