Yer
Cintra
Hocam oyunda 200FPS alıyorum. Ancak oyunda çekirdek kullanımı çok düşük. Bu sebeple çok hızlı dönüşlerde oyunda biraz yırtılma oluyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 5500
  • RTX 4060 8 GB
Ek: Fotoğraf RT açıkken çekilmiştir. Bu sebeple 100 ila 120 arası bir FPS alıyorum.

Ekran Görüntüsü (70).webp

Arkadaşlar modlar beni yanlış anlamış galiba. Sorunum ekranda da olduğu gibi çekirdeklerin tıkanması. Bu durumu nasıl çözebilirim? Bu arada kasma sorunu çözüldü.

Son düzenleme:
Oyunların ve bazı programların çoklu çekirdek desteği olmaz, genellikle tek çekirdekte çalışırlar bu yüzden CPU benchmarklarda tek çekirdek ve çoklu çekirdek testleri yapılır. Witcher da büyük ihtimalle çoklu çekirdek desteği yoksa tek çekirdekte çalışıyordur. Resimde de görüldüğü gibi çekirdeğin birine %87 yüklenmiş diğerleri boşta. Ekran yırtılması olayı da yüksek FPS'lerde monitürun desteklediği frame üstünde yırtılma olur bunu engellemek için ekran kartı sürücülerinde FreeSync ya da G-Sync gibi teknolojiler olur onları devreye alman lazım.

Oyunların ve bazı programların çoklu çekirdek desteği olmaz, genellikle tek çekirdekte çalışırlar bu yüzden CPU benchmarklarda tek çekirdek ve çoklu çekirdek testleri yapılır. Witcher da büyük ihtimalle çoklu çekirdek desteği yoksa tek çekirdekte çalışıyordur. Resimde de görüldüğü gibi çekirdeğin birine %87 yüklenmiş diğerleri boşta. Ekran yırtılması olayı da yüksek FPS'lerde monitürun desteklediği frame üstünde yırtılma olur bunu engellemek için ekran kartı sürücülerinde FreeSync ya da G-Sync gibi teknolojiler olur onları devreye alman lazım.

Witcher 3 çoklu çekirdek ile çalışıyor. RX 570 ile oynarken işlemci tüm çekirdeğini veriyordu. Bu arada sorunu optimizasyon ayarlarını geçersiz kılarak düzelttim.