Ben mesela sadece office, bankacılık veya mail işleri için falan laptop alacağım diyelim. Ben yine Windows seçerdim herhalde ya. Çünkü MacBook hiç kullanmadım. Mesela buna antivirüs programı falan da yüklenemiyor galiba yanlış anlamadıysam.RAM sıkıntı. Özellikle ekonomik güçlük çeken ve RAM yükseltmeyi bilmeyen kişiler var. Kaldıkı 8 GB RAM'la geliyor çoğu PC. Ben W12 için en düşük 6 GB RAM ihtiyacı tahmin ediyorum. Windows 11.1 gibi şeyler düşünüyorum ya da apayrı yeni bir kernel ile yazılmış bir işletim sistemi. Zaman gösterecek ama Windows 11'e hiç ama hiç ısınmadım. Rakiplerini (macOS) taklit ederek bu olaylarda başarısız olurlar bence. Kendileri özgün ve geleneksellikle bir gelişmiş bir işletim sistemi yapmalı.
Windows'u oyun oynayan kullanır. Uyumluluk gibi bir durum kalksa ve her işletim sisteminde aynı paket yöneticisi olduğu bir senoryada kimsenin Windows'ya da Linux seçeceğini düşünmüyorum.
Windows kullanıp, bütün güncelleştirmeleri düzenli yapıp bir de yanına Bitdefender-ESET tarzı bir antivirüs kurmak bana daha iyi gibime geliyor. Ama çok anlamıyorum bu MacBook ve Windows farkından öyle çok araştırmadım.