Pencere yöneticisi olması, telemetrinin olmaması, paket yöneticisi, gizlilik ve güvenlik sebebiyle birinci sırada Linux var. Sonrasında macOS geliyor, çünkü Windows'a oranla daha iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Ancak Apple yetkililerinin yaptığı hamlelerle macOS'un kalitesini bozacağını düşünüyorum. Windows ise bildiğimiz Windows, konuşmaya pek gerek görmüyorum.

Microsoft Store bu denklemin dışında sanırım 😁.
Ücretsiz yazılımların Microsoft Store üzerinde ücretli olması.

Son düzenleme:
Sizce üçü arasından hangisi daha iyi? Muhtemelen çoğunuz Linux diyecek fakat sorayım gene de. Windows ve Linux'u kullandım. Güzel sistemler. macOS kullanmadım hiç. Kurmayı düşünüyorum. Mojave var aklımda şu an. Kurulur mu sizce? Günlük işler ve oyun için kullanılır mı? Çoğu herkes MacOS'ten oyun oynanmaz diyor. Fakat şöyle bir video var:

Bir de sizce üçü arasından hangisinin kullanımı daha basit? Daha stabil çalışan hangisi?

Eğer tarla ekip biçme tarzı oyunlar oynayacaksanız mükemmel derecede iyi gündeliktede bence kullanılmaz bence.

Günlük işler için üçü de işini görür, ama işin konforuna ve pratiğine bakarsan Mac çok daha başarılı bana kalırsa. "Sadece 3-5 oyun oynarım, onlarda uyumluymuş Linux'la" diyorsan üzmez Linux. Windows'a kıyasla çok daha pratik bence. Ama farklı tarzda oyunlar oynuyorsan ve donanımınla alakalı bir uyumsuzluk durumu varsa hiç uğraşma Linux'la. Özellikle oyun konusunda hayal kırıklığına uğratabilir. Uzun süredir tamamen Linux'taydım. Birkaç gün önce Battlefield 1'in anticheat dolayısıyla Linux'ta çalışmadığını öğrendim ve Windows'un yolunu tuttum. Hala birincil sistemim olarak Linux kurulu ama oyun için Windows'u kullanıyorum.