Windows bence son kullanıcı için en iyi işletim sistemidir. Çünkü geniş donanım desteği, yazılım ve oyun desteği Windows'ta çok iyidir. Gerçekten Linux kullanmayı çok isterdim ama yarı yolda bırakıyor birçok durumda. Windows rahatlığı sunmuyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam sanırım gereksiz şişirilmiş olmasından bahsediyorsunuz bu durumda Ghost Spectre Superlite veya reviOS gibi modlu windowslar var onlarda kullanılabilir.Windows diyeceğim ama adamlar Windows'u bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar son zamanlarda.
RockyHighway79
Üstün
Ben üçüncü parti şeylere güvenemiyorum ya. Windows kapalı kaynak değil mi bu arada normalde? Nasıl modluyorlar Windows'u?Hocam sanırım gereksiz şişirilmiş olmasından bahsediyorsunuz bu durumda Ghost Spectre Superlite veya reviOS gibi modlu windowslar var onlarda kullanılabilir.
Hocam Windows'un yüzeyini düzenliyorsunuz, kendisini değil. Microsoft mesela hizmetleri yönetmek için mesela 4 tane izin vermiş. Durdur, çalıştır diye falan.Ben üçüncü parti şeylere güvenemiyorum ya. Windows kapalı kaynak değil mi bu arada normalde? Nasıl modluyorlar Windows'u?
Linux>MacOS>Windows benim için.
Oyun açısından:
Windows'ta istediğin güncel oyunları oynayabiliyorsun, ama geriye uyumluluk konusunda rezalet.
Linux'ta eski ve yeni oyunların çoğunu oynayabiliyorsun. Ama halen bir takım uyumluluk sorunları var tabii sistemden sisteme değişiklik gösteriyor.
MacOS ise ikisinin aksine oyun konusunda yeni yeni geliştirilmeye başlanmış bir işletim sistemi ve sadece Mac cihazlar için optimize şekilde hazırlandığından dolayı donanım uyumsuzluğu var.
İş açısından:
Eğer medya ile ilgileniyorsan ve Adobe Programlarına ihtiyacın varsa Windows ve Mac'te resmi olarak destekleniyor. Linux'a da yüklenebiliyor ama resmi olarak destek yok ve her zaman iyi çalışmayabiliyor.
Günlük kullanım açısından:
Üçü de mükemmel.
Kullanım kolaylığı açısından:
MacOS'un eline hiçbiri su dökemez. Ama Mac alacak paran yoksa ve aptalsan Windows kullanabilirsin.
Babaannem bile kullanır. Linux ise dağıtımına göre değişiyor, kolayca kullanabileceğin dağıtımlar da var kullanamayacağın dağıtımlar da var. O yüzden kesin bir yorum yapmak doğru olmaz.
Oyun açısından:
Windows'ta istediğin güncel oyunları oynayabiliyorsun, ama geriye uyumluluk konusunda rezalet.
Linux'ta eski ve yeni oyunların çoğunu oynayabiliyorsun. Ama halen bir takım uyumluluk sorunları var tabii sistemden sisteme değişiklik gösteriyor.
MacOS ise ikisinin aksine oyun konusunda yeni yeni geliştirilmeye başlanmış bir işletim sistemi ve sadece Mac cihazlar için optimize şekilde hazırlandığından dolayı donanım uyumsuzluğu var.
İş açısından:
Eğer medya ile ilgileniyorsan ve Adobe Programlarına ihtiyacın varsa Windows ve Mac'te resmi olarak destekleniyor. Linux'a da yüklenebiliyor ama resmi olarak destek yok ve her zaman iyi çalışmayabiliyor.
Günlük kullanım açısından:
Üçü de mükemmel.
Kullanım kolaylığı açısından:
MacOS'un eline hiçbiri su dökemez. Ama Mac alacak paran yoksa ve aptalsan Windows kullanabilirsin.
incii
Uzman
macOS'i hiç deneyimlemediğimden Linux ile Windows'u karşılaştırmak gerekirse:
Windows'un avantajları:
+Daha geniş bir program desteği
+Daha fazla kullanıcı olduğundan sistemde çıkan bir sorunun daha kolay çözülmesi
Linux'un avantajları:
+Daha performanslı
+Daha hafif
+Daha özelleştirilebilir
+Daha güvenli
+Ücretsiz
+Kullanması daha kolay
+Farklı amaçlar için farklı dağıtımlar tercih edilebilir.
Bence Linux daha iyi ancak 2-3 program desteğinden dolayı Windows kullanmak zornundayım.
Windows'un avantajları:
+Daha geniş bir program desteği
+Daha fazla kullanıcı olduğundan sistemde çıkan bir sorunun daha kolay çözülmesi
Linux'un avantajları:
+Daha performanslı
+Daha hafif
+Daha özelleştirilebilir
+Daha güvenli
+Ücretsiz
+Kullanması daha kolay
Bence Linux daha iyi ancak 2-3 program desteğinden dolayı Windows kullanmak zornundayım.
