@12649, F7 Pro'nun genel kamera paketi 14T'ye yakin bile degil diyeyim. Kameraya gercekten onem veriyorsaniz 14t en sagliklisi olur sizin icin. F7 serisi ile ne kadar adam ettiler bilmiyorum ama POCO'nun stok kamera yaziliminin ne halde oldugunu ornekle anlatayim size:

Eki Görüntüle 140335
(Cihaz X6 Pro)

GCAM (Google cam) de bir kamera yazilimi ve genelde POCO kullanicilari daha iyi kamera performansi alabilmek icin kullaniyor. Bunu bazi diger cinli ureticilerde de kullananlar var fakat POCO kadar yaygin degil. Yine de video cekimlerinde stok daha kalitelidir %99.

Belki son seride daha iyidir, deneyimlemek lazim. Ama gercekten kamera beklentiniz varsa Xiaomi tercih edin. Benim yorumum bu sekilde olurdu. POCO'nun kamera amacı yok cunku, umarim anlatabildim.

Evet çok güzel anlattınız çok teşekkür ederim aklımda kesinleşti artık ne alacağım ya Xiaomi 14t Pro alacağım ya da Xiaomi 15.

Artık lansman fiyatından çıktığı için fiyatı arttı POCO F7 Pro 34 bin TL oldu bu durumda ya Xiaomi 14t Pro 37 bin TL'ye alacağım ya da direk Xiaomi 15 alacağım bence her türlü Xiaomi 14t Pro POCO F7 Pro'dan iyi zaten kamera olarak da daha iyi direk aradaki 13 bin TL'yi vermeden Xiaomi 14t Pro almayı düşünüyorum ama MediaTek işlemci biraz beni düşündürüyor ilerdie snpadragon kadar stabil kalabilir mi acaba?

@12649, ikisi arasindan 15 daha mantikli olur, tabii fiyat farkini verebilecekseniz.

Xiaomi 15'in SoC yani yonga seti de, panel kalitesi de, kamera paketi de daha iyi 14t Pro'dan.

Arkadaşlar MediaTek dimensity 9300 işlemcisi Snapdragon gibi yıllar geçse de performansını koruyabilir mi? Adlı bir konu açtım bakabilir misiniz?

Artık lansman fiyatından çıktığı için fiyatı arttı POCO F7 Pro 34 bin TL oldu bu durumda ya Xiaomi 14t Pro 37 bin TL'ye alacağım ya da direk Xiaomi 15 alacağım bence her türlü Xiaomi 14t Pro POCO F7 Pro'dan iyi zaten kamera olarak da daha iyi direk aradaki 13 bin TL'yi vermeden Xiaomi 14t Pro almayı düşünüyorum ama MediaTek işlemci biraz beni düşündürüyor ilerdie snpadragon kadar stabil kalabilir mi acaba?

Arkadaşlar MediaTek dimensity 9300 işlemcisi Snapdragon gibi yıllar geçse de performansını koruyabilir mi? Adlı bir konu açtım bakabilir misiniz?
Rahat götürür merak etme, amiral gemisi bir cihaz gibi düşünebilirsin 14T proyu çünkü o fiyata o özellikler benim için amiral gemisidir. 4,5 yıl idare edecek bir işlemci. Eskiye nazaran Mediatek daha iyi işler çıkarıyor, sorunlu değil o kadar Mediatekleri eskiye göre. Mi 15 alamıyorsan 14T pro da hayli hayli iş görür, tavsiye ederim.

Kullanımınız ve tercihinize bağlı. Ben Xiaomi 15'i neden tercih ettim?
  • 12 bit, daha yüksek PPI yoğunluklu, daha parlak, DC dimming ve Dolby vision destekli ekranının olması.
  • Bana daha premium gelmesi.
  • Leica sensörler ile kaliteli fotoğraflar çıkarabilmesi.
  • AnTuTu skorunun ve DxOMark puanlarının daha yüksek olması.
  • Silikon karbon ve daha büyük bataryasının olması.
  • Kablolu/kablosuz daha yüksek hızlı şarj olabilmesi.
  • Daha yüksek depolama sunması.
  • Boyutunun elime tam oturması.
  • SAR değerinin daha düşük olması.
  • Müzik zevkime daha uygun hoparlörünün olması.
  • Yanındaki hediyeler ile paket halinde daha mantıklı olması.

Bunun yanında S25'in ise; yapay zeka, 7 yıllık güncelleme garantisi, teknik destek, aksesuar, hafiflik, DeX, marka algısı ve 2. elde satış gibi daha üstün olduğu noktalar var.

Xiaomi 15 ile eklemek istediklerim;
  • Ekran daha az toz tutsa iyi olurdu, tozları vakum gibi çekiyor.
  • Arayüz daha sade ve işlevsel olabilirdi.
  • Google arama ve mesajlaşma uygulaması yerine kendi uygulamaları olması daha mutlu ederdi.
  • Tam şarjdan sonra açık ekran süresini net olarak göstermeliydi, önceden vardı ama kaldırılmış. Bunun yerine dijital denge sayfasında her gün gece 00:00'da resetlenen bir sayaç var. Mesela gece yarısından önce kullanımınız varsa önceki günde gösteriyor. Güncellemeyle düzeltilebilir.
  • Herhangi bir donma, kasma veya reklam ile karşılaşmadım.

Biraz uzun oldu ama umarım işinize yarar. Her ikisi de uzun yıllar memnuniyetle kullanılacak cihazlar. Tercih sizin.

YouTube'da birçok Xiaomi 15 vs Samsung Galaxy S25 karşılaştırma videoları bulunuyor, fikir vermesi adına onları da izleyebilirsiniz.

Xiaomi 15'in ekranı neden çok tozlanıyor? Tozu çekiyor demişsiniz ve merak ettiğim acaba kutudan çıktığında üzerinde jelatin ile mi geliyor.

Xiaomi 15'in ekranı neden çok tozlanıyor? Tozu çekiyor demişsiniz ve merak ettiğim acaba kutudan çıktığında üzerinde jelatin ile mi geliyor.
Evet fabrika çıkışlı jelatini var üstünde. Onun yerine koruma camı alın ve yapıştırın, çıkartın onu.

Son düzenleme: