Ben çok pis Windows 11'i kötülerdim ama Windows 11 şu an iyi durumda ve herhangi bir Linux dağıtımında bence güzel.

Windows 11 yüklediğiniz zaman ilk önce Windows Defender'dan kurtulun derim tek. Çekirdek yalıtımı falan hangi ayarı varsa kapatın.
Çünkü Defender bilgisayarı mahvediyor.
Defender bahsedildiği kadar yavaşlatmıyor. Ayrıca koruma için kapatılması çok riksli. Girdiğiniz bir internet sitesinden bile zararlı yazılım bulaşma riski olabiliyor. Ben Win11 kullanırken hiçbir olumsuz etkisini görmedim. Yavaşlattığını da görmedim. Asıl yavaşlatanlar arka planda sürekli sunuculara veri gönderen telemetri işlemleridir. Onları kapatmak yeterli.

Defender bahsedildiği kadar yavaşlatmıyor. Ayrıca koruma için kapatılması çok riksli. Girdiğiniz bir internet sitesinden bile zararlı yazılım bulaşma riski olabiliyor. Ben Win11 kullanırken hiçbir olumsuz etkisini görmedim. Yavaşlattığını da görmedim. Asıl yavaşlatanlar arka planda sürekli sunuculara veri gönderen telemetri işlemleridir. Onları kapatmak yeterli.
Defender'in çekirdek yalıtımı olsun, sürekli farenin ya da explorer'ın bulunduğu kısmı taraması olsun falan yavaşlatıyor PC'yi bence. Ben sildim hızlandı.

Eğer oyun oynuyorsan ya da anti-hile sistemi Linux'ta çalışmıyorsa, ya da oyun Linux'ta stabil değilse, kullandığın ve çok önemli olan uygulamalar varsa (Photoshop vs. gibi), ki bence Linux'ta bunların alternatifleri vardır, denemedim işim olmadığı için ama bence vardır, bu durumda yüksek ihtimalle tamamen geçemezsin.