Ben üçüncü parti şeylere güvenemiyorum ya. Windows kapalı kaynak değil mi bu arada normalde? Nasıl modluyorlar Windows'u?
ReviOS açık kaynak mesela. Ben Ghost Spectre superlite SE kullanıyorum kapalı kaynak onda bile bir sorun yaşamadım.
Windows nasıl modluyorlar bunun bir programla yapıyorlar NTLite diye.
MacOS'i hiç deneyimlemediğimden Linux ile Windows'u karşılaştırmak gerekirse:
Windows'un avantajları:
+Daha geniş bir program desteği.
+Daha fazla kullanıcı olduğundan sistemde çıkan bir sorunun daha kolay çözülmesi.
Linux'un avantajları:
+Daha performanslı.
+Daha hafif.
+Daha özelleştirilebilir.
+Daha güvenli.
+Ücretsiz
+Kullanması daha kolay.
Linux'un kullanması daha kolay kısmına katılmıyorum Serdar hocam en kolay dağıtım olarak kabul edilen Ubuntu, Mint Zorin OS bile Windows kadar kolay değil Linux'un tek Windows'a göre kolaylık sağladığı alan driver güncelleme konusunda Windows'tan dah pratik olması direk kernelin içindr hepsi geliyor çok nadir istisna NVIDIA sürücüleri gelmiyor onu da zaten örneğin Ubuntu da ek sürücüleri yükle aracı var oradan yüklenebiliyor. Onun dışında Linux'un Windows'a göre kullanması daha kolay olduğu bir yönü olduğunu düşünmüyorum.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 6
Microsoft'ın uyguladığı politikadan nefret etsem de Windows benim için en iyisi. macOS hiç kullanmadım, gözüme hoş geliyor ama.
Bazı noktalarda daha kolay olabiliyor bence. Mesela Windows'ta Google'ın sitesinden Chrome Setup'ını indirip kurman gerekirken Linux Mint'te Flatpak kurulu geldiği için tek tıkla yükleyebiliyorsun. Sadece Chrome veya tarayıcılar değil, ofis programları, sistem araçları gibi bir çok yazılımı tek tıkla edinebiliyorsun. Özelleştirme konusunda da daha kolay bence, özellikle Plasma masaüstü kullanıyorsan.ReviOS açık kaynak mesela. Ben Ghost Spectre superlite SE kullanıyorum kapalı kaynak onda bile bir sorun yaşamadım.
Windows nasıl modluyorlar bunun bir programla yapıyorlar NTLite diye.
Linux'un kullanması daha kolay kısmına katılmıyorum Serdar hocam en kolay dağıtım olarak kabul edilen Ubuntu, Mint Zorin OS bile Windows kadar kolay değil Linux'un tek Windows'a göre kolaylık sağladığı alan driver güncelleme konusunda Windows'tan dah pratik olması direk kernelin içindr hepsi geliyor çok nadir istisna NVIDIA sürücüleri gelmiyor onu da zaten örneğin Ubuntu da ek sürücüleri yükle aracı var oradan yüklenebiliyor. Onun dışında Linux'un Windows'a göre kullanması daha kolay olduğu bir yönü olduğunu düşünmüyorum.
incii
Uzman
Windows'ta bir uygulama nasıl indirilir:Linux'un kullanması daha kolay kısmına katılmıyorum Serdar hocam en kolay dağıtım olarak kabul edilen Ubuntu, Mint Zorin OS bile Windows kadar kolay değil Linux'un tek Windows'a göre kolaylık sağladığı alan driver güncelleme konusunda Windows'tan dah pratik olması direk kernelin içindr hepsi geliyor çok nadir istisna NVIDIA sürücüleri gelmiyor onu da zaten örneğin Ubuntu da ek sürücüleri yükle aracı var oradan yüklenebiliyor. Onun dışında Linux'un Windows'a göre kullanması daha kolay olduğu bir yönü olduğunu düşünmüyorum.
1) Tarayacını aç.
2) Uygulamanın adını yaz.
3) Uygulamanın kendi sitesini bul ve ona gir.
4) Siteden indirme linkini bul ve indir.
5) İnen EXE dosyasını aç.
6) Setup ekranından dosyanın nereye kurulacağını, kısayol oluşturulup oluşturulmayacağını falan seç.
Dipnot: Eğer uygulama uTorrent gibiyse arada çıkan reklamları atla.
Linux'ta bir uygulama nasıl indirilir:
1) Paket yöneticisini aç.
2) Uygulamanın adını yaz.
3) Paketi bul ve yanındaki indir tuşuna bas.
Bence Linux daha kolay gözüküyor.