Yer
KKTC | Gazimağusa
Öncelikle lütfen “özel oyun var, PS al” demeyin. Tüm özel oyunları bitirmiş biri olarak buradayım. Sağlık sorunlarım dolayısıyla eklemlerimde sıkıntılar var; PS kolunun analoğu elimi ağrıtıyor ve acıtıyor. Xbox ise çok daha ergonomik geliyor.

Güç açısından Xbox Series X daha stabil; bunu videolardan zaten görebiliyorum. Game Pass konusunda da verdiği kaliteye göre hâlâ ucuz olduğunu düşünüyorum ve oyunlar çoğunlukla zaten oynadığım tarzda. Görüntü açısından da hoşuma gidiyor. Kol olarak G7 Pro gibi lisanslı, güzel seçenekler de var.

Sırf “PS” diye PS almak bana saçma geliyor. Sizce Series X alsam üzer mi? Şu an kafama en çok yatan ve beni mutlu edecek gibi görünen konsol Series X. Ama yine de bir de size danışayım dedim.

Nasıl bir durumda alacağınıza bağlı değişir. Sallıyorum "Xbox öldü" muhabbetine ölü fiyatına satan birisini bulup 2. el alacaksanız dediğiniz faktörleri de düşünürsek kesinlikle alınır ama 20k üstü bir fiyat verilip hele hele sıfır bence kesinlikle alınmaz.

PS'den Xbox'a gectiginde ben ne halt yedim diyeceksin ama yine de sen bilirsin. :)

İlk konsolum PlayStation'dı zaten :) Xbox her açıdan bana daha rahat gelen bir konsol oldu ardından.

Nasıl bir durumda alacağınıza bağlı değişir. Sallıyorum "Xbox öldü" muhabbetine ölü fiyatına satan birisini bulup 2. el alacaksanız dediğiniz faktörleri de düşünürsek kesinlikle alınır ama 20k üstü bir fiyat verilip hele hele sıfır bence kesinlikle alınmaz.

2. el al mı diyorsunuz kısaca? Açıkçası 0 almak istiyorum. Evet pahalı, 30 bin TL bandında ancak uzun süreler kullanacağım bu cihazı. Kıbrıs'ta yaşıyorum bu arada, asgari ücret 45 bin TL.

PS'den Xbox'a gectiginde ben ne halt yedim diyeceksin ama yine de sen bilirsin. :)

Xbox nefreti nereden geliyor anlam getiremiyorum. Konsol her anlamda güzel bir konsol, sadece özel oyunu yok. PlayStation inanılmaz üst düzey bir konsol değil. Kötü demiyorum. Sadece ülkede inanılmaz gereksiz bir PlayStation özentiliği var. Özenti demeyeyim de sevgisi diyeyim.

@22304

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığına bakıp mesaj yazmak bu kadar zor olmamalı. Bilgisayarım zaten var. Konsol benim için konfor işi tamamen. Neden gereksiz mesaj atma isteğinde bulunuyorsunuz anlamıyorum.

İlk konsolum PlayStation'dı zaten :) Xbox her açıdan bana daha rahat gelen bir konsol oldu ardından.

2. el al mı diyorsunuz kısaca? Açıkçası 0 almak istiyorum. Evet pahalı, 30 bin TL bandında ancak uzun süreler kullanacağım bu cihazı. Kıbrıs'ta yaşıyorum bu arada, asgari ücret 45 bin TL.

Xbox nefreti nereden geliyor anlam getiremiyorum. Konsol her anlamda güzel bir konsol, sadece özel oyunu yok. PlayStation inanılmaz üst düzey bir konsol değil. Kötü demiyorum. Sadece ülkede inanılmaz gereksiz bir PlayStation özentiliği var. Özenti demeyeyim de sevgisi diyeyim.

@22304

Ben anlata anlata yoruldum artik yorum yapmiyorum bu konu hakkinda ama oyle birçok bilmisce yorum yaziyorsunki sanki hiç kullanmadik konsol.

Xbox One X ile deneyimim bunlar.

1-) Akşam eve geliyorum o da ne? Serverler çökmüş, lanet oyunlari online oynayamiyordum.
2-)Kullanici kitlesi çok çok az. BF 1 oynayamiyordum mesela. Ayrica yine serverler zirt pirt cokuyordu.
3-)Oyun kumandasi FPS icin uygun degil, ciddi bir gecikme suresi vardi. FPS oyununda ciddi derecede hissediliyordu.
4-)2 defa bozuldu 2 yil icerisinde, en son sattim kurtuldum.
5-) FPS düşmesi giriyordu her oyunda yazın isinmadan dolayi, bu moral bozucu. Daha yeni aldigim halde.
6-)Yazilimi berbat. Kullanici arayuzu sanki Çinli bir ergen yapmis gibi.
7-) Oyunlari PS'den cok daha pahali. RDR 2 alacaktim mesela, oyun cok pahaliydi. Dur bakayim ne kadar PSN Store'da diye, kampanya varmis, yari yariyaydi fiyati. PSN Plus sahipleri ciddi ciddi ucuza oyun aliyorlar indirimlerle. Bu Xbox'ta bu kadar cok olmuyor.
8)Microfoft Game Pass'e GTA 5 ve RDR 2 eklenip eklenip geri cikiyordu, bu moral bozucu olmaya baslamisti. Cok igrenc bir durumdu ve her ciktiginda teknoloji kanallari reklamini yapiyordu, sanki ilk kez oluyormus gibi gosteriyordu. Bu acikca gosteriyor ki Microsoft bunlara para ödüyor.
9-)Xbox koca bir yalandan ibaret. Tek gercek konsol var o da PS. Her yonden tokatliyor.

