- Makaleler
- 9
Kısaca hard brick. Deep flash modu.
forum.miuiturkiye.net
tamamda bu işlem daha sıkıntılı değil mi hangisi daha riskli bir şey olur?Bootloopta kalır biraz daha uğraşıp Fastboot moduna alıp Mi Flash yerine direk bat dosyası ile Stock ROM atarız.
Telefon yurt içi değil mi? OEM kilidini de siz açtınız hesap ta sizde sıkıntı yok cihaz sistemde sizin hesabınızda kayıtlı oluyor zaten.burada "- Eğer cihazın bootloader kilini siz açmadıysanız veya brick olmadan önce telefonunuzda kilidi açarken kullandığınız hesap açık değil ise maalesef cihazınız arka kapağı sökülecek anakart üzerindeki testpoint noktaları kısa devre edilerek cihazınız edl moda sokulacak ve yetkili hesap ile tekrardan rom yükleme işlemi gerçekleştirilecek." yazıyor.Çözüldü - Mi 8 Brick Mevzusu (12.05.2019) --- (ÇÖZÜLDÜ)
Merhabalar öncelikle hepimize geçmiş olsun. Konunun öncesinde sıkıntıyı giderebilmek amaçlı gelişmeleri yazıyordum fakat sorunu giderdiğimize göre cihazlar neden brick olur ve çözüm yolları nelerdir onları size bildiğim kadarıyla yazmaya çalışacağım eğer eklemek istediğiniz veya yanlış olduğunu...forum.miuiturkiye.net
tamamda bu işlem daha sıkıntılı değil mi hangisi daha riskli bir şey olur?
Benim dediğim bat dosyası ile yükleme en güvenilir olanı. Ama işlem yarıda kesilir ise telefon bootloop kısmında kalır iradan fastboot moduna geçebilirsen eyvallah geçmezsen sıkıntı.burada "- Eğer cihazın bootloader kilini siz açmadıysanız veya brick olmadan önce telefonunuzda kilidi açarken kullandığınız hesap açık değil ise maalesef cihazınız arka kapağı sökülecek anakart üzerindeki testpoint noktaları kısa devre edilerek cihazınız edl moda sokulacak ve yetkili hesap ile tekrardan rom yükleme işlemi gerçekleştirilecek." yazıyor.Çözüldü - Mi 8 Brick Mevzusu (12.05.2019) --- (ÇÖZÜLDÜ)
Merhabalar öncelikle hepimize geçmiş olsun. Konunun öncesinde sıkıntıyı giderebilmek amaçlı gelişmeleri yazıyordum fakat sorunu giderdiğimize göre cihazlar neden brick olur ve çözüm yolları nelerdir onları size bildiğim kadarıyla yazmaya çalışacağım eğer eklemek istediğiniz veya yanlış olduğunu...forum.miuiturkiye.net
tamamda bu işlem daha sıkıntılı değil mi hangisi daha riskli bir şey olur?
inşallah burada sorun olmazsa çok daha dikkatli davranırım tamamen benim hatam resimde işaretlemişlerdi halbuki.Telefon yurt içi değil mi? OEM kilifini de siz açtınız hesap ta sizde sıkıntı yok cihaz sistemde kayıtlı oluyor zaten.
Benim dediğim bat dosyası ile yükleme en güvenilir olanı.
Biraz dikkatli olmakta fayda var hocam biraz uğraştırabiliyor yoksa. Ben ilk kez ROM atarken ellerim titriyordu şu an ROM atarken yazıları bile okumadan takır takır geçiyorum hepsini. Alışınca kolay geliyor.inşallah burada sorun olmazsa çok daha dikkatli davranırım tamamen benim hatam resimde işaretlemişlerdi halbuki.![]()
şimdi benim telefonda BootLoader kilidini kendim açtım konusunu açtığım yazılımla telefondada hesabım açıktı diye biliyorum ama bir kere açmıştım bir kere açsam bile yeterli olur mu?Biraz dikkatli olmakta fayda var hocam biraz uğraştırabiliyor yoksa.
Hocam çok sağolun 2 saattirde uyarım vardı son 30 dakika ecel teri döküyordum biraz içim rahatladı çok sağolun.Endişe etmenize gerek yok. Cihaz MTK olduğu için kolayca kurtarılabilir. Diğer konunuzda MTK Client ile yedek alma tavsiyesinde bulunacaktım ama gerek olmaz diye söylememiştim. Söylesem daha iyi olur muş. Yine de endişe etmeyin cihazı kurtarabiliriz. MTK cihazlar brom moda girebildikleri için kurtarma işleri daha kolay.
Evet MTK kısmında işler biraz daha farklı ben SD tarafına hakimim buralar beni biraz aşabiliyor ama @4284 size elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum hocam.Endişe etmenize gerek yok. Cihaz MTK olduğu için kolayca kurtarılabilir. Diğer konunuzda MTK Client ile yedek alma tavsiyesinde bulunacaktım ama gerek olmaz diye söylememiştim. Söylesem daha iyi olur muş. Yine de endişe etmeyin cihazı kurtarabiliriz. MTK cihazlar brom moda girebildikleri için kurtarma işleri daha kolay.
Cihazınızın mühendislik romu da mevcut. O yüzden hiçbir konuda endişe etmeyin. Eğer Snapdragon bir cihaz kullansaydınız işimiz zordu.Hocam çok sağolun 2 saattirde uyarım vardı son 30 dakika ecel teri döküyordum biraz içim rahatladı çok sağolun.
Kaç dakikadır bu şekilde? Eğer 6 dakikadan uzun sürdüyse işlem sıkışmıştır.