X870E Apex - Ryzen 9700X - 2x24 M-Die RAM OC Sonuçları

Ben -40 denedim VT3 direkt error verdi per cores vs. ugrasmadim -35 sinir gibi bir sey benim icin. FCLK 2200 ile 2233 arasindaki fark sanirsam ancak 6400mhz mhz'de tam uyumlu oluyor isin fantezisine girdim ben acikcasi.

Ben -40 denedim VT3 direkt error verdi per cores vs. ugrasmadim -35 sinir gibi bir sey benim icin. FCLK 2200 ile 2233 arasindaki fark sanirsam ancak 6400mhz mhz'de tam uyumlu oluyor isin fantezisine girdim ben acikcasi.
Benim duz ramler 6400mhz Cl30 A-Die. Hicbir voltaj vermeyip duz expoyla actigimda RTP'de error yiyordum.

Apex'te 8400:2100 zorlaman lazım. @Melkor yardımcı olur o konuda. Diğer türlü tek CCD gecikmesi seni tatmin etmez. 9700X AIDA'da zaten yüksek veriyor, o normal. Core Tunings Legacy alırsan -6 ns civarı kısacaktır. AIDA için var olmuş bir ayar. 6400 1:1 mod açarsa CL26 zorlanabilir. Çipin 2233 FCLK açıp açamadığına bakabilirsin @shiiw gibi.

Bellek gecikmesi çok yüksek.

Senin istediğin bu ikisinden biri.

Senin istediğin bu ikisinden biri.

Düşük bellek gecikmesi bizim için her zaman önemli. İşlemci X3D olmasa bile, o gecikme değerleri sayesinde bir nebze X3D'ymiş gibi hissiyat veriyor. özellikle bunu tam anlamıyla değerlendirmek için Apex anakart şart gibi. İleride Z790 Apex'e geçme hevesim var. Anakartın fiyatı çok uçuk değil ama bellek fiyatları hâlâ can yakıyor.

Artık CXMT alacaksınız, Çinliler piyasayı ele geçirdi.

@Ayhan Dönmez, 6400 MHz CL 28 bile basaramadim 1.52V ile. Bu arkadaşın sanırım fiziksel olmasa bile bi sınırı var gibi, 1.55V ve sonrası hiç Boot etmiyor bile sıcaklık sorunu olmamasına rağmen.

Acaba Klevv'in bazı sınırları mi var diye düşünüyorum, 3 Gbit olması da ihtimalleri arttırıyor kafamda.

3 Gbit'de sınırlar var ama 1.65'e kadar problem olmaması lazım. 1.65 sonrası Boot etmemeye başlar genelde. M-Die sendeki, revize hali ama çok fark yok. 1.65 üzeri scale garantisi yok, 6000 CL30 açıp 1.66 versen bile Boot etmeyebilir yani. A-Die'da sınır yok. Benim M-Die sınırı 1.82, tamamen şans o.

@Ayhan Dönmez, garanti bu sorunla ilgilenmez diye düşünüyorum açıkçası o yüzden A-Die planı var kafamda.

İşlemci için yorumunuz nedir? Bence 9700x için meh tadında kaldı gibime geliyor Ultra 7'den sonra.

X3D olmadığı için iyi optimize etmen lazım. @shiiw silikonu çok iyi denk gelmiş mesela, o tarzda uğraşmak lazım. Sendeki sıkıntıyı henüz bilmediğimden net yorum yapamıyorum. Apex'te 8000 açabilmen lazım ama en azından. 9700X için 6400 1:1 mod açabilirsin ama bellek kontrolcü veremeyebilir. 6200 CL26 açarsın desek M-Die 1.65 VDD'ye veremeyebilir, üzeri zaten senin kit Boot etmiyor. 3 Gbit kullanacaksan 8400:2100 vs. oynaman lazım kısaca, 1:1 modda'da çok timing kısamadığı için değmez. 2x24 6000 CL26 kitler vardı, onlar hariç. CL26 kitler ezber bozuyor tamamen.

AIDA'ya çok aldanma bir de, oradaki gecikme aldatıcı. Diğer bench araçları ile bakman lazım. Şu an sende 65 ns diyelim 6000 CL26 profil, Core Tunings Legacy alsan 59 ns verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…