Ayrica Duracell ile anlasmalilar. 2025 yilinda pille calisiyor kollari, durmadan bitip duruyor cok dandik bir olay bu mesela. Resmen sömürü düzeni, baska bir şey degil.

Microsoft’un ipiyle kuyuya inilmez. Bugüne kadar çıkardığı her cihaza ve işletim sistemine yetim muamelesi yaptılar. Sunucuları stabil değil. Game Pass TL olarak inanılmaz zamlandı, PS Plus her türlü daha karlı oyunlara da bakacak olursak. Game Pass’teki en güzel oyunları oynayıp bitirmen en fazla 2 ayını alır, sonrası boşa akan zaman. Xbox alınmaz. PS candır.

Bilmediğimden soruyorum, PS için başka gamepad seçenekleri yok mu? Eklemlerin rahatsız olduğu için sordum.

Ben anlata anlata yoruldum artik yorum yapmiyorum bu konu hakkinda ama oyle birçok bilmisce yorum yaziyorsunki sanki hiç kullanmadik konsol.

Xbox One X ile deneyimim bunlar.

1-) Akşam eve geliyorum o da ne? Serverler çökmüş, lanet oyunlari online oynayamiyordum.
2-)Kullanici kitlesi çok çok az. BF 1 oynayamiyordum mesela. Ayrica yine serverler zirt pirt cokuyordu.
3-)Oyun kumandasi FPS icin uygun degil, ciddi bir gecikme suresi vardi. FPS oyununda ciddi derecede hissediliyordu.
4-)2 defa bozuldu 2 yil icerisinde, en son sattim kurtuldum.
5-) FPS düşmesi giriyordu her oyunda yazın isinmadan dolayi, bu moral bozucu. Daha yeni aldigim halde.
6-)Yazilimi berbat. Kullanici arayuzu sanki Çinli bir ergen yapmis gibi.
7-) Oyunlari PS'den cok daha pahali. RDR 2 alacaktim mesela, oyun cok pahaliydi. Dur bakayim ne kadar PSN Store'da diye, kampanya varmis, yari yariyaydi fiyati. PSN Plus sahipleri ciddi ciddi ucuza oyun aliyorlar indirimlerle. Bu Xbox'ta bu kadar cok olmuyor.
8)Microfoft Game Pass'e GTA 5 ve RDR 2 eklenip eklenip geri cikiyordu, bu moral bozucu olmaya baslamisti. Cok igrenc bir durumdu ve her ciktiginda teknoloji kanallari reklamini yapiyordu, sanki ilk kez oluyormus gibi gosteriyordu. Bu acikca gosteriyor ki Microsoft bunlara para ödüyor.
9-)Xbox koca bir yalandan ibaret. Tek gercek konsol var o da PS. Her yonden tokatliyor.

Ayrica Duracell ile anlasmalilar. 2025 yilinda pille calisiyor kollari, durmadan bitip duruyor cok dandik bir olay bu mesela. Resmen sömürü düzeni, baska bir şey degil.
1. Server çökmesi, yıllarca Xbox kullandığım zamanlarda toplasan 2–3 kez yaşanmıştır. Ki server çökmüyordu bile; Xbox ile alakalı bir durum değil. Eğer kendi servisinin çöküşünden bahsediyorsanız, bu neredeyse hiç yaşanmıyor. Yaşansa da çok az yaşanıyor ve her platformda olan bir durum.

2. Kullanıcı kitlesi az değil. Battlefield 1 için oldukça fazla server var. Maç beklemem gerekmiyor. Hatta serverlar dolu olduğu için sıra beklemem bile gerekebiliyor. Üstüne, BF1 zaten eski bir oyun. Diğer platformlarda da durum hemen hemen aynı.

3. Ciddi gecikme süresi falan yok. Bazı oyun geliştiricileri geri zekâlı olduğu için oyun motorunu düzgün ayarlayamıyor; input lag bu yüzden yaşanıyor. One X’in eski bir konsol olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Eski nesil, input lag olması normal. Controller için gecikme durumu gayet az; fark edilecek bir seviyede değil.

4. Bozulma durumu tamamen size denk gelmiş olabilir. Son 6–7 sene içerisinde 3 kez Xbox sahibi oldum, hiçbirinde sorun yaşamadım. Taş gibi çalışıyordu. Tanıdıklarım da aynı süreçte Xbox sahibiydi. Hatta PlayStation sahibi bir arkadaşın sıkıntıları oldu, Xbox sahiplerinin olmadı. Yanlış anlamayın, her iki konsolda da mümkündür bu. Tamamen şans işi.

