Bu kamera performansini neye dayanarak soyledin? Neye gore gerileyecek performans? Mi 15'in kamerasi, S25+'dan bile daha kaliteli. S23 Ultra 2 sene onceki ciple ve donanimla geliyor. Kamera kalitesi konusunda en onemli sey sensor kalitesi, boyutu ve islemcinin kalitesidir. Performans konusunda %70 fark atiyor Xiaomi 15. S23 Ultradan hicbir telefona gecilmez. Cunku bu kapitalist sistemin kolesi olma anlamina geliyor. Guncelleme omru bittikten sonra yeni telefona gecilebilir. Yani degmeyecek. Fakat Mi 15' de OVX9000 sensoru varken S23 Ultra'da ISOCELL HP2 var. Mi 15'deki OVX9000 daha kaliteli bir sensor.
İşlemci gücü ile ISP farklı şeyler. HP2'den OVX9000'in daha iyi olduğunu neyle ölçtün mesela neye dayanarak söyledin? Alıp laboratuvarında mikroskopik incelemeler mi yaptın yoksa elinde bunu bilmeni sağlayacak özel bir alet mi var ya da gidip internette bu konu hakkında makaleler mi okudun? GSMArena'dan iki saçma örnek alıp da ''Bu daha iyi bence'' diyince daha iyi olmuyor.
S23 Ultra evet Xiaomi 15'ten daha iyi kameraya sahip. Standart 3 sensörüyle de Xiaomi 15'ten daha iyi sonuçlar verir üstüne Xiaomi 15'in yapamadığı zoomu yapar, videoyu çeker. Seninle Xiaomi 15 ve S25 konusunda da tartışmıştık, sana sebepleriyle neden S25'i daha iyi bulduğumu söyledim, bana açıklama bile yapamadın. Kendi ezberlediğin şeyleri kesin kanılarmış gibi anlatıp anlatıp haklıymış gibi takılıyorsun. ''AnTuTu da neymiş?'' diyorsun ki bence haklısın, Geekbench ve 3DMark'a bak diyoruz ses çıkaramıyorsun. Sonra da ''Vay efendim her şey benchmark mı?'' Evet benchmark her şey değil ama çok şey ya da bunu söyledikten sonra gelip de "Düzgün bir test sonucu ya da başka bir şey atamıyorsun. ''Elinde cihaz var mı?'' diyorum "yok" diyorsun, her gün kullandığım cihaza yorum yapıyorum ''O öyle değil.'' diyorsun. Ben hiçbir markanın distribütörü değilim merak etme. Sadece kendi bildiğim doğruları mantığa sığmayacak öneriler yapmadan yazıyorum. Ve evet son kez hep bir ağızdan: S23 Ultra'nın kamerası Xiaomi 15'ten daha iyi. Sana müsait olduğum bir vakit sürüsüyle örnekle anlatırım neden öyle olduğunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen neye dayanarak söyledin mesela daha iyi olduğunu? İşlemci gücü ile ISP farklı şeyler. HP2'den OVX9000'in daha iyi olduğunu neyle ölçtün mesela neye dayanarak söyledin? Alıp laboratuvarında mikroskopik incelemeler mi yaptın yoksa elinde bunu bilmeni sağlayacak özel bir alet mi var? Ya da gidip internette bu konu hakkında makaleler mi okudun? GSMArena'dan iki saçma örnek alıp da ''Bu daha iyi bence'' diyince daha iyi olmuyor.
S23 Ultra evet Xiaomi 15'ten daha iyi kameraya sahip. Standart 3 sensörüyle de Xiaomi 15'ten daha iyi sonuçlar verir üstüne Xiaomi 15'in yapamadığı zoomu yapar, videoyu çeker. Seninle Xiaomi 15 ve S25 konusunda da tartışmıştık, sana sebepleriyle neden S25'i daha iyi bulduğumu söyledim, bana açıklama bile yapamadın. Kendi ezberlediğin şeyleri kesin kanılarmış gibi anlatıp anlatıp haklıymış gibi takılıyorsun. ''AnTuTu da neymiş?'' diyorsun ki bence haklısın, Geekbench ve 3DMark'a bak diyoruz ses çıkaramıyorsun. Sonra da ''Vay efendim her şey benchmark mı?'' Evet benchmark her şey değil ama çok şey. Ya da bunu söyledikten sonra gelip de adam gibi bir test sonucu ya da başka bir şey atamıyorsun. ''Elinde cihaz var mı?'' diyorum yok diyorsun, her gün kullandığım cihaza yorum yapıyorum ''O öyle değil'' diyorsun. Ben hiçbir markanın distribütörü değilim merak etme. Sadece kendi bildiğim doğruları mantığa sığmayacak öneriler yapmadan yazıyorum. Ve evet son kez hep bir ağızdan: S23 Ultra'nın kamerası Xiaomi 15'ten daha iyi. Sana müsait olduğum bir vakit sürüsüyle örnekle anlatırım neden öyle olduğunu.
Bu konu da kaniti.

