Xiaomi 14T vs Xiaomi 15 vs POCO F7 Ultra

Merhaba arkadaşlar,

Sizce hangi telefonu almam gerekli oyun oynamıyorum özellikle kamera benim için daha önemli ve sizlerin kullanıcı deneyimleriniz benim için önemli, şimdiden teşekkür ederim.
S25 daha iyi. Snapdragon 8 Elite kullanıyor.

S25+’a çıkarsanız 45w ile daha iyi olur.

S25 25W çünkü ama S25’e 25W yetiyor. Aynı şekilde S25+’a da 45W.

Batarya konusunda S25 biraz daha düşük S25+’a göre ama S25+ batarya olarak kesinlikle üzmez.

Aynen öyle ya o bütçeye çıkabilirsem Xiaomi 15 direk alacağım çıkaramazsam da 14t Pro alacağım aralarında 14 bin TL fark var Xiaomi 14 t Pro 36k Xiaomi 15 50k POCO F7 Ultra 43K yani gene büyük bir fiyat farkı var aslında.
Aynen öyle, çıkarsa Mi 15 al. Çıkmazsa 14T pro da iş görür merak etme. Bütçene kalmış bir şey, memnun eder 14T proda tekrardan dediğim gibi çıkamazsan. Çıkarsan Mi 15 en iyi seçenek.

Son düzenleme:
S25 daha iyi. Snapdragon 8 Elite kullanıyor.

S25+’a çıkarsanız 45w ile daha iyi olur.

S25 25W çünkü ama S25’e 25W yetiyor. Aynı şekilde S25+’a da 45W.

Batarya konusunda S25 biraz daha düşük S25+’a göre ama S25+ batarya olarak kesinlikle üzmez.
Kamerası daha iyi oluyor işlemcisi yapay zekası daha iyi hale getiriyor fotoğrafları. Kamera için Samsung yada Xiaomi tercih edin.

Poco daha çok oyun telefonu o yüzden size kamera gerekiyor anladığım kadarıyla.

Sensor acisindan ikisinin de ana kamera sensorleri yakin. Yani yazilima mudahele ettiginiz senaryoda (LMCam gibi programlar kullanarak) muhtemelen cok farkli sonuclar sunmazlar. POCO ile amiral Xiaomi serisi ayni cati altinda olsa da sahsen kamera yazilimlarinin ayni oldugunu dusunmuyorum. Bu sebepten sensorleri yakin olsa da 14T daha avantajli geliyor bana.

Genis aci sensorlerinde 14T kazaniyor. Telefotoda ise 14T'de JN1 digerinde JN5 var. JN5, JN1'in yeni nesli, muhtemelen birkac senaryoda on plana cikaracaktir. Ikisinin de yazilimdan bagimsiz potansiyelinden bahsediyorum tabii ki.

Bu yazilim muhabbetini normal arayuz olarak dusunmeyin. Her firmanin kendi kamera yazilimi algoritmalari var ve ben POCO ile Xiaomi'nin ayni algoritmalara sahip oldugunu dusunmuyorum. Xiaomi bu konuda daha avantajli, POCO pek kameraya onem veren bir firma degil cunku genelde odagi iyi performansi ucuza sunmak.

F7 Ultra'nin panel kalitesi muhtemelen iyi bu arada, guclu bir set kullanmislar. Gri tonlarinda dogruluktan uzaklasmasi (Bu cogu cihazda normaldir.) disinda siritmiyor.

Sensor acisindan ikisinin de ana kamera sensorleri yakin. Yani yazilima mudahele ettiginiz senaryoda (lmcam gibi programlar kullanarak) muhtemelen cok farkli sonuclar sunmazlar. POCO ile amiral Xiaomi serisi ayni cati altinda olsa da sahsen kamera yazilimlarinin ayni oldugunu dusunmuyorum. Bu sebepten sensorleri yakin olsa da 14t daha avantajli geliyor bana.

Genis aci sensorlerinde 14t kazaniyor. Telefotoda ise 14T'de JN1 digerinde JN5 var. JN5, JN1'in yeni nesli, muhtemelen birkac senaryoda on plana cikaracaktir. Ikisinin de yazilimdan bagimsiz potansiyelinden bahsediyorum tabii ki.

Bu yazilim muhabbetini normal arayuz olarak dusunmeyin. Her firmanin kendi kamera yazilimi algoritmalari var ve ben POCO ile Xiaomi'nin ayni algoritmalara sahip oldugunu dusunmuyorum. Xiaomi bu konuda daha avantajli, POCO pek kameraya onem veren bir firma degil cunku genelde odagi iyi performansi ucuza sunmak.

F7 Ultra'nin panel kalitesi muhtemelen iyi bu arada, guclu bir set kullanmislar. Gri tonlarinda dogruluktan uzaklasmasi (bu cogu cihazda normaldir.) Disinda siritmiyor.

Teşekkür ederim hocam detaylı bilgiler için peki POCO F7 Pro'nun sensörü nasıldır acaba Xiaomi 14t ye yakın mı?

@PC Uzmanı, F7 Pro'nun genel kamera paketi 14T'ye yakin bile degil diyeyim. Kameraya gercekten onem veriyorsaniz 14T en sagliklisi olur sizin icin. F7 serisi ile ne kadar adam ettiler bilmiyorum ama POCO'nun stok kamera yaziliminin ne halde oldugunu ornekle anlatayim size:

Screenshot_20250413_142029_YouTube.webp

(Cihaz X6 Pro)

GCAM (Google Cam) de bir kamera yazilimi ve genelde POCO kullanicilari daha iyi kamera performansi alabilmek icin kullaniyor. Bunu bazi diger Cinli ureticilerde de kullananlar var fakat POCO kadar yaygin degil. Yine de video cekimlerinde stok daha kalitelidir %99.

Belki son seride daha iyidir, deneyimlemek lazim. Ama gercekten kamera beklentiniz varsa Xiaomi tercih edin. Benim yorumum bu sekilde olurdu. POCO'nun kamera amaci yok cunku, umarim anlatabildim.

Geri
Yukarı Alt