Yok hocam.direkt normal yazdırın ISO'yu USB belleğe zaten Linux distroları direkt live USB denenebiliyor ve oradan kurulum yapabiliyorsunuz beğenirseniz.
Windows 11 format USB'si hazırlar gibi mi yapiliyor yani?
Yok hocam.direkt normal yazdırın ISO'yu USB belleğe zaten Linux distroları direkt live USB denenebiliyor ve oradan kurulum yapabiliyorsunuz beğenirseniz.
Evet ama tek fark BalenaEtcher adlı programı kullanmanız lazım. Rufus biraz sorunlu.Windows 11 format USB'si hazırlar gibi mi yapiliyor yani?
Dağıtımda dağıtıma değişir, bazısı için 4gb bile yeterken bazısına 16gb flash belleğe ihtiyaç duyabilirsiniz.Live USB için en az kaç GB bir USB flash bellek lazım?
Cachy veya fedora öneririm.Dağıtımda dağıtıma değişir, bazısı için 4gb bile yeterken bazısına 16gb flash belleğe ihtiyaç duyabilirsiniz.
Deepin ve zorin hatadan geçilmiyor. Deepin denen distro çökmeleriyle hatta kurulum ekranında takılmasıyla ünlü bir dağıtım. Archta sorumsuz çalışan sistem deepin de tepki bile vermiyordu. Zorin ise sistemi yeniden başlattığında boot etmeme gibi hataları mevcut. Apt de cabası.Mint, deepin, zorin os gibi kullanıcı dostu debian tabanlı dağıtımlara bakabilirsiniz. Proton sayesinde steam proton ile bir çok oyun rahatlıkla oynanabilmekte
Deepin ve zorin hatadan geçilmiyor. Deepin denen distro çökmeleriyle hatta kurulum ekranında takılmasıyla ünlü bir dağıtım. Arch'ta sorumsuz çalışan sistem Deepin de tepki bile vermiyordu. Zorin ise sistemi yeniden başlattığında boot etmeme gibi hataları mevcut. Apt de cabası.
Yeterince zamanın varsa ve ilginde varsa istediğin distro ile başlayabilirsin. Nix os ile başlayıp archa geçtim. Arch linux'un sadece kurulumu zor görünüyor, geriye kalan kısım o kadar zor değil.Ben buyuk ihtimal Mint Xfce ile ya da Mint Cinnamon ile başlar en son öğrendikçe Arch Linux'a kadar giderim diye dusunuyorum.
Yurttayim yanımda usb flash yok o sıkıntı.Olsaydı şimdi başlardım denemeye.Evde kaldi bütün flashlarım.