Geraltın kılıcı
Üstün
Efendim, 130 FPS alırken açıyorum. Bir anda aşırı fazla FPS düşüyor. Şu RTX'i nasıl optimize edebilirim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Efendim, 130 FPS alırken açıyorum. Bir anda aşırı fazla FPS düşüyor. Şu RTX'i nasıl optimize edebilirim?
Sistem;
Ufak bir yanlışı düzelteyim: RTX değil, RT olmalı. RTX, seriye verilen isim. RT ise "Ray Tracing" yani ışın izlemenin kısaltımı.
Bir başka konuda RX 6600 XT ekran kartı kullandığını söylemiştin. Dolaysıyla bu kartla RT açtığında bu kadar düşük FPS alman gayet normal. Ki AMD kartların RT performansı da leş.
Oyunda RT ve RT Ultra diye iki ayrı ayar vardı diye hatırlıyorum, bu kartla RT açmanı önermem ancak illa açacaksan RT modunda açıp dene. Bunun dışında FSR 2'yi devreye alırsan daha yüksek FPS elde edersin.
Sistem;
R5 5500.
RX 6600XT.
XeSS açık olarak yapıyorum. Mağarada 151 FPS alıyorum. RT açıyorum 30-40![]()
RT optimize modları kursam değişebilir mi?Benim sistem bir tık daha iyi, aynı FPS ayıyorum bende.![]()
Efendim, yarıya kadar düşse anlarım. Ancak o kadar düşüşXeSS, Intel ekran kartlarına özgü bir teknoloji. Onun yerine FSR kullanın. Dediğim gibi RX 6600 XT ile RT açınca bu kadar düşük FPS almanız da çok normal bir durum. Bu seviyedeki kartlar RT için pek uygun değil.
AMD kartlar RT konusunda NVIDIA kartlar kadar başarılı değil. Bu kadar düşüş olması da dediğim gibi size özel değil, kartın gücü yetersiz kalıyor.Efendim, yarıya kadar düşse anlarım. Ancak o kadar düşüş![]()