PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar iki OLED türü olan WOLED ve QD-OLED'den hangisi daha fazla sorunlu veya sorun çıkartır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir yaklaşma mevzusu yok. Fark etmeyeceksiniz bile. Ama ben çok memnunum. Neden WOLED aldım? Parlaklık yüksek olsun istedim, çok azıcık renk farkı için ışıkta morlaşma gibi şeyler istemedim ve ASUS ROG olması beni daha da çekti. Parlaklığı o kadar yüksek ki 60 üstü olunca gözlerim kamaşıyor. Önceden AW2725DF düşünüyordum vazgeçtim bunu aldım. İyi ki de almışım. Başka sorunuz varsa cevaplamak isterim. 1 yıldan fazla OLED monitörleri araştırdım ben de alırken şu an resmen profesyonel oldum 😅

Başka da aklımda soru yok hocam teşekkür ederim yardım eden herkese en iyisi mağazada gidip görmem hem WOLED i hem QD-OLED'i

Alakası yok. Glossy QD-OLED'lerde de, mat QD-OLED'lerde de siyahların morlaşması sorunu var.

Soldaki mat kaplama W-OLED, sağdaki glossy kaplama QD-OLED.

Eki Görüntüle 170887

Bu da glossy kaplama W-OLED XG27AQDMg'ye ait görsel. Gördüğün gibi problemin kaplamayla alakası yok, olsaydı W-OLED'in glossy veya mat kullanımında veya QD-OLED'in glossy veya mat kullanımında fark ederdi.

Eki Görüntüle 170890

Hocam sizce oyun için hangi paneli almam gerek WOLED mi QD-OLED mi?

Son düzenleme:
@2254 sizce hocam hangi monitör XG32UCWMG mi, XG27UCDMG mi?
Elinizdeki QD-OLED'i ve fiyat farkını saymazsak yeni kaplamadan ötürü XG32UCWMG. Ama arada uçuk kaçık farklar olacağını düşünmüyorum. Ben olsam eldeki modelle devam ederdim. Tandem OLED + True Black kaplama + 350nit parlaklık sunan bir model çıkınca ona geçerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki QD-OLED'i ve fiyat farkını saymazsak yeni kaplamadan ötürü XG32UCWMG. Ama arada uçuk kaçık farklar olacağını düşünmüyorum. Ben olsam eldeki modelle devam ederdim. Tandem OLED + True Black kaplama + 350nit parlaklık sunan bir model çıkınca ona geçerdim.
Hocam şuanda elimde monitör yok iade ettim monitörümü ne almamı önerirsiniz şu anki durumda ne yapmamı önerirsiniz. isteğimi biliyorsunuz siyahlar mor olmasın ama renkler çok canlı olsun QD-OLED gibi

XG27UCDMG modelini geçen hafta aldım. Ne oyunlarda ne web gezintisinde ne de yazılarda en ufak problem yok. OLED monitör alacaksanız güç seçeneklerinden ekran kapama süresini 5 dk ayarlamayı unutmayın.

Hocam şuanda elimde monitör yok iade ettim monitörümü ne almamı önerirsiniz şu anki durumda ne yapmamı önerirsiniz. isteğimi biliyorsunuz siyahlar mor olmasın ama renkler çok canlı olsun QD-OLED gibi
Uyarı aldığım için yazamamıştım.

Ultra mega karışım OLED monitör yok. Şu anlık en iyi renk gamutu OLED'de, en iyi siyahlar size WOLED'de. ASUS'un glossy WOLED modelini bekleyin.

Uyarı aldığım için yazamamıştım.

Ultra mega karışım OLED monitör yok. Şu anlık en iyi renk gamutu OLED'de, en iyi siyahlar size WOLED'de. ASUS'un glossy WOLED modelini bekleyin.

Ahahahahah doğru diyorsunuz hocam.

Bekleyeceğim yeni gelecek TrueBlack Glossy WOLED kaplamayı ama birini seçmek gerek birinden birini feragat edeceğim ya tam siyah WOLED alacağım ya da daha iyi renkler ama siyahlar mor QD-OLED büyük ihtimal yine mecburen QD-OLED renkleri daha iyi olduğu için QD-OLED alacağım.

Ahahahahah doğru diyorsunuz hocam.

Bekleyeceğim yeni gelecek trueblack glossy WOLED kaplamayı ama birini seçmek gerek birinden birini feragat edeceğim ya tam siyah WOLED alacağım ya da daha iyi renkler ama siyahlar mor QD-OLED büyük ihtimal yine mecburen QD-OLED renkleri daha iyi olduğu için QD-OLED alacağım.

Daha iyi diye alınmaz! O kadar az fark var ki. Azıcık bile ışıkla bağlantınız varsa WOLED alın geçin.

Hocalarım bu görüntü işaretlediğim XG27AQDMG yanındaki düz oled yani ne WOLED nede QD-OLED ve inceleme göre tabi yanyana koymadım ama QD-OLED ile hiçbir fark göremedim. Hissedemedim daha doğrusu ama ben kendi çektiğim resim gibi morlaşma olmaz zaten.

Dosya Ekleri

• IMG_20250807_212325.webp
    IMG_20250807_212325.webp
    7 MB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20250807_212655.webp
    IMG_20250807_212655.webp
    6,2 MB · Görüntüleme: 61
Hocalarım bu görüntü işaretlediğim XG27AQDMG yanındaki düz oled yani ne WOLED nede QD-OLED ve inceleme göre tabi yanyana koymadım ama QD-OLED ile hiçbir fark göremedim. Hissedemedim daha doğrusu ama ben kendi çektiğim resim gibi morlaşma olmaz zaten.
Xg27aqdmg’nin yanındaki pg27aqdm’den bahsediyorsan düz oled değil, o modelde woled.