Sensor acisindan ikisinin de ana kamera sensorleri yakin. Yani yazilima mudahele ettiginiz senaryoda (lmcam gibi programlar kullanarak) muhtemelen cok farkli sonuclar sunmazlar. POCO ile amiral Xiaomi serisi ayni cati altinda olsa da sahsen kamera yazilimlarinin ayni oldugunu dusunmuyorum. Bu sebepten sensorleri yakin olsa da 14t daha avantajli geliyor bana.
Genis aci sensorlerinde 14t kazaniyor. Telefotoda ise 14T'de JN1 digerinde JN5 var. JN5, JN1'in yeni nesli, muhtemelen birkac senaryoda on plana cikaracaktir. Ikisinin de yazilimdan bagimsiz potansiyelinden bahsediyorum tabii ki.
Bu yazilim muhabbetini normal arayuz olarak dusunmeyin. Her firmanin kendi kamera yazilimi algoritmalari var ve ben POCO ile Xiaomi'nin ayni algoritmalara sahip oldugunu dusunmuyorum. Xiaomi bu konuda daha avantajli, POCO pek kameraya onem veren bir firma degil cunku genelde odagi iyi performansi ucuza sunmak.
F7 Ultra'nin panel kalitesi muhtemelen iyi bu arada, guclu bir set kullanmislar. Gri tonlarinda dogruluktan uzaklasmasi (bu cogu cihazda normaldir.) Disinda siritmiyor.