Benim elimde sadece bir S23 var. Baska da olcum cihazi gibi materyallere sahip degilim.

Ben sana birkac ornek birakayim. Burada konu sahibi ne dedigimi anlayacaktir.

1748374389654.webp

1748374432921.webp

1748373545031.webp

1748373597934.webp

Video konusuna gelirsek, iPhone 16 rakibi bir cihaz S23 Ultra bu da. Kaniti. Xiaomi 15 ile karsilastirman hata.

Bak durust olacagim, S23 Ultra'dan Xiaomi 15'e gecilmez. Fakat aradaki fotograf ve video kalitesi farkini yok sayip konu sahibini yanlis yonlendiremezsin.

Zoom konusu zaten telefonun satilmasindaki ana etmen. Bunla ovunmen abes kaciyor. Video'da sadece zoom kisminda gecer. Geriye kalan kisimlarda Mi 15'in yanina yaklasamaz.

GeekBench ve 3DMark'la lafi carpitmaya calisma. Orada sen bana 2400e islemcisinin sonuclarini attin. Ben de FPS kisitlamalari oldugundan bahsettim.

Ultra cihaz, Ultra cihazla karşılaştırılır. Her ne kadar güncel ve genel olarak daha iyi olsa da, bu her marka için geçerlidir. Mesela 15 Ultra, S25’i ikiye bölüp parçalarına ayırsa bile bu kıyaslama adil olmaz. Zoom performansının daha iyi olması zaten beklenen bir şey — sonuçta cihaz "Ultra".

Zoom'u yokluktan çıkmış gibi savunmak doğru bir şey değil. Fotoğraf çekerken ay falan çekmiyorsanız en fazla 5X kullanırsınız. Kendi telefonum 60X zoom destekli ama toplasan 10 kere kullanmışımdır. 30X bile çoğu zaman fazlasıyla yeterli oluyor.

Asıl rezalet, Ultra olan bir telefonun 5000 mAh batarya ile bu kadar düşük watt şarj desteği sunması. 8 Gen 2 kasmıyor olabilir ama bazıları marka fanboyluğu yüzünden "yeterli" diyor. Aynısını Xiaomi 13 vs S25 için yapsak, 8 Gen 2 hakkındaki yorumunuz nedense bir anda U dönüşü yapardı.

Kısaca zoom hariç Xiaomi 15 yerden yere vuruyor :).

Bizde argüman bitmez.

Selfielerde S23 Ultra adamın kırışıklıklarını yemiş. Mi 15 ise adamı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarmış.

S23 Ultra:

1748376740516.webp

Xiaomi 15:

1748376808519.webp

Ayrıca kimseyi kendinizle karıştırmayın, benim öyle Xiaomi 13 olsa vs. fikrim değişmezdi. Bir telefonun hazır elde olmasıyla ikisini de sıfırdan alacak olmak farklı şeyler. Okuduğunuzu anladıktan sonra yorum yapın.

Bizde argüman bitmez.

