malnevemallek
Uzman
Bilgisayarım boştayken bile, eskisine nazaran yavaş işlem yapıyor. Oyunlar da eskisine göre çok düşük FPS veriyor ve sürekli drop oluyor. Uygulamalar donup çöküyor. Görev Yöneticisi'nde RAM’ler olması gerekenden fazla dolu gözüküyor. Bunun üzerine 3–4 ay önce MemTest64 ile bir test yapmıştım ve RAM’ler temiz çıkmıştı, ama sorunlar hâlâ devam ediyor.
Dün, Windows Bellek Tanılama Aracı’nı en kapsamlı modda başlattım ve bir süre sonra uyudum. Başlamasından yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen araç hâlâ %10’da takılı kalmıştı. Sanırım bu, RAM’lerimden en az birinin sorunlu olduğunu gösteriyor.
Bilgisayarımda 2 adet 8 GB RAM bulunuyor. Bunların hangisinin bozuk, hangisinin çalışır olduğunu nasıl anlayabilirim? Masaüstü olmadığından dolayı kendim tak-çıkar yapamıyorum.
Dün, Windows Bellek Tanılama Aracı’nı en kapsamlı modda başlattım ve bir süre sonra uyudum. Başlamasından yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen araç hâlâ %10’da takılı kalmıştı. Sanırım bu, RAM’lerimden en az birinin sorunlu olduğunu gösteriyor.
Bilgisayarımda 2 adet 8 GB RAM bulunuyor. Bunların hangisinin bozuk, hangisinin çalışır olduğunu nasıl anlayabilirim? Masaüstü olmadığından dolayı kendim tak-çıkar yapamıyorum.
- Bilgisayar: Acer Nitro 5
- Ekran Kartı: GTX 1650
- İşlemci: Intel i5-9300H
- RAM: 2x8 GB Kingston 2667 MHz
Son düzenleyen: Moderatör: