Robust aktif edilebilir, bir zararı yok. Sınırda profillerde ekstra faydası var hatta. SR'de 1 saniye uzatıyor training'i. Gear kapatınca stabil edilebilir muhtemelen ama biraz daha uğraşman lazım. MSI yoruyor bu konularda, ASUS olsa çok daha rahat. Dual Rank değil bu modül, Single Rank. Dual Rank'ta Gear kapatmak en problemi normalde.
FACEIT, SVM ve IOMMU istiyor diye biliyorum. Vanguard emin değilim. Diğer hiçbir Anti-cheat talep etmiyor, güncel oyunlarda sorun yok. Kapatılması önerilir.
1 DPC kart olsaydı Gear açıkken frekans fark etmeksizin tPHYRDL eşliyor ARd 0 verdiğinde. Bunlar 2 DPC kart sorunsalı ama ARd 0 eşlemese dahi en iyi gecikme onda, AIDA'dan bakarsanız farkı direkt görürsünüz. O yüzden stabil olduğu müddetçe ARd 0 bırakılmalı 1:1 modda. 1:2 modda ARd 0 gereksiz zorluyor, her çip açamaz, orası ayrı tabii.
Gear Down, MSI'de birkaç farklı bölümde olabilir. Menüleri tam hatırlamıyorum, şimdiye kadar Gear kapattırdıklarımda herhangi bir sorun yaşanmadı bu tarzda.
Mixed sınırları H16A için tRFC1=tRFC2 115-120 ns, tRFCsb 80 ns. H16M için tRFC2 90-100 ns, tRFCsb 55-60 ns. H24M için tRFC2 150-160 ns, tRFCsb 130-140 ns. Safe limitler bunlar, silikon varyasyonu var tabii.
Bunlara ek olarak Burst 1X-1X ve Bias 0-1 sırasıyla öneriyorum. Faydası var, zararı yok. MCR kapatılması lazım MSI'de özellikle, cold boot sorunları ya da performans düşüşü olabilir zaman içinde. Bu tarz profillerde sıfırdan train etmesi lazım devamlı.
MSI zaten Auto olarak bu süreyi 2 hafta ayarlamıştı en son, 2 hafta sonra sarıya düşüp train edecektir. Kendiniz bu süreyi 1 aya kadar çıkartabiliyorsunuz şu anda. AM5'te demans var, hafızada çok tutamaz zira.
İncelenebilir:
Turkish interface for the Options window (Options -> Language) Clearer names: "Reference Profiles" (menu) and "My Profiles" (OC Tools); logging is now "Start / Stop CSV Logging" Fixed ProcDqsOdt sh...
Eki Görüntüle 269062