O kadar Linux dağıtımı denedim hiç biri Windows kadar stabil değil hatta Debian bile Windows kadar stabil değil sürücü sorunu çok var.Her büyük güncelleme sonrası Windows'ta kritik denebilecek sıkıntılar çıkarken en günceli yakalamaya çalışan dağıtımlarda 2-3 Wayland sıkıntısı hariç pek bir şey çıkmıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Linux'ta güncelleme geldiği zaman bazen yeni kernel yüklendiğinde boot olmadığı da gözlemlenebiliyor. Hatta Grub'ın silindiği bile gözlemleniyor. Böyle olaslılık var yani. Boot olmasa iyidir, düzeltilir de Grub gittiği zaman, belki sıfırdan işletim sistemi yükleyeceksin yani.Her büyük güncelleme sonrası Windows'ta kritik denebilecek sıkıntılar çıkarken en günceli yakalamaya çalışan dağıtımlarda 2-3 Wayland sıkıntısı hariç pek bir şey çıkmıyor.
Arkadaşlar adımın hakkını vermek için yazmıyorum
Son düzenleme:
Rolling Release dagitimlarda bu tarz sorunlarla karsilasman cok normal, ozellikle surekli olarak unstable paket guncellemeleri alan. Linux'taki cesitliligin de olayi bu zaten stabilite istiyorsan Debian kullan yok guncel olsun diyorsan Arch kur.Linux'ta güncelleme geldiği zaman bazen yeni kernel yüklendiğinde boot olmadığı da gözlemlenebiliyor. Hatta Grub'ın silindiği bile gözlemleniyor. Böyle olaslılık var yani. Boot olmasa iyidir, düzeltilir de Grub gittiği zaman, belki sıfırdan işletim sistemi yükleyeceksin yani.
Arkadaşlar adımın hakkını vermek için yazmıyorum. Ben de Linux'u çok seviyorum, yanlış anlaşılmasın. Ben elimden geldiğince tarafsız bir şekilde diyorum.
Debian Windows'u parmaginda oynatir bu arada stabilitede.O kadar Linux dağıtımı denedim hiç biri Windows kadar stabil değil hatta Debian bile Windows kadar stabil değil sürücü sorunu çok var.
RockyHighway79
Üstün
Microsoft Store bu denklemin dışında sanırımWindows'ta bir uygulama nasıl indirilir:
1) Tarayacını aç.
2) Uygulamanın adını yaz.
3) Uygulamanın kendi sitesini bul ve ona gir.
4) Siteden indirme linkini bul ve indir.
5) İnen EXE dosyasını aç.
6) Setup ekranından dosyanın nereye kurulacağını, kısayol oluşturulup oluşturulmayacağını falan seç.
Dipnot: Eğer uygulama uTorrent gibiyse arada çıkan reklamları atla.
Linux'ta bir uygulama nasıl indirilir:
1) Paket yöneticisini aç.
2) Uygulamanın adını yaz.
3) Paketi bul ve yanındaki indir tuşuna bas.
Bence Linux daha kolay gözüküyor.
incii
Uzman
Çoğu uygulama daha yok onda.
Firefox, WhatsApp vs temel şeyler var Linux mağazasında da her şey yok. (Hele KDE mağazası baya kötü ama Gnome idare eder gene).
incii
Uzman
Tasarım olarak mı? Çünkü DE paket yöneticisini değiştirmez sadece GUI'sini değiştirir.Firefox, WhatsApp vs temel şeyler var Linux mağazasında da her şey yok. (Hele KDE mağazası baya kötü ama Gnome idare eder gene).
Valla abi Son kullanıcı için Windows ve macOS daha iyi. Windows ve macOS kullanan insanlar sorun çıksa tamamını çözüyor ama Linux ta bir sorun çıksa format atmak zorunda kalıyorlar her yerde görüyoruz konular açılıyor. Linux resmi teknik destek bile sağlamıyor nasıl son kullanıcı olabilir ki?
Debian iyidir, ben de severim ama günlük kullanımda Windows daha iyidir.Rolling Release dagitimlarda bu tarz sorunlarla karsilasman cok normal, ozellikle surekli olarak unstable paket guncellemeleri alan. Linux'taki cesitliligin de olayi bu zaten stabilite istiyorsan Debian kullan yok guncel olsun diyorsan Arch kur.![]()
Son düzenleme:
MacOS benim işimi görmüyor o yüzden ben onu eledim. En iyisi Windows ve Linux bana göre. Tabii ki en iyisi Linux ama eksileri var. Windows'ta iyi ancak onun da eksi tarafları var. O yüzden ikisini de seviyorum.