5. FPS düşmesi yine oyun geliştiricilerine bağlı bir durum. Konsolunuzun eski olduğunu unutmayın. PS4 hatta PS5 bile çoğu oyunda drop yiyebiliyor. Konsollar için olan benchmark kanallarına bakın. Series X çoğu oyun için yine en stabil olanı.

6. Yazılımı “berbat” falan değil; hadi diyelim size göre berbat. Casual bir kullanıcının ihtiyaç duyacağı tüm özelliklere sahip: Grup arama, klasör oluşturma, özelleştirme seçenekleri vs.

7. Oyunlar pahalı mı? Allah aşkına güldürmeyin. Tam tersi, çoğu kişi Xbox’ta oyunlar eski fiyatlandırmayla çıktığı için çok daha ucuz olduğundan dolayı konsolu tercih ediyordu. Game Pass’teki oyunlar tabii ki değişecek. PS Plus için de farklı bir durum yok. Ona bakarsanız aylardır GTA 5 Game Pass’te. Microsoft milyar dolarlık şirket; işi gücü yok içerik üreticilerine para ödeyip konsolunun reklamını yaptıracak...

Sömürü düzeni hepsinde aynı. Sence Sony seni önemsiyor mu? Onda stick drift yaşanmıyor mu? Evet, pil olayı saçma. Ancak gidip yeni bir kol alabiliyorum veya şarjlı pil alabiliyorum, oldukça makul bir fiyata.

Genel olarak, tamamen kişisel deneyimine dayanarak Xbox haterı olmuşsun. Olaya objektif yaklaşamıyorsun ve en saçma yerlerden eleştirmeye çalışıyorsun; ancak onda da başarılı olamıyorsun. İyi sosyaller

Microsoft'un ipiyle kuyuya inilmez. Bugüne kadar çıkardığı her cihaza ve işletim sistemine yetim muamelesi yaptılar. Sunucuları stabil değil. Game Pass TL olarak inanılmaz zamlandı, PS Plus her türlü daha karlı oyunlara da bakacak olursak. Game Pass'teki en güzel oyunları oynayıp bitirmen en fazla 2 ayını alır, sonrası boşa akan zaman. Xbox alınmaz. PS candır.

Bilmediğimden soruyorum, PS için başka gamepad seçenekleri yok mu? Eklemlerin rahatsız olduğu için sordum…

En ucuz olanlar 13 bin TL'den başlıyor. E-spor için yapılmış cihazlar. Ve genelde Wireless desteklemiyor. Game Pass hakkındaki fikrinize katılmıyorum. İçinde gerçekten mükemmel oyunlar var. Bir oyunun iyi olması için AAA olması gerekmiyor, veya tanınan bir firma tarafından çıkarılmasına. Sunucu problemi neredeyse hiç yaşamadım dediğim gibi uzun kullanımımda. PS bende severim, ancak Microsoft Türkiye tarafı Sony'den çok çok daha iyi. Zam geldi ama Game Pass sunduğu avantajlara göre halen uygun sayılır.

Microsoft'un ipiyle kuyuya inilmez. Bugüne kadar çıkardığı her cihaza ve işletim sistemine yetim muamelesi yaptılar. Sunucuları stabil değil. Game Pass TL olarak inanılmaz zamlandı, PS Plus her türlü daha karlı oyunlara da bakacak olursak. Game Pass'teki en güzel oyunları oynayıp bitirmen en fazla 2 ayını alır, sonrası boşa akan zaman. Xbox alınmaz. PS candır.

Bilmediğimden soruyorum, PS için başka gamepad seçenekleri yok mu? Eklemlerin rahatsız olduğu için sordum…

Gerçekten sizin için falan demiyorum ama PlayStation savunmak için savunan insanlar var. Bu herifler elektrikli arabalara durmadan laf atan herifler gibi tamamen. Her ikisini sevemiyorlar :)

“Sıfır alınmaz” demişsiniz; buna göre PS5 sıfır alınır gibi düşündüğünüzü anlıyorum şu an. Özel oyun oynamayan biri için PlayStation’ın ekstra bir anlamı yok. Neden böyle düşündüğünüzü merak ediyorum, yanlış anlamayın 😅😅

@michaelscofield

Sıfır alınmaya hakkeden bir cihaz değil, Xbox bile ümidi kesmişken sıfıra bu kadar verilmez. 2.el temizinden alın yeter.

Sıfır alınmaya hakkeden bir cihaz değil, Xbox bile ümidi kesmişken sıfıra bu kadar verilmez. 2.el temizinden alın yeter.

PS sıfır alınır ama? Yoksa o da sıfır alınmaya değmez kategorisinde mi? Dediğim gibi özel oyunları oynamış birisi neden PlayStation alsın? Neden 0 değil de 2. el alınmalı?