Bant genişliğinde düşüş oldu biraz AIDA64'te. 28 profil biraz daha çekici gibi bilemedim. 0.5ns fark etti.

Normalde olmaması gerekir. Read 70K sabit veriyorsa öyle devam eder. Write 95K Gear açık olduğu ve Normal mod olduğu için normal. Copy önemsiz. NS düşüş göstermiş olmalı 2 tCK düştükten sonra CL'yi.

Bank Swap APU yapmadıysanız yapın, bir miktar artırıyor bandwidth.

Normalde olmaması gerekir. Read 70K sabit veriyorsa öyle devam eder. Write 95K Gear açık olduğu ve Normal mod olduğu için normal. Copy önemsiz. NS düşüş göstermiş olmalı 2 tCK düştükten sonra CL'yi.

Bank Swap APU yapmadıysanız yapın, bir miktar artırıyor bandwidth.
Bank Swap yaptım zaten. 72K/95K/70K olan değerler 70K/93K/66K olarak geriledi. 0.5ns düşüş oldu.

Gear kapatabilseydin asıl o zaman fark olurdu da MSI ile zor. Uzaktan zor en azından, derdini yakından anlamak lazım diyeyim. Gear açık kadar kolay değil bu kartlarda genelde.

Bank Swap yaptım zaten. 72K/95K/70K olan değerler 70K/93K/66K olarak geriledi. 0.5ns düşüş oldu.

Tekrar train edip denedin mi? IMC limit senaryo olduğundan bazen kötü train ediyor. AM5'te böyle bir eksi yön var, her training birbirini tutmuyor. Bir de VSOC en azından 1.2 tavsiye ederim. Mevcut durumu düzeltebilir, bir deneyin 1.2 VSOC.

Size tavsiyem 1.6 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDDIO, 1.05 VDDP, 1.2 VSOC olur. Testi geçse de az pay vermek lazım ve AIDA ile Write takip etmek lazım. Boot to boot varyasyon görülebilir, akabinde tekrardan train ettirmek lazım. Ayrıca Control Line 0 öneririm Nitro'dan. Bunu da bir deneyin. Hata alırsan VDDP 1.1 istiyordur.

Son düzenleme:
Ölçümleri güvenli modda yapın bence, normal Windows ortamında AİDA64'ün sapması yüksek. İşiniz daha kolay olur.

NS için doğru ama boot to boot varyasyonu da görmesi lazım. Mevcut durum benim 6400 C26 profilde de var. IMC limit senaryo bunlar, her çip veremez. 2-3 kere train ettirdiğim oluyor bazen. Ettirmezsem de o haliyle bir tık daha performans düşer. Control Line 0 yapmamın bir anlamı kalmaz mesela, yoksa kötü train ettiği hali de stabil bende.

Bir de VSOC en azından 1.2 tavsiye ederim. Mevcut durumu düzeltebilir, bir deneyin 1.2 VSOC.

Tam isabet. -1.2ns :D

Ekran görüntüsü 2026-07-27 231536.webp

Muhtemelen sorun VSOC'tu o zaman. CL26 normalde VDD ister, bu işin DRAM tarafı. Bir de IMC, PHY tarafı da var. VSOC da ister yani bir miktar, bunu sen fark etmesen ve testleri geçse de durum bu. Biraz pay vermek lazım. Control Line 0 verip 1.2 VSOC, 1.1 VDDP çipin verirse en iyi senaryo o olur sende. AIDA ile kontrol etmen gerekir yeniden.
Şu an test ediyorum 1/2/0'ı, VDDP 1.1, RAM hala 1.58'de ona ellemedim.

Şu an test ediyorum 1/2/0'ı. VDDP 1.1. RAM hala 1.58'de ona ellemedim.

Önce AIDA ile baksaydın, ben de CL0 kaç vereceğini merak ettim. 1-2-1 hali 63.5 sabit veriyorsa Control 0 hali 63 altı görme şansı var. 1.2 VSOC, 1.1 VDDP bence senin çip açar gibi, IMC yeterli gibi duruyor. Control 0 bazı çipler veremez ya da 1.2 VDDP falan ister. Sende o tarz bir durum yoksa sorun olmaz.

RAM Test Pro ya da TM5 ile test edebilirsin, VT3 genelde IMC, FCLK, PBO için daha iyi. Timing duyarlılığı nispeten daha az. Ben o yüzden VT3 ile RTP'yi kombinelettiriyorum.

1.58 VDD için uzun teste almak lazım, H16A 1.55-1.65 arasına kesin verir 6200 CL26 ama. En geniş aralık bu.

Gear açık olması da tolere ediyor. Şu anda 1.5T, Gear kapatırsan 1T. O sınırda kalabilir 1.58 için belki. Silikona bağlı.

Önce AIDA ile baksaydın, ben de CL0 kaç vereceğini merak ettim. 1-2-1 hali 63.5 sabit veriyorsa Control 0 hali 63 altı görme şansı var. 1.2 VSOC, 1.1 VDDP bence senin çip açar gibi, IMC yeterli gibi duruyor. Control 0 bazı çipler veremez ya da 1.2 VDDP falan ister. Sende o tarz bir durum yoksa sorun olmaz.

RAM Test Pro ya da TM5 ile test edebilirsin, VT3 genelde IMC, FCLK, PBO için daha iyi. Timing duyarlılığı nispeten daha az. Ben o yüzden VT3 ile RTP'yi kombinelettiriyorum.
Serj'in meşhur TestMem5 configi ile test ediyorum.