Selfielerde S23 Ultra adamın kırışıklıklarını yemiş. Mi 15 ise adamı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarmış.

S23 Ultra:

Eki Görüntüle 151018

Xiaomi 15:

Eki Görüntüle 151019
İkisi aynı ortamda çekilmiş fotoğraflar bile değil, bu mu örneğin? :D

Ayrıca kimseyi kendinizle karıştırmayın, benim öyle Xiaomi 13 olsa vs. fikrim değişmezdi. Bir telefonun hazır elde olmasıyla ikisini de sıfırdan alacak olmak farklı şeyler. Okuduğunuzu anladıktan sonra yorum yapın.

İkisi aynı ortamda çekilmiş fotoğraflar bile değil, bu mu örneğin? :D
Valla kral bu cihazlar sadece belirli dönemlerde inceleme için geliyor. Sonra geri gidiyor. Aynı ortamda bulunmasına gerek yok gerçek performansını göstermesi için.

Arkadaşlar ortalık çekişmeli olmuş :) bu karara şu yönden vardım eşimde S24 Ultra vardı ama server kaydı çıkmadığı için satıp mi 15 satın aldım. Cihaz elime geldi hem hafif hem kompakt hem de güncel bir cihazdı. Bende de S23 Ultra var bir yandan cihazımın 2K ekranını, sinema gibi ses kalitesini falan seviyorum hem de One UI 7 güncellemesini de yapmadım performansı da iyi ben. Saydığım sebeplerden dolayı konu açmış bulundum.

Arkadaşlar ortalık çekişmeli olmuş :) bu karara şu yönden vardım eşimde S24 Ultra vardı ama server kaydı çıkmadığı için satıp mi 15 satın aldım. Cihaz elime geldi hem hafif hem kompakt hem de güncel bir cihazdı. Bende de S23 Ultra var bir yandan cihazımın 2K ekranını, sinema gibi ses kalitesini falan seviyorum hem de One UI 7 güncellemesini de yapmadım performansı da iyi ben. Saydığım sebeplerden dolayı konu açmış bulundum.
Dediginiz gibi Mi 15 oldukca kompakt bir cihaz. Fakat Xiaomi 15 biraz para israfi olmus S23 Ultra varken. Bunu dememin sebebi guncellemesi devam eden bir amiral gemisinden diger bir amiral gemisine gecilmesine cokta gerek yoktu. Yinede para sizin, hayat sizin. O yuzden cihazinizin keyfini cikarin. :) Genel anlamda Xiaomi 15 daha iyi bir cihaz. Ultra olmamasina ragmen.

Dediginiz gibi mi 15 oldukca kompakt bir cihaz. Fakat Xiaomi 15 biraz para israfi olmus S23 Ultra varken. Bunu dememin sebebi guncellemesi devam eden bir amiral gemisinden diger bir amiral gemisine gecilmesine çok da gerek yoktu. Yine de para sizin, hayat sizin. O yuzden cihazinizin keyfini cikarin. :) genel anlamda Xiaomi 15 daha iyi bir cihaz. Ultra olmamasina ragmen.

Hocam aslında çok bir para vermeyeceğim benim server kayıtlı cihaz aksesuar ve kılıflarla beraber 25-26ktl ediyor, üstüne 3500 TL koyacağım. Zaten mi 15'i de server kayıtta alacağım alırsam. Ben sadece geçmek mantıklı mı ondan dolayı bir fikir alışverişi yapmak istedim.

Hocam aslında çok bir para vermeyeceğim benim server kayıtlı cihaz aksesuar ve kılıflarla beraber 25-26ktl ediyor, üstüne 3500 TL koyacağım. Zaten mi 15'i de server kayıtta alacağım alırsam. Ben sadece geçmek mantıklı mı ondan dolayı bir fikir alışverişi yapmak istedim.
Anladim. 3.500 TL'ye ustune S23 Ultrayi vermeniz oldukca mantikli. Guzel yukseltme olur. Cunku sifirdan telefon almamis oluyorsunuz hem. Hayirli olsun. :)