Nitro yeni özellik mi yoksa vardı ben mi hatırlamıyorum bilmiyorum. Defaultu anakartin 2/3/1 sanirim buna ne yapılabilir?

@Haluk Albayrak, konuda bahsettiğim gibi PPT ve EDC düşürmek gerekebiliyor. Bunları manuel ayarladiysan biraz düşür istersen.

Nitro yeni özellik mi yoksa vardı ben mi hatırlamıyorum bilmiyorum. Defaultu anakartin 2/3/1 sanirim buna ne yapılabilir?

@Haluk Albayrak, konuda bahsettiğim gibi PPT ve EDC düşürmek gerekebiliyor. Bunları manuel ayarladiysan biraz düşür istersen.

Aslında şu anda hiç ellemedim. Direkt 105W modunu açtım bıraktım Curve Optimizer yapıp. Nitro CPU'ya bağlı ve SoC kullanıyor. Bende 1 2 1 manuel ayarlı. Maksimum 141W çekiyor işlemcim.

Selamlar, ben de fikir olusmasi amaciyla asagiya biraktim resimleri. +200 Boost Clock ve -35 CO ile kullaniyorum. @Ayhan Dönmez sayesinde..

Dosya Ekleri

• cachemem.webp
    cachemem.webp
    169,1 KB · Görüntüleme: 10
  • cine.webp
    cine.webp
    68,2 KB · Görüntüleme: 10
  • ZenTimings_Screenshot_29729523.6527111.webp
    ZenTimings_Screenshot_29729523.6527111.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 10
@shiiw, ben de profilleri hep R23'de denemiştim. Akşama 2026 yapıp karsilastiralim. 2233 FCLK ilk defa gördüm diyebilirim genelde 2200'den sonra denemiyorlar, şans mı yoksa yapmışken bunu da mı yapayım dediniz?

@shiiw, ben de profilleri hep R23'de denemiştim. Akşama 2026 yapıp karsilastiralim. 2233 FCLK ilk defa gördüm diyebilirim genelde 2200'den sonra denemiyorlar, şans mı yoksa yapmışken bunu da mı yapayım dediniz?
Karsilastiralim. FCLK 2233'u silikon iyi geldiginden denedim daha sonrasinda AIDA64 ve VT3 testleri alip oyunlarda denedim bir problem goremedim gayet stabildi.

@shiiw, 2233 için ek bir I/O veyahut farklı bir voltaj verdiniz mi?
Ilk basta normal denedigim zaman yine sorun yoktu ama Y-Cruncher testleri iyi degildi pek. Bu ayarlari ekleyince kendine geldi;

CPU Load-line Calibration > Level 3

PBO > Medium Load Boost It > Enabled

Precision Boost Overdrive > Enabled, Scalar 10x'ten 8x alindi.

MCR, Power Down Enable, TSME, SMEE, Fast Boot, IOMMU ve SVM disabled. Post Delay Time 1s alindi.